SVJ s KRK se opět uchylují k utrácení za nesmysly. Prý potřebujeme zádveří. Ne, to opravdu nepotřebujeme (aktualizováno)

Co nedokáže vyřešit výbor s kontrolní komisí řadu let, vyřeší Böhm během pár vět. Výbor SVJ s KRK tu, mimo jiné, dlouhé roky řeší nesmysl v podobě zádveří. Že prý zima na chodbách jednotlivých vchodů. Háček je však v tom, že to prostě není pravda. Ostatně jako spousta dalších věcí. Vidím to zase na dobrou domu.

Prostor pro Váš odkaz

UPOZORNĚNÍ: TENTO ČLÁNEK TÝKAJÍCÍ SE SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ DOMU JANSKÉHO/PŘECECHTĚLOVA 2234 – 2240, PRAHA 5 JE, CO BY VEŘEJNÉ VYJÁDŘENÍ OSOBNÍCH POSTOJŮ, NÁZORŮ A ZKUŠENOSTÍ NĚKTERÝCH JEHO ČLENŮ NESOUHLASÍCÍCH S MNOHÝMI AKTIVITAMI, ROZHODNUTÍMI A NÁVRHY VÝBORU A KONTROLNÍ A REVIZNÍ KOMISE DANÉHO SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ, ADRESOVÁN ZEJMÉNA JEHO ČLENŮM. DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ.

 

A znovu a opět ty (placené?) analýzy

Výbor SVJ našeho společenství vlastníků Janského/Přecechtělova 2234 – 2240, Praha 5 si opět nechává vypracovávat nesmyslné analýzy a dávat cenové nabídky od různých firem, opět chce utrácet nemalé peníze za nepotřebnosti. Ve vchodech je lidem prý zima. My však máme trochu jiné zkušenosti…
 

Nesmysl zvaný zádveří a komínový efekt

Výbor SVJ při (ne)řešení této věci řadu let argumentuje např. nesmyslem v podobě tzv. komínového efektu, jenž není ale pro naši situaci vůbec relevantní, neboť výtahy jsou za zdí a víceméně neprůtažné. Žádný komínový efekt se nekoná. Jakože vůbec žádný, nula! Chladněji v domě bývalo na čas dříve, to zejména ve vchodě 2238/1, když se tehdy Výbor SVJ s KRK tady rozhodli zrealizovat, a to hezky pěkně bez schválení SVJ, nové venkovní (ve zdi) poštovní schránky. V tu dobu tu skutečně bylo chladněji. To se nicméně vyřešilo po asi dvou nebo třech letech nápravou iniciovanou naším odborem, kterou byl návrat do předchozího stavu. Schránky byly vráceny zpět tehdejší (zakoupené nové, rozhodně ne ty původní), vyhozené peníze za několikrát předělávaný vchod se odepsaly. Tehdy, jelikož jsem Výbor SVJ s KRKem docela intenzivně kritizoval, se mnou bylo vrácení původních schránek komunikováno se členem KRK Davidem Jelínkem. Volal mi např., abych mu poradil, na jakou stranu vchodu schránky umístit. Samozřejmě proto, aby když se něco pokazí, to spadlo na „chytrého” Böhma. Jenže Böhm špatně neporadil. Schránky jsou tam, kde jsem řekl, že mají být a vše funguje. To bylo také naposledy, kdy mne někdo z Výboru SVJ a/nebo KRK poslechl.

No jo, jenže aktuálně tu po opakovaných SVJ schválených nehospodárnostech Výboru s KRK s podle mého názoru evidentním pokusem o podvod s možnou ne zrovna drobnou korupcí v podobě revitalizace, při které chtělo představenstvo zároveň ručit bytovými jednotkami všech vlastníků (do poslední chvíle lhali, že tomu tak nebude, ačkoli o tom nerozhodují oni, nýbrž je dané pojistnými podmínkami a/nebo legislativou) řešíme zádveří. Od doby, co jsem členem našeho SVJ, tu vždy byly poničené, anebo nebyly žádné zádveřní dveře. Nebyly totiž ani potřebné. Ve všech vchodech je i v zimě teplo. Bez nějakého extra topení. Pochopitelně pokud někdo někde nenechá otevřené okno. To pak teplo není, logicky… Takovou situaci ale žádná rekonstrukce zádveří nevyřeší.

Výbor SVJ s KRK nyní finalizuje výběrové řízení na rekonstrukci zádveří. Chce opět utratit hodně peněz za něco, co nepotřebujeme. Jako to udělali nebo se o to pokusili opakovaně v minulosti. Tam, kde zádveřní dveře jsou a fungují, bývají tyto neustále otevřené. Teď si nevzpomenu, zda máme sedm nebo osm vchodů, ale ve většině, když jdu kolem, je vídám prostě otevřené. Lidé za sebou nezavírají a přiznejme si to, zavírat nebudou ani po rekonstrukci. Zádveří, která pokud budou vybudována, budou lidem spíše na obtíž. Budeme mít pro oko možná hezká zádveří, leč nadbytečná a zcela zbytečná. Přiznejme si to, tady žádné zádveřní dveře nechceme, v rámci odboru je považujeme za nežádoucí, je to nesmysl stejně tak, jako je v našem případě nesmysl komínový efekt.

Zápis z 4-2022 společné schůze výboru SVJ a KRK Společenství vlastníků domu Janského/Přecechtělova 2234-2240, Praha 5
 

NETIO.CZ webhosting

Patrně je načase opět zasáhnout a říci ne

Je evidentně načase opět zasáhnout a utrácení za nesmysly Výboru SVJ s KRK nedovolit. Prosím, až se k Vám opět dostane korespondenční nebo jakékoli jiné hlasování, hlasujte pro nesouhlas. To si raději nechte vyměnit plastová okna, i když je máte v pořádku, za nová, do čehož Výbor SVJ s KRK rovněž dlouhé roky všechny vlastníky v podstatě tlačí (právě běží čtvrtá etapa; navíc máme informaci, že nakonec je stejně budou chtít vyměnit všem), ale zádveří opravdu ne. Nejlépe chtějte odstranit zádveřní dveře úplně, pomůže to alespoň k více světlu ve vchodech přes den. Anebo pokud tady přeci jen něco budete chtít, vyřešte to alespoň lítačkama. Opřete se do nich při průchodu zády, samy se vrátí, šmitec. Řešit a platit za zádveří je, a to se nezlobte za ten výraz, naprostá píčovina.
 

Kdyby raději Výbor SVJ s KRK dělali, co je žádoucí

Žádoucí je fungující čidlové svícení. Takové, aby když vejdeme na chodbu, se rozsvítilo světlo tam, kde jej obyvatelé domu potřebují. A aby se rozsvítilo na alespoň tři minuty, aby se člověk mohl při nošení věcí ze sklepa vymotat nebo u vchodu chvilku postát. To tu nebylo (vy)řešeno ani po opakovaných žádostech nikdy. Prý šetříme. No to je vidět… Tato racionální úprava svícení nebude pro rozpočet SVJ znamenat téměř nic navíc.

Žádoucí je nahradit linoleum ve vchodech dlažbou a tu nechat dát i na zdi až ke stropu, aby se nemuselo opakovaně pracně a draze malovat. Ano, první investice není malá, do 10 až opravdu max. 15 let se tato ale vrátí a od té doby už jen šetříme. Dlažba se jednoduše jen setře, poškozené dlažky nahradí za nové z uložených zásob umístěných v nepoužívaných prostorách domu, vše krásně funguje i vypadá.

Žádoucí je dbát na pořádek a čistotu. Aby nebyly neustále přeplněné kontejnery na směsný odpad, což se dá vyřešit navýšením svozu nebo i jen edukací místních bydlících prostřednictvím korespondence nebo i návštěv jednotlivých bytů, že a jak konkrétně mají třídit odpad, což se dosud ze strany představenstva SV Janského/Přecechtělova 2234 – 2240, Praha 5 nestalo. Aby nebyly neustále přeplněné kontejnery na odpad tříděný, což tu dlouhé roky opět řeší jen Böhm, neboť Výbor SVJ s KRK toto řešit dlouhodobě odmítají. Aby po domě a kolem něj, a to i když ten pozemek kolem není náš, nebyl nepořádek, což se dá vyřešit nevelkým příplatkem domovnímu úklidu, jenž se o to rád postará.

Žádoucí je udělat projekt na fasádu domu. Ne, to není vtip. Böhm ani odbor nejsou a nikdy nebyli proti zateplování, resp. nové fasádě, pokud toto dává smysl a je vypracováno konstruktivně. Tzn. není především předražené. Böhm s odborem dokonce ani nejsou kategoricky proti úvěrům, to ale pouze za předpokladu, že jsou nastaveny rozumně. Böhm s odborem jsou proti vystavování jednotlivých vlastníků a sebe sama zbytečným rizikům a přehnané korupci. Malá domu, pokud není moc velká a příliš často, dejme tomu. Korupce je součástí monetární ekonomiky, bez korupce to ani nejde, bezkorupčního není na světě téměř nic. Böhm s odborem to respektují a proto také v podstatě některé věci, o kterých vědí, anebo se domnívají, tolerují a nekomentují je. Böhm s odborem nastupují tehdy, když vnímají, že se to začíná přehánět, když se vymýšlejí úplné nesmysly, za což už považujeme případ řešeného zádveří.

Žádoucí je to a tamto, co nemá dlouhé roky komentovat a/nebo řešit zase jen zlej Böhm, ale hodný, chytrý a vzdělaný Výbor SVJ a kontrolovat KRK, což se tu příliš ale žel neděje, neboť Výbor SVJ s KRK úzce spolupracují, kamarádí se a společně smějí, a zejména o to dlouhodobě není u vlastníků bytů ani žádný zájem. Výbor SVJ s KRK by měli dělat to, co je skutečně potřeba, což si za poslední nejméně dva roky neuvědomuji, že bych vídal. Čtu ze zápisů víceméně stále jedno a to samé pořád dokola. Jeden by se zeptal, za co jich tam tolik pořád živíme, když ta (hodnota) práce neodpovídá. Tak hlavně že když se Böhm z Duffkem nedostavili na poslední velkou schůzi, jim tam Výbor s KRK takzvaně natajnačku před ostatními formou o nás bez nás myli zadek. Naštěstí to není ničemu platné.
 

Oslovení jednotlivých členů schránkovou metodou

V případě závažnějších záležitostí obesílá OSVDJP členy SVJ rovněž prostřednictvím poštovních schránek a to včetně vyvěšování písemností na nástěnky jednotlivých vchodů. Pokud si nepřejete do schránek dostávat naše zprávy, kontaktujte nás e-mailem na osvdjp@ictx.cz. Po ověření totožnosti a pravosti žádosti od nás již nebude nic dostávat. Výbor SVJ s KRK s tímto nemají nic společného, jakékoli hlasování o zákazech oslovování jednotlivých členů SVJ na schůzích není právně vymahatelné. Pokud naopak si nechcete od nás nechat ujít žádnou zprávu, opět nám dejte vědět e-mailem, načež Vám budeme zprávy posílat elektronicky a dozvíte se tak o všem mezi prvními.

Výzva OSVDJP ke-zvážení útraty za rekonstrukci zádveří
 

Za Odbor SVDJP 2234-2240 P5
Martin Mojmír Böhm
E-mail: osvdjp@ictx.cz
 

Prostor pro Váš odkaz

Související články

# Všechny vydané články v kategorii SVJDP 2234-2240 P5 (řazený seznam)

 

Diskuze a podpora

Máte-li k článku nebo jeho autorům dotaz, založte si na našem fóru téma ZDE, kde se Vám můžeme věnovat. Nezapomeňte při diskuzi dodržovat místní (N)etiketu. Naše prohlášení o odpovědnosti najdete ZDE.

Pokud souzníte s naší prací, budeme rádi, když nás podpoříte; informace o možnostech najdete napravo nebo níže. Za předchozí měsíc nám nepřispěl nikdo, nepomohli jste nijak. Bez Vás se nic k lepšímu neobrátí.

 

Nelíbí se článek?

„Zkorumpujte” nás! Pošlete na některý z našich bankovních účtů s variabilním symbolem „2022040601” a zprávou pro příjemce „DAR DDCZ 29038” rovných 99.000 Kč a my tento článek odstraníme, eventuálně pošlete korun jeden milion, načež z webu nenávratně odstraníme články k dotyčnému subjektu všechny, přičemž se tomuto znovu již nebudeme věnovat. Z něčeho fungovat musíme a proto není nic, na čem by se nedalo domluvit… Nebojte se, umíme držet tajemství. 🙂 Ostatně tak to přeci ve světě chodí, k tomu jste byli vychováni, nebo ne?

 

Aktualizace článku

07.04.2022: Drobná korektura textu, oprava překlepů, dodání obrázku poštovněschránkového oslovení členů SVJ
20.04.2022: Drobná korektura (upřesnění) textu, oprava překlepů

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.