Vyjebal T-Mobile se mnou, nebo já vyjebal s T-Mobile?

Žiji a podnikám v Německu. Využívám tak služeb německého mobilního operátora. Jelikož jsem se však rozhodl rozšířit svůj byznys i do rodné České republiky, zakoupil jsem si, prozatím na kredit, SIM kartu českého mobilního operátora T-Mobile, abych později přešel na tarif. Na německé číslo mi Češi totiž volat nebudou.

Prostor pro Váš odkaz

Díky T-Mobile málem pokuta

Kam mi Češi také rozhodně volat nebudou, je český T-Mobile. Proč? Důvodem je jedna jeho vyjebávka, která mě kromě 1.90 Kč za (ne)zprostředkování 32 korunové SMS jízdenky v Praze stála málem i 800 Kč za pokutu revizorovi. Totiž zaslal jsem na pražském Zličíně správně kód „DPT32” na číslo „90206” v očekávání příchodu elektronické jízdenky. Jenže co se nestalo? Vůbec nic. Byla mi odečtena 1.90 Kč, ale SMS jízdenka nikde. A samozřejmě na Smíchovském nádraží mě přepadl revizor s požadavkem prokázání se platným jízdním dokladem.

SMS byla odeslána cca 14 minut před provedením kontroly. Kontrolorovi jsem sdělil své nové české mobilní telefonní číslo, aby si mohl moji pravdomluvnost (odeslanou SMS) ověřit kdesi v ústředně. Společně s tím jsem se mu prokázal dva dny prošlým ročním kuponem v tzv. lítačce, abych ho přesvědčil, že skutečně nemám ve zvyku jezdit na černo se slovy, že jsem si další roční kupon nestihl zakoupit, neboť je neděle 3. června a v pátek jsem ještě nebyl v ČR (platnost ročního elektronického kupónu v lítačce mi vypršela ve čtvrtek 31. června). Zprvu to vypadalo, že ho to nezajímá. A byl by po právu v právu. Cestující totiž může vejít do placeného přepravního prostoru v Praze až teprve poté, co mu „fyzicky” SMS jízdenka dorazí. Když jsem si jízdenku asi 3 minuty před vstupem do metra objednával (ještě v OC Zličín) a pak schoval telefon do kapsy, nenapadlo mě, že by nemusela přijít, jak se také stalo.

Naštěstí po opakovaném odvyprávění skutečnosti morálně a eticky smýšlejícímu zaměstnanci dopravního podniku to dopadlo tak, že mne ze svého „sevření” propustil. Předcházelo tomu zároveň opakované ujištění, že skutečně se mi taková věc stane maximálně jednou za deset let a že si samozřejmě okamžitě půjdu zakoupit jízdenku papírovou, když mě ten T-Debile tedy tak vypekl. Kdo už ale tak morálně a eticky zdatný není, je český T-Mobile.
 

Prolhaní zaměstnanci T-Mobile

Jsou tomu tři týdny, kdy jsem v ČR v pražském OC Nový Smíchov zakoupil novou T-Mobile Twist SIM kartu údajně s kreditem 200 Kč. Podle zaměstnance T-Mobile je SIM karta zdarma. Ostatně to také byla má podmínka její koupě, neboť přeci nebudu platit peníze za službu, kterou nedostanu. 200 Kč za SIM kartu s kreditem 200 Kč zní fér. Ačkoli ty ceny za služby už nikoli. Ale vem to čert, když za nedlouho stejně přejdu na tarif. Odcházím tak z T-Mobile prodejny s novou SIM, kterou rozbalím, vložím do telefonu, vyzkouším (funguje) a dál nic neřeším.

No a včera, tj. v neděli 3. června, si z ní nezakoupím jízdenku? Od operátora, kterému na Smíchovském nádraží s reklamací okamžitě po „propuštění” revizorem volám, se dozvídám, že těch počátečních 200 korun není jen tak ledajakým kreditem. On je totiž takovým speciálním, „bonusovým”! SIM karta T-Mobile prý není zdarma, nýbrž za 200 Kč a počáteční kredit, který na ní je, je prý jakýmsi „dárkem” do začátku. Dárkem, který lze ale využít výhradně na telefonování a SMS v rámci ČR. Dárkem, za který si nezakoupím SMS jízdenku, nepošlu dárcovskou DMS, nezaplatím za služby na internetu. Toto mi zaměstnanec T-Mobile v prodejně na Smíchově neřekl, čímž mne jménem mobilního operátora T-Mobile podvedl. Samozřejmě jsem se to nedozvěděl ani z eventuální chybové SMS nahrazující elektronickou jízdenku, což bych alespoň v rámci nějaké minimální slušnosti od mobilního operátora očekával. Když už mi tedy strhl tu korunu devadesát za vlastně vůbec nic.
 

Bonusový kredit T-Mobile

Bonusový kredit

Dostali jste od nás jako dárek kredit navíc? Vysvětlíme vám, co s ním.
 

Co je bonusový kredit?

– Kredit, který jsme vám přidali navíc v rámci nějaké akce k dobité částce (kreditu).
– Počáteční kredit při koupi nové Twist SIM karty.

Bonusový kredit čerpáte vždy před vaším dobitým (předplaceným) kreditem, a to na volání, SMS, MMS nebo internet.

– Nelze ho využít na žádné speciální služby.
– Před vyčerpáním bonusového kreditu můžete ze svého dobitého kreditu (pokud máte dobito) používat tyto služby:
1) m-platba (např. Dobrý Anděl, GooglePlay)
2) DMS
3) SMS platba kdy se vám platba naúčtuje až po obdržení SMS zprávy od našeho partnera (např. MHD jízdenky)
– A tyto služby můžete využívat až po vyčerpání celého bonusového kreditu:
1) Audiotexové služby
2) Prémiové SMS
3) SMS platba, která se vám naúčtuje ihned po odeslání SMS zprávy (např. hlasové služby typu Volejte věštce nebo platba regulačních poplatků v nemocnicích)

 

T-Mobile vyjebal pouze sám se sebou

Od operátora mobilního operátora T-Mobile jsem nyní poučen. Stejně tak jsem poučen z jejich webových stránek. Pochopitelně je pouze a jen mou chybou, že jsem naletěl prolhanému podvodníkovi z prodejny a nepřečetl si kompletně celé všeobecné smluvní podmínky mobilního operátora. Koho by napadlo, že když si zakoupí za 200 Kč SIM kartu s kreditem, tak onen kredit bude moci využít jen na něco. A koho by napadlo, že mu bude prodejce lhát přímo do očí. Inu nesmím zapomínat, že tady jsem v České republice, kde pojem „kapitalismus” je brán za slovo.

Faktem je, že jsem s T-Mobile nevyjebal. T-Mobile ale nevyjebal ani se mnou. T-Mobile vyjebal sám se sebou! Tato událost totiž zapříčinila jediné, a to fakt, že SIM karta, a to i se zbývajícím „bonusem” 198,10 Kč, v současné době leží rozlomena kdesi v jihlavském kontejneru a až si budu po prázdninách zařizovat tarif, tak to bude u jiného mobilního operátora. T-Mobile z těch několika desítek tisíc, které jsem u nich plánoval za paušál po nejlépe několik let utrácet, neuvidí ani haléř. A protože tento článek bude jistě dobře indexován na internetu, tak se k mému rozhodnutí nevyužít jejich služeb rozhodne jistě nejeden další jeho budoucí nezákazník. A to je jen dobře.
 

Prostor pro Váš odkaz

Použité zdroje

Text: phonearena.com, bfs.de, svetandroida.cz
Foto: rcrwireless.com

Naše diskuze

Diskuzi k tomuto článku najdete od 28.09.2023 ve fóru. Po zobrazení obsahu a interakci přejděte SEM.

Michal Čech

trvale žijící a pracující v Německu je profesí evoluční biolog a právník. Pro pohyb na internetu využívá serverů proxy, neboť si přeje setrvat v anonymitě. Jméno Michal Čech je tedy pouze „umělecké” - používané výhradně kvůli oslovování. Znám je též pod pseudonymem „Qestament”.