Poslední globální Z-Day bude v Praze (aktualizováno)

Hnutí Zeitgeist společně se svoji regionální českou buňkou si dovolují pozvat nejen své příznivce, ale zejména veřejnost nelhostejnou současným socioekonomickým problémům na patnáctý a zároveň poslední výroční Globální Zeitgeist-Day, který se bude konat 26. srpna 2023 v Praze.

Prostor pro Váš odkaz

Jak je uvedeno na webu Hnutí, „na této poslední události bude TZM Česká Republika 26. srpna v Praze (Spojka Karlín 12:00 CET/UTC+1) hostit různé prezentace domácích i zahraničních řečníků. Po programu budou rovněž následovat otázky a odpovědi a video vzkazy lidí z celého světa, kteří se účastnili dřívějších událostí. Na závěr je plánována párty”. Pokud máte zájem se události zúčastnit a rezervovat si místo, vyplňte následující formulář: https://cloud.tzm.community/apps/forms/s/o78djCtWPHY2YjnMjZrikRD2

Zatímco tato událost je poslední událostí globální, následující události budou již probíhat po celém světě lokálně. Pro událost byla The Zeitgeist Movement Global založena událost rovněž na Facebooku.


TZM k decentralizaci Z-Day

Zatímco utváření poboček a regionální aktivismus byly vždy nezávislé, tj. bez potřeby souhlasu jakéhokoli správního orgánu, za posledních 14 let určité regulační procesy a sankce „hlavní události“ (tj. každoroční Zeitgeist Day) takovou formální správu vyžadovaly. To od května 2023 ve prospěch decentralizace již neplatí. Události budoucího Zeitgeist Day budou svou povahou nadále už pouze místní a propagované prostřednictvím platforem sociálních médií bez centrálního zaměření. Těm, kdož hledají informace a rady, se doporučuje studium existujících materiálů s případným následným oslovováním regionálních komunit.

Rádi bychom poděkovali všem, kteří v uplynulých 14 letech věnovali svůj drahocenný dobrovolný čas takovým administrativním úkonům!

Pro nováčky, kteří se budou mít zájem dozvědět o Hnutí Zeitgeist a/nebo se zapojit do našeho vzdělávacího hnutí směrem k udržitelnější a sociálně spravedlivější budoucnosti, je na webových stránkách Hnutí a souvisejících kanálech bohaté literární a audiovizuální dílo. Pokud máte dotazy, doporučujeme zapojení prostřednictvím sociálních médií a dalších komunitních platforem / fór.

 

Prosba o finanční pomoc

Hnutí Zeitgeist ČR (pouze) na svých facebookovývh stránkách poněkud „nešikovně” prosí o finanční podporu.

Prosba o finanční podporu Z-Day 2023

V rámci našeho projektu duchdoby.cz jim s tím alespoň trošku pomůžeme. Pokud můžete pomoci Vy, i my prosíme, pošlete na bankovní účet české buňky Hnutí Zeitgeist finanční částku, kterou můžete postrádat. Aktuální číslo bankovního účtu je 35-4824350247/0100. Pro rychlou platbu je možné použít následující QR kód.

QR kód pro finanční podporu Z-Day 2023

My jsme v rámci pravidla 3,5 % pro zdravou společnost přispěli na snížení nákladů se Z-Dayem 1.000 Kč.
 

Zeitgeist Day 2023 in Czech Republic

Co je Hnutí Zeitgeist?

Hnutí Zeitgeist (TZM), založené v roce 2008, je organizací prosazující udržitelnost a veřejné zdraví. Zaměřujeme se na uznání toho, že většina sociálních problémů moderního světa, včetně rostoucích ekologických krizí a destabilizující ekonomické nerovnosti (útlak, chudoba, konflikty, korupce atd.), není nevyhnutelným výsledkem naší civilizace. TZM spíše vidí tyto problémy jako následné symptomy zastaralého sociálního systému.
 

Použité zdroje

Česká pozvánka: web Hnutí Zeitgeist ČR
Globální pozvávnka: Facebook The Zeitgeist Movement Global

Naše diskuze

Diskuzi k tomuto článku najdete od 27.09.2023 ve fóru. Po zobrazení obsahu a interakci přejděte SEM.

Prostor pro Váš odkaz

Aktualizace 28.09.2023

Festival ztraceného času

Podle dosavadních informací ze Slovenska i globálu to vypadá, že z posledního Z-Day Hnutí Zeitgeist pořádaného v Praze není žádný záznam. Pokud se to ukáže jako pravda, bude se jednat jen o další selhání lidského faktoru napříč hnutím akorát nyní tak nějak v komplexní formě. Pokud tedy uspořádat si akci „uzavřeně jen pro sebe” se zájmem utratit vše, plus si nechat ještě něco zvenku přidat, nebylo úmyslem… Více nicméně v diskuzi.

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.