Když hoří katedrála, dary lítají. Když hoří prales, lítá leda popel. Zombie dychtí po krvi a ovce stále bečí

Tropický prales v kamerunské vysočině Bamenda roste tisíce let. Každý rok ho kus shoří, jak si rychle rostoucí populace lidí vypalováním zvětšuje svůj prostor.

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

V Africe takto, ale i přirozenými požáry, každoročně shoří až třetina celé rozlohy kontinentu (ne všechny požáry v Africe jsou ničivé, často jsou důležitým prvkem v zachování lokální biodiverzity a fungování ekosystému). Škody jsou nicméně nedozírné. Rozsáhlé oblasti ztrácejí schopnost zadržovat vodu a půda i kvůli nešetrné kultivaci rychle ztrácí své živiny. 15. dubna shořela v Paříži katedrála Notre-Dame. Na její opravu se sešlo víc jak 300 milionů eur ještě dřív, než hasiči ten starý barák uhasili, do 24 hodin to byla eur už skoro miliarda.

Nerozumím tomu. Kde ty peníze byly, když byly a stále jsou potřeba na jiné „opravy“? Kde jsou peníze na zadržování vody v krajině a udržování její druhové rozmanitosti? Kde jsou peníze na podporu ekologického zemědělství, na rozvoj hydroponických systémů? Kde jsou peníze na vývoj využití obnovitelných zdrojů energie? Kde jsou lidi, který by ty peníze hledali? Kde jsou lidi, který by to všechno dělali?

Aby bylo jasno, nepasuju se do role spasitele a někoho, co všechno ví a zná. Prostě to zkouším. Hledám odpovědi, peníze i lidi. A dokonce si myslím, že se mi to celkem daří. A už v tom zdaleka nejsem sám. Pár lidí jsem asi svou uštěpačně ignorantskou poznámkou o „starym baráku“ naštval. I na svém Facebooku jsem za podobný komentář dostal kartáč. Ztratil jsem pár fanoušků. Ale taky jsem asi někomu otevřel oči a získal prostředky na ochranu jednoho a půl hektaru tropického lesa a vysázení 500 stromů.

Na opravu katedrály se už boháči složili. Pojďme se my, obyčejní lidi, složit na záchranu a obnovu horských mlžných lesů v Kamerunu. Je to jednoduché: pronajměte si tam včelí úl, tím přispějete na záchranu hektaru lesa a pomůžete zadržet miliony litrů vody v krajině. A pomůžete místním farmářům, abych nepálili les, ale chovali včely. A ještě z toho budete mít med. Na rozdíl od boháčů s Notre-Dame.

Toto napsal Martin Mikeš k události na webu Ekolist.cz.
 

Celý den se řeší požár jednoho nějakého v podstatě „bezcenného” baráku v Paříži. Jednotlivé evropské země s některými bezvýznamnými boháči se začínají předhánět, kdo pošle na jeho obnovu více milionů až miliard. Přičemž to skutečně cenné a důležité, jako jsou důchodci, handicapovaní lidé, lidé v nespravedlivých exekucích, finančních pastích, matky samoživitelky, lidi bez domova apod. samozřejmě nikdo neřeší. Na tom se totiž nedá zviditelnit a v konečném důsledku vydělat. A my stále budeme projevovat důvěru a věrnost současnému feudofašistickému systému ať už jen svojí účastí na volbách. To jsme stále vážně tak zku*veně dem*ntní?

No a tento text jsem zveřejnil já na sociální síti Facebook na „své“ zdi a v několika skupinách (příklad zde) prakticky ihned po prezentování se v televizních zprávách jakéhosi oligarchy stojícího za módními značkami typu Gucci, kde jsem dostal solidní „čočku“ rovněž. Na FB stránce Hnutí Zeitgeist ČR následoval rázem úbytek 39 „fanoušků“, dle proklikání „čočkujících“ reakcí samozřejmě zejména „poosmdesátdevítkových“ tzv. „sluníčkářů“ nechápajících pomalu ani vznik jejich života, takže vlastně zde se spojilo užitečné s příjemným. Co tohle lidské chování řeší?

700 mil. EUR nasbíraných za necelé dva dny od vzplanutí? Nepídil jsem se a ani se pídit nebudu po tom, kolik je vybráno k datu dnešnímu. Na internetu se v tuto chvíli navíc objevují a vyjadřují stále další a další odborníci velmi se podivující nad tím, jak ke vzplanutí Notre-Dame vůbec mohlo dojít. Vlastně nešťastnost události spíše zpochybňují. No a včera nám islamisté v rámci explozí v celkem osmi kostelech na Srí Lance úmyslně potrhali stovky lidí?

Přátelé, toto nejsou pouhé náhody. Ničení s následujícími opravami byť čehokoli se v systému založeném na monetární správě zdrojů vyplatí. Zefektivňuje se tím cirkulace peněz, vlivem čehož dochází k urychlení zadlužování společnosti a tedy jen dalšímu obohacování bohatých prostřednictvím kapitalismu přirozené korupce.

Každým dnem můžeme vidět vysloveně výsměch hloupých politiků sloužících centrálně-bankovní mafii, jež lid metodou stále rychleji vařící se žáby vede do prohlubujícího se monetárního otroctví. Situace je již natolik vážná, že ji pomalu začínají rozumět i lidé, jací dosud nepřišli do styku s myšlenkovým tokem Hnutí Zeitgeist, který o podobných problémech informuje řadu let. Například sociolog Petr Hampl včera na Facebook napsal:

Máme za sebou jedny z nejstrašnějších Velikonoc v celých dějinách křesťanského západu i světa. Od vypálení nejvýznamnější katedrály Západu po stovky zavražděných. Kromě toho byli masakrováni černí křesťané v Africe (islamisté otevřeli novou frontu v Kongu), ale o tom už se ani nemluví. Nejhorší na tom, že na straně džihádistů stojí už i mocenské a finanční elity Západu a západní intelektuálové.

Uvést na pravou míru (zopakovat) je jen třeba fakt, že na stranu džihádistů se žádné mocenské a finanční elity nepřidávají. Je to přesně obráceně. Mocenské a finanční elity džihádisty vytvořily jako svůj nástroj k provádění podobných „změn“ na Euroasijském kontinentu dávno před tzv. „migrantskou krizí“.

Vidím to tak, že největšími otroky a oběťmi těchto „elit“ jsou, aniž by to vůbec mohli chápat, právě extrémizovaní muslimové. To je totiž sorta lidí nejsnadněji manipulovatelných. Totiž vlivem cíleně vytvořených náboženských knih a propagandu šířících „kazatelů“ jsou tito vychovávaní k tomu, aby jim stačilo jen trochu narušit komfortní zónu, přičemž tito pak udělají cokoli, co jim bude přikázáno. Tím, kdo přikazuje, je právě tou vládnoucí třídou – finanční elitou – zkorumpovaný (rozumějme ovládaný) „kazatel“. A toto není problém jen džihádistů. Ne jiné je to i u křesťanů, jehovistů a všech ostatních náboženských fanatiků. Tedy podle mého názoru kvůli beztrestnosti nutno dodat…

S tímto vším bylo dávno počítáno, nic se neděje náhodou. Akorát jelikož jsou lidé zfanatizovaní naším „vzdělávacím“ systémem, buď daným prognózám, se kterými chodí činně kompetentní odborníci již řadu let, nevěří, anebo jsou na zabývání se věcmi příliš líní a pohodlní. Proboha vždyť je to tak jasné k pochopení, vždyť ty vzorce chování jsou stále stejné. Jak dlouho ještě se musíme zviditelňovat jako lidé se stupidními názory, než se začneme vzdělávat, abychom pochopili, že to není o vlastním egu co by pseudoautority, ale myšlenkovém toku? Kolik neštěstí a jakého rozsahu ještě je nutné absolvovat? Mocenské a finanční elity nejsou nikým jiným než zoufalými hlupáky. Nutné je nebýt hlupáky s nimi a toho docílíme jen odproštěním se od názorů a přechodu k faktům.

Zeitgeist: Addendum (Duch doby: Dodatek) s českým dabingem

Nicméně nemělo by uniknout, že to byl i týden dobrých zpráv. Řečeno slovy jednoho slavného zločince, „vládnoucí třída ukazuje stále viditelnější známky slabosti“, což je jednou z nutných podmínek radikální změny. A pokud dojde k radikální mocenské změně, je slušná šance, že se některé další národy začnou bránit (po Maďarech, Srbech a Polácích)…

Toto docela prostě není tak úplně přesné. Současná „vládnoucí třída“ ukazuje známky slabosti staletí a to od vzniku monetárního systému. Problém je v tom, že ještě většími slabochy je většinová společnost.

Kdysi jsem kdesi v materiálech Hnutí Zeitgeist vyčetl číslo 96. To je procento populace vychované (svým způsobem k lenosti a pohodlnosti) tak, aby se jen velmi obtížně deprogramovala. Vzpomeňme na kultovní „dokumentární” film Matrix, kde Morpheus říká Neovi o zásadě (z důvodu nebezpečnosti) osvobozování lidských myslí do určité věkové hranice. Toto se dá do našeho přeložit jednoduše tak, že od určité úrovně ovlivnění paradigmatem člověka s tímto nepracujeme, neboť práce na jeho procitnutí je natolik náročná, že se vyplatí ponechat jej procitnout jím samotným později, až nastane jeho tzv. ekobiosociální tlak, jaký má každý nastaven na trochu jiné hranici.

Co je to Matrix? Manipulace. Matrix je svět snů stvořený k tomu, aby nás mohli ovládat.The Matrix (1999)

Abych se ale vrátil k věci, k žádné radikální změně ze strany konvenčních politiků dojít jednoduše nemůže. V historii nic takového, pokud je mi známo, nikdy nenastalo. Může maximálně dojít ke změně dílčí, tzn. určitému zpomalení či odklonění problému, ne však k jeho vyřešení, neboť vydání se konvenční politickou cestou prakticky znemožňuje odhalit problému příčiny. Nebudeme si nic nalhávat, konvenční politika je jen dalším způsobem manipulace lidmi, aby tito (u)věřili, že ke změně je možné dojít pouze tím, že budou hrát hru těch, kdož ji vytvořili a mají k ní kompletní dokumentaci s přístupovými kódy a cheaty. Nebo mi chcete říct, že jste nikdy nehráli Monopoly?
 

Použité zdroje

Text: ekolist.cz

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře