Pro hrdinu z gauče Jiřího Hrebenara každý ultranacionalista a fobik aneb demagogie v plném proudu

Když dáte 3000, bude video s Chytrou a Konvičkou v plné kvalitě k dispozici,” píše jakýsi Jiří Hrebenar rozepisující své prapodivné zvěsti na nenavštěvovaném webísku Demokratikon.cz, kam demokraticky samozřejmě nelze pod článek vložit ani komentář. Rozebereme si bodově a odpovíme mu u nás na to, co se nás týká.

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

Použité zdroje

Text: demokratikon.cz [záloha prvotní verze ZDE]

 

Co Jiří Hrebenar nevěděl

# Drtivá většina lidí, které znám a třeba jim i poskytuji živé nebo jakékoli jiné přenosy, mezi mé přátele nepatří. Vlastně jsem na něco jako přátelství poměrně náročný…

# Facebookový účet Svobodného vysílače CS nespravuji, pouze do něj mám oprávnění vkládat a také občas vkládám odkazy na články umístěné na DuchDoby.CZ, JineMedium.CZ, popřípadě na zdroj jiný. Že něco nějak píše nebo zobrazuje nějaký pro mne cizí web, není můj problém a že tomu něčemu někdo věří už teprve ne.

# Prostřednictvím své ICT firmy poskytuji prostor každému, kdo si jej předplatí. Jako si u nás v současné době zcela regulérně webhosting předplácí a provozuje zapsaný spolek Jiřího Černohorského s názvem ČEST, SVOBODA, RESPEKT, před lety jsme poskytli prostor například také Karlu Schwarzenbergovi (volimkarla.cz) a to v době jeho prezidentské kandidatury proti Miloši Zemanovi. Prostor rádi poskytneme i Jiřímu Hrebenarovi, bude-li mít zájem a to na první fakturační období se slevou 25 % na multihosting nebo virtuální server s možností využití slevy do konce roku 2019. V případě zájmu stačí oslovit naší technickou podporu s odvoláním se na tento článek.

# Ve věci potřeby úhrady nákladů je to víceméně tak, jak Jiří Hrebenar uvádí. Jiří Hrebenar ale jaksi už nepočítá s tím, že se nejedná jen o cestu z Prahy do Českých Budějovic, nýbrž také o nákup vybavení a s prací spojené náklady. Pro příklad uvedu 3x Full HD digitální kameru, kdy první byla pořízena nová před osmi lety za částku 16.000 Kč a další dvě stejného typu bazarové za 4.000 a 5.800 Kč. Dále jsou to vysokokapacitní akumulátory každý po cca 1.700 Kč, dva stativy každý po cca 6.000 Kč, kompletní audio vybavení stávající z klopových mikrofonů, bezdrátových vysílačů a přijímačů apod. (cca 35.000 Kč), poté venkovní profesionální RODE mikrofon (7.000 Kč), různé směšovače, profesionální použitelná videostřižna Grass Valley EDIUS Pro (17.000 Kč), výkonný stolní PC o komponentech AMD Ryzen 9 3900x, 64GB DDR4 RAM, 512GB SSD, 6TB HDD, střihové kartě, zvukové kartě atp. (cca 65.000 Kč), 2x 6TB HDD v Synology NASu (cca 16.000 Kč), 2x profesionální LCD na práci s grafikou (cca 40.000 Kč) a mnoho dalšího v hodnotě přes celkem více než 250.000 Kč – čili za peníze, o kterých si Jiří Hrebenar při svém invalidním důchodu patrně na hlavu, když si nedokáže ani 1 plus 1 spočítat, může nechat jen zdát. Toto vybavení bylo zakoupeno z vlastních prostředků, kdy zapsaný spolek ETIQ.CZ na tomto participoval možná tak z 10 %. Takže nejen toto jsou ony výdaje, jež zdaleka nemám šanci při aktivismu asi nikdy pokrýt. Tolik to milý Jiří Hrebenare a případní další stojí. A to je jen technika. Na DuchDoby.CZ v pravém okně mimochodem mám, Jiří Hrebenare, něco, z čeho by Vám vyloženě vypadly oči z důlků, načež se divím, že jste si toho nevšiml. Totiž k září 2019 jsme ve třech v přes dvou milionovém deficitu. To jsou zároveň peníze, které bychom byli schopni nejen v ICT oboru od doby založení spolku vydělat, načež místo toho se věnujeme společensky potřebné práci a postavičkám, jako jste Vy a Vám podobní.

# Nerozumím, o jakém pseudovlastenectví nebo vlastenectví je řeč. Nikdy a nikde jsem o sobě, že jsem vlastenec, nacionalista nebo cokoli podobného, neřekl a ani nenapsal.

# Ano, spolek ETIQ.CZ, z.s. jsem zakládal (resp. spoluzakládal) a jsem také jeho předsedou a ano, tento zapsaný spolek je v podstatě o jediném členovi. V ETIQ.CZ, z.s. nepanovala, nepanuje a panovat ani nikdy nebude žádná demokracie, natož snad ta „liberální”. ETIQ.CZ, z.s. byl, je a bude vždy výhradně pod mojí kontrolou. A opět – nerozumím spojitosti s nějakým vlastenectvím, nikdy jsem nic takového o sobě netvrdil. Dokonce nerozumím ani spojování mé osoby s demokracií, neboť ani to jsem nikde netvrdil, že uznávám a podporuji.

# Na co vše je spolek určený, je uvedeno v jeho stanovách, přičemž priority jsou v něm uvedeny rovněž a platí z vrchu dospod. Získávání finančních prostředků na jeho činnost je spolku samozřejmě součástí, jako je to součástí každého spolku. Ono totiž bez peněz to jde poněkud obtížněji.

# Nerozumím neustálému opakování pojmu „xenofob” a co má mít tento s moji osobou společného. Považuji se za antifašistu v pravém slova tohoto smyslu. Na rozdíl od jiných…

# Pokud bych měl být považován za vše, co a koho natáčím, tak bych musel být zmíněný xenofob, neonacista, fašista, antifašista, agent východu, agent záchodu, ekoterorista, klimaseptik, esoterik, pravdoláskař, vědec, politik a to podotýkám vše naráz. Je snad jakýkoli autor historického filmu o nacismu nacista? Ne, to opravdu není. Doporučuji přečíst si „Prohlášení o obecném zřeknutí se odpovědnosti”, které je uvedeno pod většinou námi vydaných videí a kde je zřetelně uveden vztah mezi tvůrci a zpracovateli videí a lidmi ve videích vystupujícími.

# K výdajům jsem se již vyjádřil a dodám, že spolek je jen jedním s používaných nástrojů, přičemž já si jeho funkcionalitu nevymyslel, to naopak spíše je to Jiří Hrebenar, který existenci zastáváním se současného systému podporuje. A teď si na to zároveň stěžuje. Schizofrenie? Dost možná.

# Ano, máme vytvořený a používáme „úkolovník”, resp. „agendovník”, ze kterého je možné vyčíst, čemu všemu možnému se věnujeme. Podotýkám, že v úkolovníku zdaleka není uvedeno vše, neboť na vypisování se nemáme příliš čas, anebo na to zapomínáme. Důležitější než nějaký úkolovník je práce. Úkolovník je tu spíše pro ty různé „xenofoby”, kteří mají tendence vyčítat, co jsme tedy udělali my, když my občas poukazujeme na jejich pokrytectví a alibismus. Jinak je nám víceméně k ničemu. Co má a používá Jiří Hrebenar kromě svého gauče a spikleneckých teorií?

# Ano, video, pokud nebude na jeho tvorbu nikým přispěno, bude vydáno nejdříve za 30 dnů od jeho natočení. Máme totiž i jinou práci než je výhradní úsilí na něčem, co vlastně drtivé většině lidí ani za těch pár korun nestojí. Navíc fakt, že se po hlavě neženeme do vydávání obsahu naznačuje, že pro nás nejspíše skutečně není prioritní vydat obsah ať už toho kterého charakteru. Zamyslel se nad tímto Jiří Hrebenar? Sotva…

# Ano, představování se jiným jménem může být považováno za zábavné a to především tomu, kdo nezná něčeho takového příčiny a důvody. Takové Lucii Bílé nebo Michalu Davidovi se za to nikdo nesměje, anebo o tom nevím. Ostatně Mojmír je mé prostřední jméno, což Jiří Hrebenar si už zjistit z veřejně dostupných informací na internetu jaksi nedokázal. Pro pobavení podotknu, že se jmenuji také Eva, neboť jsem při svém křtu byl držen Evou. Možná bych se měl prezentovat jako Martin Eva, případně Martin Mojmír Eva Böhm?
 

Přitom se mnohdy stačí zeptat

Víte co Jiří? Až něco budete chtít vědět, nejprve se zeptejte, ať nemusíte být pořád přinejmenším za troubu a přede všemi se v reálném životě schovávat, neboť Vaše pověst na internetu Vás vskutku zajímavě předchází.

K tomuto mému osobnímu vyjádření si závěrem dovolím přiložit malou koláž Hrebenarových veřejně dostupných fotografií, ze kterých si každý může udělat obrázek o tom, kdo sedí za monitorem webísku honosného názvu Demokratikon, jenž demokracii neviděl ani z vlaku. Dnes totiž může na internetu psát cokoli kdejaký exot.
 

Koláž Jiří Hrebenar

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.

1 Komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře