Na reklamy, masáže a posilovny máme, levnou potřebnou helmičku pro dítě vám ale neproplatíme! Vaše VZP

A zase ta proslulá Všeobecná zdravotní pojišťovna! Zuzana Janáčková, která na svém FB profilu žádá o sdílení, je nespokojena s přístupem VZP, jež sice má peníze na drahé reklamy, masáže, posilovny a podobné věci, ale aby plnila pojistné a navíc za něco, co pojištěný třeba ani nezpůsobil, to už ne. Zde je její text.

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

Moc všechny prosím o sdílení

Ahoj, jmenuji se Lukáš a bude mi 5 měsíců. Určitě se ptáte, co to mám na hlavě… Nebojte, to není nádor ani nic jiného, co by mě přímo ohrožovalo na životě, je to „jen“ kefalhematom. A co to vlastně je?

Kefalhematom

Kefalhematom

Jedná se o poporodní poranění hlavy. Mám za sebou hromadu vyšetření, rehabilitací a dokonce i punkci v nemocnici, bohužel mi nic z toho nepomohlo. V mém věku je nesmírně důležitý psychomotorický vývoj a s tím mám teď díky nesouměrné hlavičce dost velký problém, který by mi pomohla vyřešit taková speciální helma, přesně řečeno kraniální remodelační ortéza. Pokud jí začnu co nejdříve nosit, mám ještě šanci na relativně normální vývoj a snad se mi díky ní i trošku srovná hlavička. Bohužel pojišťovna VZP rozhodla, že na tuto helmu nemám nárok.

Po několika týdnech rozhodování došli k závěru, že v mých lékařských správách jsou nějaký nesrovnalosti a že kromě helmičky, která stojí 15.000,- Kč, je i jiné řešení – operace. Ano, operace a mnohonásobně dražší… Máma s tátou to budou muset nějak zvládnout a helmu mi pořídit, ale nerozumím tomu, proč má pojišťovna VZP peníze na reklamu v televizi, na to, aby přispívala na masáže či posilovnu, ale mně nechtějí zaplatit helmu, která je pro mě jedinou šancí na normální život!

Prosím, sdílejte tento příspěvek, aby co nejvíce lidí vědělo, jak se zachází se zdravím malých dětí a jak někdo od stolu rozhodne o tom, zda budu, či nebudu vypadat jako ostatní zdravé děti.
 

Komentář redakce

Pokud se tvrzení paní Zuzany zakládá na skutečnosti, považujeme to jen za další dílčí, ze strany povinně pojištěného klienta, pozorovatelné selhání českého zdravotního pojišťovnictví. Je tomu každou chvíli, kdy někde čteme o podobných praktikách zrovna VZP. Snad jakákoli jiná zdravotní pojišťovna bude lepší?

My si dovedeme vysvětlit, proč zdravotní pojišťovna nechce proplatit poměrně levnou ortézu, jež by mohla problém s hlavičkou vyřešit. Tím důvodem je, podle našeho názoru a zkušeností, právě ona reálná možnost nápravy, kdy nemusí být potřeba v budoucnu žádná další léčba, neboť dítě nemusí mít žádné další navazující problémy, což je právě ten „problém“. Inu tak šup po operaci ještě důkladně a pokud možno na všechno proočkovat, papkat co nejvíce chemických ňamek pro český „specifický“ trh typických a hurá dále kšeftovat?
 

Použité zdroje

Text a obrázky: Facebook.com [záloha]

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.

1 Komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře