Zmatený Vladimír Kapal opět lživě o Hnutí Zeitgeist. Tentokrát jako o součásti Nového věku Nového světového řádu

Vladimír Kapal, zakladatel, provozovatel a šéfmoderátor takzvaného Svobodného rádia, se v pořadu s Jiřím Černohorským „2017-04-10 – Studio Beta – Jiří Černohorský. Jak dál v alternativě?” vyslovil, že Hnutí Zeitgeist vzniklo jako součást New Age Nového světového řádu. Samozřejmě si, jako obvykle, vymýšlel.

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

Kapalovo tvrzení, že součástí NWO, respektive New age, bylo i Hnutí Zeitgeist (00:25:58), je lživé.

Hnutí Zeitgeist, založené v roce 2008 režisérem a sociologem Peterem Josephem, je vzdělávací organizací informující o problémech a skutečných příčinách problémů současného zastaralého socio-ekonomického (monetárního) systému, přičemž navrhuje jeho změnu do tzv. Ekonomiky založené na přírodních zákonech / zdrojích. A to je ve své podstatě celé, nic více v něm nelze hledat. Nejedná se o žádnou sektu, nýbrž o sdružení vzdělaných lidí, nejčastěji vědců a jiných odborníků v tom kterém konkrétním, s myšlenkovým tokem Hnutí souvisejícím, oboru.

Vladimír Kapal

Vladimír Kapal v pořadu doslova nesouvisle žvanil cosi o podle Hnutí Zeitgeist nutných přesunech lidí do jakýchsi samozásobených oblastí a že něco (nepochopili jsme co) nevymysleli dobrodinci, ale lidé, kteří chtějí ovládat svět. Následovaly nesmysly o nějakých 25 tisících korunách patrně finančního příjmu. V podstatě doporučujeme poslechnout si čas záznamu 00:25:58 – 00:30:28 (záloha), kde Vladimír Kapal, jelikož dobře ví, že prakticky nic o Hnutí neví, protože jeho myšlenkový tok, záměry a cíle nestudoval, se nedokáže k dané věci ani srozumitelně vyjádřit. Zkrátka to má v hlavě už vše značně pomotané.

O tom, co je Hnutí Zeitgeist a co prosazuje, se lze dočíst například v programovém prohlášení Hnutí, případně lze k informacím dojít ze stránek globálu. Samozřejmě na stránkách Hnutí Zeitgeist Česká republika jsou k dispozici e-mailové a telefonické kontakty, na které je možné se kdykoli obrátit, eventuálně vystupujeme pravidelně v relacích internetového rádia Svobodný vysílač CS. Seznam uskutečněných pořadů, ze kterých se dá o Hnutí Zeitgeist rovněž mnohé dozvědět, najdete v samostatném našem článku Co je to Zeitgeist na Svobodném vysílači CS. Vladimírem Kapalem nezodpovězené otázky, které jsme mu ve věci Hnutí Zeitgeist položili, si přečtete v článku Co je to Zeitgeist na Svobodném rádiu (zde je mail, na který nikdo z (ne)Svobodného rádia „překvapivě” neodpověděl). A v neposlední řadě fakta o tom, kdo a kým je Vladimír Kapal a co je jeho (ne)Svobodné rádio zač, vyčtete z diskuzního vlákna Investigativní novinařina pohledem Vladimíra Kapala, kde se k němu kromě nás vyjadřují i jiní, například advokáti.

Po prostudování materiálů o Hnutí Zeitgeist a Vladimíru Kapalovi nemá přinejmenším základně racionálně uvažující člověk příliš co řešit. Informace jsou, otázkou je pouze, odkud je chceme čerpat. Zda z relevantních vědeckých zdrojů, anebo z (alternativně) bulvárních až vysloveně vylhaných rádobymédií či internetových diskuzí.
 

Základní materiály Hnutí Zeitgeist

# Dokumentární film Duch doby: Posun vpřed (Zeitgeist: Moving Forward)
# Dokumentární film Duch doby: Dodatek (Zeitgeist: Addendum)
# Orientační příručka Definice Hnutí Zeitgeist (PDF k tisku)
# Oficiální webové stránky Hnutí Zeitgeist (Hnutí Zeitgeist global, další pobočky Hnutí)

 

Související články

# Červené odkazy uvedené v článku
# Tak jsem si poslechl Svobodné rádio, pana Kapala a jeho malý alternativní mainstream
# Potrefené husy komunistických kospirátorů zahejkaly?

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře