Idioti na DuchDoby.CZ? Žel většina čtenářů

Idioti na DuchDoby.CZ? Žel většina čtenářů! Takový článek by o svých čtenářích jistě nenapsal žádný server, nicméně nám nejde o návštěvnost, jsme jiní, její rapidní snížení si tak můžeme dovolit. A dovolíme.

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

Čtenost versus realita

Teprve před několika dny jsme rozšířili webovou šablonu, kterou na DuchDoby.CZ používáme, o placené možnosti. Zakoupili ji z kapitálu vlastního (z příspěvků na ní nebylo), abychom mohli co nejdříve zařadit její námi potřebné funkce. Jednou z nich je přímá kontrola čtenosti článků, kterou lze vyčíst z ikonek oka pod nadpisy.

Dnes v jednu hodinu ráno jsme vydali například článek „Právník JUDr. Norbert Naxera za Český svaz právníků vyzývá k podání žaloby na Českou národní banku za devalvaci koruny,” rozmístili odkaz na sociální sítě a o několik hodin později se nestačili divit. Článek má 128! lajků, přitom otevřen byl pouze 40x, z čehož nejméně pět otevření jsou internetoví roboti (vyhledávače) a deset my. Co toto dokazuje? Že si článek skutečně přečetlo maximálně 25 lidí. Ovšem s článkem podle Facebooku souhlasí „čtenářů” 128 a podle Google+ 3!

Právník Norbert Naxera s mikrofonem
 

Co toto dokazuje? Jediné. Většina našich čtenářů jsou vesměs idioti.

Idioti masturbující nad články s líbivými nadpisy a obrázky, jejichž obsahy nečtou, avšak naprosto s nimi souhlasí, nebo nesouhlasí; taková je realita českého internetu a žel i české takzvané alternativy. Nepříliš jinak je na tom včerejší článek „Komunismus versus Hnutí Zeitgeist”. K době psaní článku tohoto, včetně několikrát nás a internetových robotů, celých 34 otevření, ovšem označení „To se mi líbí” 64. Článek označují zejména ti, kteří jej ani nečetli.

Hnutí Zeitgeist, vzdělávání pro budoucnost
 

Neinformovanost idiotů nás nezajímá

A to jsme na serveru, kde se nepíši nesmysly, ale především společensky prospěšné informace. Které idioti nečtou. Naším závěrem tak je, že většina nejen našich čtenářů jsou idioti, což se Vás konkrétně, kdož jste dočetli až sem, pokud jste tedy nevynechali prostředek, snad netýká. A protože tento článek, stejně tak jako články ostatní na tomto webu, podléhá schválení a korektuře šéfredaktorem (Martinem Mojmírem), lze důvodně předpokládat, že s jeho obsahem nebude mít problém minimálně ani on. Jinak by se totiž nikdy nezveřejnil.

Michal Čech

trvale žijící a pracující v Německu je profesí evoluční biolog a právník. Pro pohyb na internetu využívá serverů proxy, neboť si přeje setrvat v anonymitě. Jméno Michal Čech je tedy pouze „umělecké” - používané výhradně kvůli oslovování. Znám je též pod pseudonymem „Qestament”.

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Michal
7 roky před

V Čechách čekejte odezvu tak za 10 let, spíše později. Lidé tu žijí tou soutěží a předháněním doslova odjakživa a nevím jestli si dokážou život bez těch svých stresů a závistí vůbec představit.

Přiznám se ale že i pro mě jako člověka velmi alternativního a odvážného jsou některé sociální aspekty prezentované myšlenky už docela za hranicí. Koncept budoucnosti se jeví jako mnohem přátelštější pro planetu a jsem všemi deseti za tuto část.
Ovšem na druhou stranu neřeší celou řadu zásadních otázek… Kdo bude činit důležitá rozhodnutí, a jaká bude vlastně svoboda jednotlivce? Pokud bude fungovat dále systém svobodné volby, jaké mechanismy zabrátní tomu aby vše nakonec sklouzlo do podobné směsi totálního lobbyismu a bezbřehého populismu v jaké excelují dnešní politici?

Kdo rozhodne kde bude kdo bydlet a kdy bude mít nárok na to cestovat autem? Byly by na tyto věci pořadníky? Kdo by rozhodoval o tom jestli je ekologicky únosná jedna cesta za den, týden nebo měsíc? A to se otírám jen o samý povrch celé problematiky. Jak by to bylo s výrobou, kolik např. značek aut by se vyrábělo a kdo by rozhodoval o tom jaké by měly parametry? TJ. odstraníte-li zcela princip volného trhu, je vaší zodpovědností vyřešit všechny tyto a tisíce dalších dopadů a to předpokládá změnu všech zaběhaných aspektů dnešního života velkým třeskem z ničeho nic, bum bác. A to je nereálné.

Já bych si nebral takhle obrovské sousto. Zaměřil bych se na drobné změny odspoda, na obecné změny na kterých se dokáže shodnout velké množství lidí.
Protože i kdyby se tahle krásná utopistická vize podařila, co uděláte se všemi těmi psychopaty a sociopaty, kteří se dnes mají možnost realizovat na manažerských pozicích a v politice? Jak bude systém bez armády schopný čelit násilnému převzetí moci a jakou svobodu budou naopak mít lidé vystavit tomuto systému po nějakém čase červenou, pokud by se prokázalo že není úspěšný?

Po pravdě, vždycky budou lidé a u nás v ČR to platí mnohonásobně, kteří budou chtít mít víc než ostatní a budou ochotni pro to udělat cokoliv. Být výjimeční, za každou cenu. Povaha lidského charakteru není čistě zlá, ale není ani čistě dobrá. Majetek, peníze a obchod jsou staré jako lidstvo samo a není možné tyto principy jen tak nahradit něčím jiným. Je možné podílet se na jejich postupné proměně, ze spoda, spolu s ostatními lidmi. Ale lze provést revoluci proti všem mocným a ozbrojeným skupinám? Odevzdají vám vládu nad světem? Nechají se přehlasovat? Na to zapomeňte.