Není nic jako nevolený zástupce. Všechny si volíte

Mnozí lidé si často neoprávněně stěžují, že při dosazování různých takzvaných politiků na různé veřejné funkce tito nejsou nikým voleni a tudíž tam nemají co pohledávat. Opak je však trpkou pravdou. Voleni byli ti, kteří ony údajné nevolené do daných funkcí dosazují a tito mají na dosazování ať už kohokoli kamkoli právo.
 

Prostor pro Váš odkaz

Je to jeden ze základních principů zastupitelské demokracie. Totiž volič si na určitou dobu zvolí svého zástupce a ten pak dále za voliče dosazuje na další funkce libovolné postavičky / úředníky. Bavíme-li se například aktuálně o ANO, voliči si zvolili Andreje Babiše, aby ten následně za ně dosazoval např. Adama Vojtěcha, Romana Prymulu, Jana Blatného a další. Je-li řeč o funkci prezidenta, ten zase dosazuje ústavní soudce, uděluje státní vyznamenání nebo omilostňuje vězně. To opět za vás, voliče, kteří mu k tomu ve volbách udělujete mandát.

Pokud si nepřejete tento model, je zprvu nutné přestat chodit k volbám lhostejno, koho volíte. Už samotnou účastí v současném typu voleb dáváte najevo se současným systémem svůj osobní souhlas.

Po ukončení účasti na konvenčních volbách je následujícím krokem práce na sobě, vlastním sebevzdělání, abyste následně byli schopni říkat nejen to, co nechcete, ale zejména to, co chcete, respektive navrhnout a prezentovat systém lepší, spravedlivější a být k tomuto navrhování kompetentní. Ne nadarmo se říká, že kdyby volby něco mohly změnit, dávno by je zakázali. Mimo jiné dále, jak si můžete snadno ověřit, demonstrace, prohlašování apod. pod záštitou tzv. selského rozumu nejsou ideální volbou. Nefunguje to! Akorát tím prezentujete vlastní nepochopení věci a fakt, že vlastně vůbec nevíte, co chcete. Při dotázání se dotyčného na akci se to většinou projeví.

Co se nás týče, my navrhuji, jelikož současný socioekonomický systém není dlouhodobě udržitelný, Ekonomiku založenou na přírodních zákonech / zdrojích prezentovanou, mimo jiné, mezinárodním sociálním a charitativním hnutím za nová lidská práva Zeitgeist [2]. Informace i technologie máme k dispozici, zbývá se jich jen chopit. Nikoho do studia nelze nutit, nikoho nelze přesvědčovat. Rozhodnout se musí každý za sebe sám. Buď začnete pracovat zavčasu z vlastní iniciativy, anebo Vás donutí okolnosti. V každém případě je změna nevyhnutelná.

Co, pokud toto nyní víte, uděláte? Začnete u sebe a přijdete s něčím lepším, než je současný stav, nebo budete současný nadále pokrytecko-alibisticky podporovat?
 

The Zeitgeist Movement výzva
 

Diskuze k tématu

Prostor pro konstruktivní dotazy a/nebo diskuzi o tématu je otevřen v našem diskuzním fóru ZDE.

 

Naše náklady

Náklady na práci spojené s vydáním tohoto článku vyšly na 600 Kč. Pomůžete nám s jejich umořením?
Můžete použít číslo bankovního účtu 55555513/2010, do zprávy pro příjemce napište „dar ddcz27470”.
Dosud jste přispěli celkem 0 Kč (poslední aktualizace stavu 19.07.2021). Za jakoukoli pomoc děkujeme!

 

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.