Stanovisko Výboru SVJ a KRK k Výzvě k promptnímu vyřešení obtěžování obyvatel domu sousedem dýlujícím drogy a narkomany (aktualizováno)

V tomto článku si ukážeme názorný příklad reagování Výboru SVJ a KRK Společenství vlastníků domu Janského / Přecechtělova 2234 – 2240, Praha 5 na podněty některých jednotlivých členů SVJ. Názorný příklad proto, že reakce na mé podněty dřívější, co se do komunikace zejména s členem KRK Davidem Jelínkem týče, nebyly příliš odlišné. Než postupně doplním starší data, dovolím si seznámit naše čtenáře s daty aktuálními.

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

UPOZORNĚNÍ: TENTO ČLÁNEK TÝKAJÍCÍ SE SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ DOMU JANSKÉHO/PŘECECHTĚLOVA 2234 – 2240, PRAHA 5 JE, CO BY VEŘEJNÉ VYJÁDŘENÍ OSOBNÍCH POSTOJŮ, NÁZORŮ A ZKUŠENOSTÍ NĚKTERÝCH JEHO ČLENŮ NESOUHLASÍCÍCH S MNOHÝMI AKTIVITAMI, ROZHODNUTÍMI A NÁVRHY VÝBORU A KONTROLNÍ A REVIZNÍ KOMISE DANÉHO SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ DOMU, URČEN ZEJMÉNA JEHO ČLENŮM. DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ.

 

Pro možnost vytvoření si vlastního názoru si, po zvláštním v podstatě svolení, dovoluji do příslušných citací bez jakékoli úpravy zkopírovat celou naši komunikaci. Odstraněny byly pouze podpisy obsahující osobní údaje obou diskutujících. Pro případné nahlédnutí do originální e-mailovové korespondence se členové SVJ mohou obrátit na Odbor SVJ (e-mail osvdjp-2234-2240-p5@ictx.cz). Všechny zveřejněné články Odboru SVJ jsou k dispozici seřazeny vzestupně ZDE.
 

Komunikace s členem KRK

Člen SVJ Martin M. Böhm:

Vážení naši volení zástupci,

pomalu mi začíná docházet trpělivost s vaším neřešením drog dýlujícího souseda a pohybu narkomanů v našem vchodě 2238. Že je zde často zakouřeno a k překračování nepořádek (dnes krabice z pizzou a pitím, viz příloha) ještě s vědomím, že bude brzy uklízečkou uklizeno a vyvětráno, jsem schopen do jisté míry tolerovat. Abych ale sem tam narazil na použitou jehlu, anebo aby na mne ve 4 hodiny ráno feťáci pod zájmem pustit do domu zvonili, na to zvědavý již skutečně nejsem, natož snad ještě děti ostatních sousedů! Vyzývám vás proto tímto k promptnímu vyřešení situace z vaší strany, anebo se do řešení budu muset pustit já, načež vás ujišťuji, že to skutečně nechcete.

 

Člen KRK SVJ David Jelínek:

Zdravim, prosim o upřesněni v jakem patře a čislu bytu se prodávají drogy.

Davdi Jelínek
Kontrolni a revizní komise

 

Člen SVJ Martin M. Böhm:

Též zdravím,

zprvu jsem oslovoval Výbor SVJ a nikoli Kontrolní a revizní komisi, jak jsi mne v minulosti nejednou upozorňoval, že řešení podobných záležitostí spadá do kompetence Výboru SVJ a nikoli Kontrolní a revizní komise. Nerozumím proto oslovení mne ze strany Kontrolní a revizní komise.

Do jakého patra a čísla bytu si narkomani pro drogy chodí, není pro obyvatele vchodu 2238/1 údajně tajemstvím; předpokládám, že máte podezření i vy ve Výboru SVJ či KRK. Nicméně vzhledem k tomu, že mám danou informaci pouze z opakovaného doslechu, byť od různých místních sousedů, nemohu tuto podat s jistotou a proto ji uvádět nebudu. Každopádně o zdejším pohybu narkomanů, dělání nepořádku, krádeží věcí (např. výzdob ze dveří jednotlivých bytů a z nástěnek), poškozování společného majetku, vloupání se do sklepů apod. Výbor SVJ již delší dobu ví. Ostatně se to řešilo na nejedné schůzi SVJ a též Výboru SVJ přišlo o dané činnosti v minulosti již několik zpráv.

Jak jsem napsal, vyzývám Výbor SVJ k učinění opatření, aby k uvedeným nekalým činnostem přestalo docházet. Pokud potřebujete s Výborem SVJ v této věci poradit, pak například umístěte konečně kamerový systém, tak jako jej mají umístěný některé okolní domy; řešte záležitost s městskou policií; kontaktujte ÚMČ Prahy 13, podávejte veřejně zprávy o dění v našem vchodě atd. Mandát k tomu Výbor SVJ má, je to hvězdný tým, kterému SVJ svěřilo svoji důvěru.

Děkuji předem za (vy)řešení záležitosti.

 

Člen KRK SVJ David Jelínek:

Ja tebe také zdravím,

pokud jsem správně četl tvůj první email v něm jsi si stěžoval na nečinnost výboru v dané problematice. Což je právě činností Kontrolní komise ( řeší stížnosti na výbor) a proto jsem se do toho s kolegou Hadrabou angažoval ( vnitřní komunikace uvnitř KRK) a vše konzultoval s pí. Lehkou.

Máme tady několik otazek a odpovědí.

Výbor ani KRK či shromaždění není oprávněno zasahovat do toho co se děje u jakéholiv vlastníka doma ani kolik ho navštěvuje osob či zda jsou tyto návštěvy pod vlivem omamných či psychotropních látek.

Na můj dotaz ani Ty, který v daném domě bydlíš nemáš odpověd – v kterém patře či bytu se drogy prodávají a jestli vůbec.. takže jak s tím můžu něco udělat?
A pokud tyto informace znáš mělo by být tvou povinností tyto oznámit na Policii ČR, která by jistě ráda tyto informace dostala. ( A pokud máš strach stačí mě je napsat a ja na PČR zajdu sám osobně). Jinak se pohybujeme v říši doměnek a slovíček „možná“ o nekalých činnostech v domě.

Co se týká uklidu požádal jsem o mimořadný úklid pana Ščuku, aby se chodba uklidila.

 

Člen SVJ Martin M. Böhm:

Ahoj Davide,

oslovoval jsem Výbor SVJ, beru ale tedy trvale na vědomí, že KRK s Výborem SVJ pracuje víceméně společně, respektive že využíváte stejných kontaktních kanálů. Děkuji za tuto informaci.

Vyzval jsem Výbor SVJ k řešení objektivních problémů, tj. nepořádku v domě, pohybu neoprávněných osob, ochraně společného majetku, obtěžování vlastníků atd., nikoli k zasahování u byť jakéhokoli vlastníka doma. Tolik na upřesněnou.

Jak a co je se záležitostí možné udělat, jsem uvedl v předchozím mailu. Já nemám systémový mandát takové věci na úrovni SVJ řešit, to je v kompetenci Výboru SVJ, potažmo tedy KRK. A od toho vás také kontaktuji. Pokud se ale domníváš, že se pohybujeme v říši domněnek a slovíček „možná“, ačkoli si stěžuji na konkrétní výše a v předchozích mailech uvedené problémy, respektive pokud ani z pozice KRK není zájem situaci konstruktivně řešit a jsem místo toho odkazován rovnou a nejprve na PČR, pak se na ni samozřejmě obrátím; ovšem následně se musím ptát, k čemu všemu vás jako Výbor SVJ a KRK vlastně máme…

Každopádně se omluvím, ale nejen ze zkušenosti z minulosti se nebudu již znovu pouštět do slovíčkaření a různých tahání takříkajíc za fusekli. Zkrátka buď když se na vás z pozice spoluvlastníka obrátím, se budete mými podněty zabývat, anebo nikoli a budu je svým způsobem řešit, ačkoli se mi do toho opravdu nechce, já, popřípadě my.

 

Člen KRK SVJ David Jelínek:

Ahoj Martine,

za mě já určitě uvítám jakoukoliv konstrukční debatu nad určitými řešeními. Ale asi nevíš co je pojem „konstrukční“.. konstrukční by bylo když vidíš nepořádek v domě ( krabice s pizzou a flaška od Coly) ji vzít a uklidit.. a když né tak to říct paní Ščukové a nebo Richardovi, kterého skoro denně potkáváš. Už jen proto, že by to bylo rychleji uklizeno. Dům 2238 se uklizí 1x týdné stejně jako ostatní vchody dle SoD s paní Ščukovou. Pokud by ovšem dům 2238 (pokud se na tom schodne většina z domu 2238) chtěl uklid častěji, jistě by to šlo zařídit stejně jako dnešní mimořádný uklid.
Stačí když pošles sms, email nebo zavoláš panu Kočímu, ale to jistě víš.
Výbor SVJ nemá ve stanovách a tudíž nemůže suplovat vztahy mezi vlastníky a není soudce sousedských vztahů maximálně může být jakýmsi mediátorem.

Možná místo vypisováni emailů by bylo konstrukční zůčastnit se schůze výboru a jistě se dozvíš jaké konstrukčni řešení výbor navrhuje nebo má a debatovat nad nimi.

David

 

Člen SVJ Martin M. Böhm:

Milý „konstrukční” Davide,

tak v první řadě ti z pozice KRK, a vám z Výboru SVJ a/nebo KRK, není prakticky nic do toho, co já jako soukromá osoba dělám, nebo nedělám, pokud se to netýká nekalého jednání činěného v rámci SVJ, anebo není-li v rozporu se stanovami SVJ. Naopak mně vzhledem k vaší víceméně veřejné a správcovské funkci je velmi do toho, co jako Výbor SVJ a/nebo KRK děláte vy. Já z pozice vlastníka jednotky si vás platím (nejen) z fondu oprav (mě nikdo neplatí); tudíž jste to vy, kdo se má komu a za co zodpovídat a opět zejména vy, kdo má řešit podněty a stížnosti jednotlivých vlastníků. Navíc jste ve svých funkcích dobrovolně, takže si nemůžete případně stěžovat ani na výši odměny. To aby bylo mezi námi jasno.

Když už ses nicméně rozhodl mi podsouvat své subjektivní názory místo objektivního dotázání se na fakta, tak se obávám, že opět zapláčeš na špatném hrobě. Totiž:

# Jsem jedním z mála, kdo když v našem domě zahlédne nepořádek, tak jej většinou osobně sebere a odnese do kontejneru (nejedná-li se zrovna o jehly nebo jiný nebezpečný či nechutný odpad). V přízemí a 1. patře, kde se nejvíce feťáci shlukují, tak činím v poslední době docela často.

# Vícekrát jsem sám osobně uklízel prostor kolem kontejnerů na směsný i tříděný odpad, když jsem poznal, že se k tomu nikdo z našeho domu, tzn. včetně vás, nemá. Ze strany KRK vím pouze o jediném osobním úklidu, jenž proběhl někdy před lety, ovšem až opět víceméně na můj podnět (btw vůbec mě nezajímá, že se nejedná o náš pozemek; tyto prostory jsou i naše vizitka a jste to opět vy, kdo má eventuálně problémy řešit s ÚMČ Prahy 13, Magistrátem hl. m. Prahy jako vlastníkem, MZP atd., což evidentně nečiníte, neboť o tom nečtu žádné zprávy).

# Nepravidelně při chůzi osobně sbírám a odnáším drobné odpadky z veřejného prostoru a přírody (zejména plasty a plechovky).

# Jsem občasným nahlašovatelem problémů na ZmapujTo.cz (příklad kolekce podnětů zde: https://redmine.ictx.cz/issues/459).

# Osobně se účastním různých organizovaných veřejných i neveřejných uklízecích akcí (projekt Ukliďme Česko, Geocaching Cito event atp.).

# No a v neposlední řadě v této věci točím o problémech s odpady a nezájmu našich úřadů videa, což předpokládám, že jako Výbor SVJ a KRK za ta léta, co to dělám, dobře víte (https://www.youtube.com/watch?v=S-bbZKik3vM&list=PLne-3OAXGOzEs0T0fbHzjpzEMin6kUI4n).

# S paní Ščukovou i Richardem jsem nejednou hovořil. I s panem Kočím jsem v minulosti nejen o této věci hovořil. Všichni mě odkazovali na Výbor SVJ a KRK.

# Ve věcech suplování vztahů mezi vlastníky a soudů nevím, o čem mluvíš, tedy se k tomu nebudu vyjadřovat.

# Již jsem na několika vašich schůzích byl a různé záležitosti slyšel. Bylo to přesně tak, jak píšeš. Především se jen o něčem debatovalo. Co jsem kromě debat zaznamenal, bylo nejednou to, že ses tam buď přímo ty hádal před lidmi s panem Kočím či někým jiným, anebo že tam si přišli lidé na různé návrhy Výboru SVJ stěžovat; takže na nic jiného, neboť tyto schůze máte jednou měsíčně na několik okamžiků, nezbyl pořádně čas. A jak všichni víme, tak na konstruktivní řešení byť čehokoli nebývá ze strany Výboru SVJ a KRK se mnou ani chuť… A co je vůbec nejdůležitější, tak opět já tady nejsem ze své pozice od toho, abych s vámi chodil o něčem debatovat, ale naopak vy jste tu od toho, abyste záležitosti řešili, neboť jste za to, jak jsem uvedl, nejen mnou placeni. Pokud ale vysloveně chcete, abych s vámi začal to co neumíte nebo nechcete řešit konzultovat, pak má hodinová sazba je 600 CZK. Napište si, o kolik hodin konzultace nebo jiné činnosti z mé strany máte zájem, já vám vystavím fakturu, odhlasujeme si to v rámci SVJ a až fakturu proplatíte, budeme se o mých aktivitách navíc v rámci toho, co máte řešit vy, bavit. Já již skutečně na vaše způsoby a hry nejsem zvědavý, to se na mě nezlob. Zvlášť po mých nemalých zkušenostech s vámi z minulosti.

Pokud se máme dále třeba bavit o společensky prospěšné činnosti, kterou (mimochodem naprosto bez nároku na honorář či uznání) vykonávám, ačkoli ti do toho opravdu nic není, obecně, přikládám další dva seznamy zdaleka nevyplněné veškeré své práce za posledních několik let. To jen kdyby tě to náhodou zajímalo a chtěl bys mi opět něco podsouvat:

# Projekty v Google Docs: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1XYstDEHDwXTdCSRIKekoDqyFaDtvhY7WVnfrAF_48kQ/
# Projekty v Redmine: https://redmine.ictx.cz/projects

No nic; tady vidím, že to s vámi opět nikam ne(po)vede. Děkuji každopádně za oficiální stanovisko Výboru SVJ a Kontrolní a revizní komise k mému podnětu a přeji hezké dny.

 

Člen KRK SVJ David Jelínek:

Už zase samé já.. já já já ono to není o tom..zkus někdy slovo MY..

Co se týķá veřejné funkce.. zase perlička s Tvé strany. Copak člen KRK je veřejná funkce..asi stejně jako Tvá člena SVJ.

Co se týķá tveho placení ( 600 kč na hodinu)já bych ti nedal ani minimální mzdu vždyť ty neumíš nic jiného než pomlouvat a urážet a co jse známe jsi nepřišel s žadným rozumným návrhem. A navic nemáš ani odvahu to přijít řict osobně.. i když vlatně u PC se cítíš silný. Chápu to..

Velice rád tento tvůj nápad, že po nas chceš za Tvé rady 600 kč přednesu na příštím shromážděni. Uvidíme co na to vlastníci budou řikat a jestli ti to odsouhlasí..

A prosím neber to jako tvou kritiku..to je pouze můj osobní názor..a prosím přestaň vyhrožovat nějakými članky či videi normální lide si po přečteni těchto tvých emailu udělaji úsudek samy, maji vlastní hlavy.

Co se týká uklidu jak jsi psal již bylo uklizeno.

Aloha, krasný večer..

 

Co jsme se z komunikace mohli dle názoru Odboru SVJ dozvědět

# Že Výbor SVJ, jenž jako jediný byl na své e-mailové adrese kontaktován, patrně záležitost (pohyb narkomanů a jimi činěné škody na společném majetku, zakouřené společné prostory, nebezpečí poranění se o použité jehly v souvislosti s možností nakazit se nebezpečnými nemocemi typu žloutenka či snad HIV, obtěžování zvoněním narkomanů v brzkých ranních hodinách na zvonky jednotlivých vlastníků jednotek pod snahou dostat se do domu a dýlera distribuujícího drogy) řešit nebude (odpovídá přímo a pouze Kontrolní a revizní komise s potvrzením již projednané věci s předsedkyní Výboru SVJ paní Janou Lehkou). Kontrolní a revizní komise údajně pouze nechá sem tam na žádost prostor uklízečkou, která, předpokládám, ani není za manipulaci s takto nebezpečným odpadem placená, uklidit.

# Že Výbor SVJ s KRK pracují společně, což může znamenat ztrátu smyslu existence Kontrolní a revizní komise, jež tak nemusí být v roli kontrolovatele, nýbrž víceméně s Výborem SVJ plně spolupracujícího orgánu. Tento fakt je ostatně od samotného vzniku obou orgánů všem v domě dobře znám.

# Že Kontrolní a revizní komise na mé výzvy a návrhy řešení problémů reaguje výzvou přijít předložit mé návrhy řešení problémů, ačkoli jsou Výbor SVJ a Kontrolní a revizní komise za jimi řešení problémů všemi členy SVJ placeni a dosud žádný ze svých případných návrhů řešení v této věci neuplatnili.

# Že se Kontrolní a revizní komise zajímá spíše o to, zda pořádek v domě udržují místo Výboru SVJ a KRK jednotliví členové SVJ, kteří si však správu domu za udržování pořádku pravidelně platí.

# Že domnívá-li se člen SVJ, že se jedná o nekalou činnost konanou v našem domě, má tuto místo správy domu, kterou si pravidelně za i tyto služby platí, řešit sám.

# Že Kontrolní a revizní komise, jsou-li ji předloženy konkrétní argumenty s důkazy, navíc v podstatě na vlastní žádost (např. odkazy na osobní výkazy činnosti rozporující tvrzení KRK, že jako členové SVJ cosi pro SVJ nečiníme), reaguje již téměř výhradně slovíčkařením a osobními útoky.

Že člen KRK David Jelínek nepíše pravdu o mé neodvaze přijít své podněty říci osobně, dokazuje opak v podobě mé přítomnosti na několika společných schůzích Výboru SVJ a KRK (viz výše), k čemuž se David Jelínek v mailech nikterak nevyjádřil. Též jsem byl, vyjma jedné nebo maximálně dvou, přítomen na všech shromážděních SVJ, což jsem schopen prokázat jak svědectvím několika dalších členů SVJ, tak ověřením si tohoto faktu z prezenčních listin, popřípadě mých osobních hlasování týkajících se jednotlivých navrhovaných bodů Výborem SVJ na daných shromážděních. Nehledě na to, že z posledních dvou shromáždění mám k dispozici zároveň zvukové záznamy. Když už jsme nicméně u těch shromáždění, zajímalo by mne, kde jsou mimochodem k dispozici zápisy z několika z nich (viz mail).
 

Argumentace k 600 CZK hodinové sazbě aneb něco málo z historie

Na 3. shromáždění SVJ [záloha] jsem byl zvolen za člena Kontrolní a revizní komise. A jelikož jsem kontroloval, anebo dělal mnoho pro to, abych mohl kontrolovat, ostatním z Výboru SVJ a KRK to nejspíše nepřišlo vhod, tedy se mi prakticky ihned začali aktivně vyhýbat. Tzn. že se pravděpodobně vůbec nechtěli zabývat mými podněty, neinformovali mne o konání společných schůzí s Výborem SVJ a nakonec i přes to, že jsem vlivem mého cca půlročního odstěhování se do Jihlavy z pozice KRK odstoupil (v dopise adresovanému členovi SVJ panu Petrovi Strnkovi, který však údajně nebyl poštou doručen, tedy se záhadně ztratil), mne na 5. shromáždění SVJ [záloha] za účasti nepravdivých nařčení a velmi emotivních osobních invektiv tehdejšího člena Výboru SVJ pana Jaroslava Jelínka tito odvolali.

Mimochodem jelikož jsem za dobu svého působení v KRK ani 1x neobdržel odměnu z této funkce vyplývající, na což Výbor SVJ a KRK dodatečně upozornil, objevil se dokonce názor, že jsem vlastně členem Kontrolní a revizní komise nikdy nebyl, neboť jsem údajně nepodepsal přijetí dané funkce. Jelikož, jak uvádím, se mi tehdejší členové Výboru SVJ a KRK nejspíše aktivně vyhýbali, mohu se domnívat, že původní mnou podepsaná listina mohla být později nahrazena jinou – zfalšovanou, což jsem pochopitelně neměl možnost, neboť mne nenapadlo pořídit si při podepisování kopii, si ověřit. Každopádně mé členství v KRK prokazují minimálně zápisy z 3. a 5. shromáždění SVJ v letech 2011 a 2013 (viz odkazy výše).

Po mém návratu zpět do Prahy projevilo několik členů SVJ zájem mít mne v týmu Výboru SVJ, anebo opět Kontrolní a revizní komise. Do obou funkcí mne na 6. shromáždění společenství vlastníků jednotek [záloha] navrhla členka SVJ z vchodu 2238 paní Horká, načež jsem tento návrh na místě přijal. Toto bylo, jelikož si patrně jednotliví ovlivnění členové panem Jaroslavem Jelínkem z předchozí schůze pamatovali jeho tehdejší výrazný projev a protože jsem jako nesvolavatel schůze neměl oprávnění a ani nedostal příležitost hovořit, natož se s argumenty bránit, „překvapivě” zamítnuto. Pro nicméně byla většina z přítomných.

Od té doby, ačkoli mne mnozí členové nejen na základě mého zájmu o dění v SVJ a aktivit stále chtějí mít ve Výboru nebo KRK SVJ (zvlášť v době, kdy vchod 2238 svého přímého zástupce nemá a Výbor SVJ k jeho volbě členy SVJ pravidelně vyzývá), svoji účast v obou takových současných týmech lidí odmítám. Nemám totiž čas nadále ztrácet čas s těmi, kteří se navenek jako aktivní se zájmem řešit mé podněty a informace o problémech tváří, avšak při mém následném vyhovění, zájmu a přítomnosti vnímám, že je tomu spíše naopak. Snahu řešit podněty a problémy jsem v minulosti nejednou projevil i mimo Výbor SVJ a KRK (tehdy bez nároku na odměnu – tuto jsem mimochodem odmítl již při návrhu zvolit mne za člena Výboru SVJ, nebo KRK na 6. shromáždění [záloha]), avšak s jakým úspěchem se to setkalo, je popsáno v, mimo jiné, e-mailové korespondenci s Kontrolní a revizní komisí výše. Ochoten řešit podněty a problémy za dům standardním způsobem jsem nadále pouze za předpokladu, že většina členů Výboru SVJ a KRK rezignuje s tím, že je já s některými novými tvářemi nahradím, anebo po zkušenostech, mám-li se účastnit byť čehokoli mimo mandát Výboru SVJ či KRK, vzhledem k prakticky neustálým problémům s Výborem SVJ a KRK, které dle mého názoru tyto v mém případě zejména úmyslně vytvářejí, již pouze za uvedených cenových podmínek. Poněvadž se v tomto případě a za daných okolností rozhodně nejedná o konstruktivní spolupráci s Výborem SVJ a/nebo KRK, nýbrž dle mého mínění o snahu kladení mi překážek, respektive poskytování jim služeb. A za ty běžně fakturuji 600 CZK / hod.
 

Svolení k přednesu návrhu o poskytování služeb SVJ

Nyní, milý Davide Jelínku (pokud toto čteš, jakože se to k tobě určitě dostane), můžeš na následujícím 12. shromáždění vlastníků jednotek přednést můj návrh financování po mně Vámi (KRK SVJ, nikoli SVJ) požadovaných služeb. Společně s tímto přednesem nezapomeň SVJ dodat též odkaz na tento článek, aby se ostatní vlastníci dozvěděli příčinu vzniku této mé podmínky práce pro KRK SVJ či Výbor (protože se o práci pro SVJ za takové okolnosti nejedná), jenž svým způsobem na jednu stranu navrhuje, ale na stranu druhou se spolupráci se mnou dosud vyhýbal. Pochopitelně nemám problém se o tomto pobavit s kýmkoli, včetně tebe samozřejmě, z očí do očí osobně. Pojďme do toho nejlépe přímo na oné následující 12. schůzi SVJ. Tedy pokud mne necháte, a nikoli až pouze na konci schůze, kde už drtivá většina členů SVJ nebude, jednou výjimečně hovořit a dohovořit a bude-li to vůbec někoho zajímat.
 

Související odkazy

# E-mailová korespondence s KRK SVJ (kvůli GDPR k nahlédnutí pouze členům SVJ)
# Všechny zveřejněné články v kategorii SVJ (řazený seznam)

 

Aktualizace 05.01.2019, 14:00

Dnes, tj. 05.01.2019 v 08:43 hodin, přišla od Výboru SVJ odpověď, že „výbor SVJ nemá kompetence vyšetřovat činnosti v rozporu se zákonem nebo dobrými mravy. Máte-li nějaké poznatky o takové činnosti, obraťte se na Policii ČR”, čímž pravděpodobně považuje záležitost za uzavřenou.

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře