Jediný savec, který pije cizí mateřské mléko, je člověk

Mateřské mléko každého dospělého savce patří pouze jeho mláděti. V přírodě to běžně funguje a nikoho by nenapadlo chovat se jinak. Výjimkou jsou ojedinělé zvířecí „adopce”. Existuje nicméně „výjimečný” savec, který tuto přirozenost narušuje. A tím „výjimečným” savcem je člověk. Jak jinak…

Prostor pro Váš odkaz

Související články

Proč se vyvarovat konzumace masa aneb biologicko-historické znaky člověka
Deset nedávných studií, kterým by měli ne-vegané věnovat svoji pozornost
Vánoce jako svátky klidu a míru, nebo krutosti a nenasytnosti?

 

Kráva v trávě
I lidé v koncentračních táborech byli značkováni!

Jediné období, kdy potřebuje člověk pít mateřské mléko, je v rozmezí novorozeneckého až batolecího věku. Jeho význam je velmi důležitý po výživové, imunologické i psychické stránce, jeho konzumace však přestává nabývat opodstatnění již ve 2. roku života. Tuto skutečnost se lidé však rozhodli ignorovat a místo toho, aby přestali zcela přijímat mateřskou výživu, pouze vyměnili ženské prso za vemeno krávy. Z něj pak popíjí/konzumují jeho vysrážené či fermentované varianty až do dospělosti. Telata se silnou potřebou sání mléka od matky jsou tak okrádaná dospělými lidmi, tedy jedinci jiného živočišného druhu, pro které přestalo mít mléko význam v dětském věku.

Oči zvířat
Poznáte, které oko jakému živočišnému druhu patří?

Přitom kravské mléko je pro člověka vysloveně škodlivé! Jak?

# Kravské mléko obsahuje růstový hormon kasein, jehož účelem je rychlý růst telete. To tak má rychle nabýt na hmotnosti z důvodu, aby se mohlo lépe bránit predátorům. U člověka kasein způsobuje růst břicha, ale i tvorbu a růst některých druhů nádorů. Na kasein si člověk může vytvořit alergii. Přirozeně, když kaseinu se člověku nemá vůbec dostávat, natož pak v jeho dospělosti.

# Kravské mléko obsahuje návykový peptid kasomorfin. Tele i člověka „přinutí” často kravské mléko pít. Zatímco krávě pro její tele po nějaké době mléko dojde, člověk si jej opatřuje stále dál. Kasomorfin narušuje především nervový systém člověka, což má za následek jeho poruchy. Velice často porušuje oddíly mozku rozhodující o kvalitě imunitního systému a proto bývá často příčinou autoimunitní reaktivity. Kasomofrin se může podílet i na alergiích nebo na výrazném oslabení imunity. Na základě tohoto se následně rozvíjejí choroby velmi často duševního nebo neurologického charakteru. Mohou to však být i jiné autoimunitní choroby postihující lidské tělesné orgány.

# Kravské mléko obsahuje laktózu. Tu dokáže správně strávit asi jen 15 % lidí. 85 % ji nestráví a mezi těmito neustále přibývá těch, kterým jejich tělo laktózu odmítá – vytváří intoleranci nebo alergii.

Boudy pro telata Agro partner s.r.o.
Tolik prostoru mívají telata k dispozici, takto bývají týrána (- zdroj Agro partner s.r.o.)

# Ačkoli kravské mléko obsahuje poměrně dost vápníku, člověk tento nedokáže vstřebat. Důvodem je výrazná kyselost kravského mléka. Časté zprávy na trhu typu, že mléko máme pít a mléčné produkty jíst, se člověku tvrdí pouze proto, aby tento nakupoval, respektive živil parazitické prodejce provozující zvířecí koncentrační tábory. Vápník z kravského mléka skutečně lidský metabolismus vstřebat nedokáže. Důkazem je poměrně častá souvislost mezi onemocněním osteoporózou a jeho konzumací mléka. Paradox je v tom, že osteoporózou trpívají právě častí konzumenti mléka, zatímco např. takoví vegani takřka nikdy. Tele vápník z kravského mléka vstřebá, zatímco člověk nikoli. Ideálním zdrojem vápníku pro člověka je určitý druh zeleniny a některé fermentované produkty.

# Aby člověk mohl pít mléko a konzumovat produkty z mléka, musí se přímo nebo nepřímo podílet na týrání těchto „hospodářských” zvířat. To spočívá ve stručnosti v tom, že aby kráva mohla mít mléko, je nutné ji oplodnit. To probíhá permanentním koloběhem inseminace, březosti, porodu, odebráním telete od matky, dojením a tak stále dokola, dokud kráva doslova nepadne vyčerpáním, anebo již nenadojí tolik, kolik si člověk určí, že chce, aby nadojila. V tu dobu jde zvíře na smrt (ve věku 4-6 let místo přirozených 20ti). V lepším případě je kráva odvezena na jatka, kde ji většinou čeká smrt rychlá. V tom horším případě skončí pohozená v areálu velkochovu někde venku, kde bezmocně leží ve dne v noci, v dešti i na přímém slunci, a prožívá smrt pomalou a strašlivou. Škodlivá je na tomto pro člověka tato stresující informace.

# Tele je ihned po porodu odebráno od matky a umístěno do malého kotce. Tím trpí jak tele, tak kráva. Teleti je dopřávána jen část mateřského mléka. Spíše je vyživováno vodou a člověkem vytvořenými krmnými směsmi. Mnoho telat umírá v důsledku podvýživy, respektive jejich utýrání v těchto kotcích. Přeživší jsou zabíjena pro telecí a ta, která přežijí, jdou do stejného koloběhu jako jejich matky a býčci na chov pro maso. Samozřejmě tito se dožijí pouze věku maximální jejich masité výtěžnosti (18 měsíců místo 20 let). Škodlivost člověku spočívá opět v této stresující informaci.

EU nazi vlajka
Holokaust prakticky nikdy neskončil!

Tolik ve stručnosti o škodlivosti kravského mléka a iracionálním chovu tzv. hospodářských zvířat. O karcinogenitě zpracovaného červeného masa jsme si psali dříve, zmínila se o tom i Světová zdravotnická organizace.
 

Související články

Holokaust prakticky nikdy neskončil
Blbý, blbější a nejblbější v (i)racionálním potravinářství
Přednáška Kate Cooper o tajemství marketingu potravin

 

Diskuze k tématu

Prostor pro konstruktivní dotazy a/nebo diskuzi o tématu je otevřen v našem diskuzním fóru ZDE.

 

Naše náklady

Náklady na práci spojené s vydáním tohoto článku vyšly na 900 Kč. Pomůžete nám s jejich umořením?
Můžete použít číslo bankovního účtu 55555513/2010, do zprávy pro příjemce napište „dar ddcz27372”.
Dosud jste přispěli celkem 0 Kč (poslední aktualizace stavu 20.07.2021). Za jakoukoli pomoc děkujeme!

 

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.