Starosti se starostou MČ Prahy 13 Davidem Vodrážkou

Jaké starosti má v současné době starosta MČ Prahy 13 Ing. David Vodrážka (ODS, SPOLU), se můžeme dozvědět z pořadu Starosti starostů se starostou MČ Prahy 13 Davidem Vodrážkou z 19.01.2023. No a my si níže v komentáři k rozhovoru uvedeme, jaké mají se starostou Prahy 13 v současnosti starosti rezidenti.

Prostor pro Váš odkaz

Starosti starostů s Davidem Vodrážkou

(Pokud video na YouTube nefunguje, použijte níže zálohu na Odysee, anebo si o obnovu videa napište v diskuzi k článku.)


 
 

Anotace duchdoby.cz k rozhovoru

# Starosta zahajuje svým osobitým ublíženeckým postojem. Stěžuje si na oproti minulosti současný vyšší zájem rezidentů využívajících digitální technologie umožňující těmto snazší komunikaci s úřadem aneb všichni jsou na Dejva oškliví, když po něm chtějí, aby něco s podněty občanů občas dělal na místo řešení spíše jeho vlastních osobních zájmů… Starosta většinu občanů (29 z 30, tj. 96,7 %), jací jej s podněty kontaktují, nazývá nepřímo hlupáky.

# David Vodrážka zmiňuje nepřímo mě (Martin Mojmír Böhm) a iniciativu ETIQ.CZ, z.s. v souvislosti s naším letitým zájmem o konstruktivní řešení problematiky odpadového hospodářství, resp. životního prostředí na Praze 13, kdy, jako trefně sebenazvaný cynik, reaguje tak, abychom když vidíme spadlý kelímek, tento prostě sebrali a vyhodili do koše. Kromě toho, že přirozeně tak na rozdíl od starosty Davida Vodrážky pravidelně činíme (máme za sebou i před sebou mnoho jak vlastních samostatných, tak i organizovaných hromadných úklidových akcí), bychom ocenili, kdyby tedy daný kelímek bylo často alespoň kam vyhodit… Totiž pokud má Praha 13 několik dnů až týdnů od naplnění nevyvezené nádoby na tříděný odpad, u kterých se logicky hromadí nemalé množství dalšího odpadu, neboť to není o přechodech k dalším kontejnerům opodál, které jsou rovněž přeplněné, pak je poněkud cynické tvrdit cosi o zvedání kelímků nehledě na to, že je to ad absurdum dokonce nezákonné… Starosta tímto svým vyjádřením akorát potvrzuje, že si je dané problematiky dobře vědom a de-facto ji úmyslně neřeší.

# Vodrážka zmiňuje změnu politické reprezentace na Praze 5, kterou údajně nebude hodnotit. Obratem ji však hodnotí svým posmíváním se jí v souvislosti s absurdním srovnáváním údajného umísťování Radlické radiály a dálnice D1 pod zem.

# Starosta David Vodrážka dává do souvislosti s údajně blokovanou výstavbou Radlické radiály nedostatek parkovacích míst.

# Na dotaz, co bude dělat starosta Prahy 13 David Vodrážka s nedostatkem parkovacích míst, argumentuje jedním parkovacím domem s 300 místy, jenž ale dosud nestojí, v ulici Petržílkova. Pokračuje dále o zájmu postarání se o to, aby mimopražští lidé mohli na okraji Prahy u metra kde zaparkovat, vymlouvá se však na novou politickou reprezentaci, která ale měla parkovací záměry údajně zrušit bez vymyšlení alternativy (zde jeho věta končí střihem studia)…

# David Vodrážka dává jasně najevo svůj zájem na Praze 13 stavět nové byty. To samozřejmě jen kvitujeme, ovšem nové byty znamenají zároveň další přitížení v dosud pouze slibované, ale nepříliš dobře řešené problematice parkování. Parkovací místa ale už starosta řešit nebude. Respektive bude, ale jediným „centralizovaným” parkovištěm kdesi na jednom místě v Petržílkově ulici, kde se mohou shromažďovat spíše Středočeši pracující v Praze.

# Starosta se vrací k urážení lidí majících na věci jiný názor, anebo ještě lépe přednášející fakta. Ty nazývá levicovými aktivisty, kteří místo bydlení v nových domech chtějí bydlit v různých squatech a podobně.

# David Vodrážka sděluje, že má problém s aktivismem tvrdícím, co je potřeba zničit, ale už neříkajícím, co je potřeba udělat. S takovým aktivismem máme problém i my. Nicméně ještě větší problém my máme s lhaním a pokrytectvím. Jelikož totiž pokud existují aktivisté, kteří s návrhy řešení ÚMČ Prahy 13 se snažili kontaktovat, ale byli, jsou a pravděpodobně i budou ignorováni, neboť jsou to přeci oškliví a hloupí lidé, se kterými se starosta David Vodrážka přeci nebude zahazovat, pak se o nic jiného než lež a pokrytectví nejedná. I zde starosta jednoduše fabuluje, což stvrzuje svoji osobitou při fabulaci mimikou.
 
 

Co jsme v minulosti v souvislostech např. navrhovali?

# Úpravu dnů a četnosti svozů tříděného odpadu.

# Výstavbu „ohrádek” kolem problematických stanovišť s tříděných odpadem kvůli zabránění odletu odpadu mimo prostor nádob do okolí.

# Umístění kontejnerů na tříděný odpad, u kterých je to možné, z kapacitních a hygienických důvodů (hluk – sklo) pod zem.

# Do kontejnerů umístění kapacitních čidel umožňujících SMS nebo e-mailové upozorňování na potřebu jejich vývozu pouze tehdy, kdy je to už potřeba.

# Pravidelnou kontrolu zeleně strážníky MP obsluhujícími zprvu vytvořenou mobilní aplikaci využívající GPS a internet s možností nahlašování incidentů, jejich správu a pracovníky technických služeb řešení, později zapojení se do projektu ZmapujTo (dnes systém MUNIPOLIS) umožňujícím přesně tyto možnosti.

# Nahrazení bývalého obchodu Včela na Velké Ohradě parkovacím domem (místo parkovacího domu byl však později postaven dům bytový).

# Nahrazení jednoho z obchodních domů v ulici Hábova parkovacím domem.

# Jiné (patrové) řešení parkování v ulici Klausova.

# A několik dalších konkrétních návrhů.

Magistrát hl. m Prahy na vše dle svého tvrzení z roku 2019 peníze pro úřad má, pouze si o ně ÚMČ Prahy 13 dle magistrátu neříká.
 
 

Jak bylo na naše návrhy řešení reagováno?

Prakticky nijak. ÚMČ Prahy 13 nevíme jak dnes, jelikož se jich již pro pouze ztrátovost času nezúčastňujeme, ale v minulosti pravidelně pořádal veřejná setkávání s občany, kde místo zájmu o moderování diskuzí, do kterých by místní mohli přinášet vlastní návrhy, organizoval mezi těmito navzájem, anebo s k tomu pověřenými úředníky ÚMČ Prahou 13, nevraživost sloužící akorát k zazdívání celé věci. Veškeré přinejmenším námi zadávané podněty přes web ÚMČ Prahy 13 úřad ve vedení se starostou Davidem Vodrážkou buď ignoruje, blokuje, anebo na tyto reaguje pouze poděkováním za nahlášení s vyjádřením, že bude věc řešena dalším svozem s nemístnými prázdnými poznámkami o nezodpovědných čuňátkách občanech nevyhazujících odpadky do košů, které ale jsou neustále přeplňované, anebo jinak nedostupné. Takovýto ve stručnosti ÚMČ Prahy 13 provozuje a udržuje dlouhodobý model řešení věci.
 
 

Starosta David Vodrážka jako cynický narcis

Cynický narcismus ze starosty MČ Prahy 13 Ing. Davida Vodrážky přímo čiší. Známe jej z médií i jednání. Živě jsme se s ním naposledy setkali na akci pálení čarodějnic v roce 2022, kde se na jevišti posmíval občanům stěžujícím si a tedy požadujícím po něm pro městskou část pracovitost.

Starosta ÚMČ Prahy 13 David Vodrážka je na Praze 13 místními skloňován nejčastěji v kontextu s netransparentností zakázek, nedávání prostoru opozici a jeho „přízní” k nejrůznějším developerským projektům. Na druhou stranu co si lidé zvolí, to mají a pokud skutečně jsou hlupáky, za které je starosta David Vodrážka mimochodem povětšinou i právem považuje, pak mají jen to, co si zaslouží. Při stejné volbě totiž jen velmi těžko lze očekávat jiné výsledky.
 
 

Komentář duchdoby.cz k propagačnímu videu

(Pokud video na YouTube nefunguje, použijte níže zálohu na Odysee, anebo si o obnovu videa napište v diskuzi k článku.)


 

…myslím si, že jsme slušní lidi.

Do jaké míry lze starostu Ing. Davida Vodrážku stavícího se mimo jiné za politické uskupení SPOLU považovat za slušného člověka, jak o sobě hovoří v závěru svého opakovaného představení, nechť si posoudí už každý sám. Nás svým chováním a vystupováním za ty roky nepřesvědčil.
 

Prostor pro Váš odkaz

Výběr souvisejících článků

# ÚMČ Prahy 13 se naváží do občanů na téma odpadků, aniž by si nejprve zametl před vlastním prahem

 

Naše diskuze a podpora

Máte dotaz? Položit jej můžete v diskuzi ZDE, kde se Vám můžeme věnovat. Nutné je při diskuzi dodržovat místní (N)etiketu. Naše prohlášení o odpovědnosti najdete ZDE. Pokud souzníte s naší prací, budeme rádi, když nás podpoříte; informace o možnostech najdete v pravém boxu hlavní stránky webu.

 

(Ne)líbí se Vám článek?

„Zkorumpujte” nás! Pošlete na některý z našich bankovních účtů s variabilním symbolem „30127” a zprávou pro příjemce „DAR DDCZ 30127” rovných 99.000 Kč a my tento článek odstraníme, eventuálně pošlete korun jeden milion, načež z webu nenávratně odstraníme články k dotyčnému subjektu všechny, přičemž se tomuto znovu již nebudeme věnovat. Z něčeho fungovat musíme a proto není nic, na čem by se nedalo domluvit… Nemějte obavy, umíme držet tajemství, nikomu o Vašem případném „korumpujícím” příspěvku neřekneme. Ostatně tak to přeci ve světě chodí, k tomu jste byli vychováni, to je princip kapitalismu. Nebo ne?

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.