V pečovatelském domě v Novém Boru žít nechcete. Ptáme se, proč se zdejší problémy neřeší

Zaslali jsme prostřednictvím datové schránky Sociální službě města Nový Bor, příspěvkové organizaci a Městu Nový Bor otevřenou výzvu k vyjádření se k nahlášeným problémům spojených s možnou neřešenou špatnou až rizikovou situací v pečovatelském domě na adrese Špálova 944, 473 01 Nový Bor.

Prostor pro Váš odkaz

 

Otevřená výzva orgánům

Věc: Otevřená výzva k vyjádření se k nahlášeným problémům spojených s možnou neřešenou špatnou až rizikovou situací v pečovatelském domě na adrese Špálova 944, 473 01 Nový Bor

Jménem neziskové iniciativy ETIQ.CZ, z.s., které se dostalo na stůl, mimo jiné, video obsahující naléhavou žádost o pomoc odkazující na některé kritické nedostatky při starostlivosti o potřebné týkající se Vašeho domu s pečovatelskou službou, si Vás před napsáním a eventuálním uveřejněním tématického článku o situaci dovoluji vyzvat k vyjádření se k věci, respektive dotázat, zda k tématu budete mít zájem se vyjádřit, eventuálně jej nějak v nejbližší době, a jak, konstruktivně (vy)řešit.

Zajímá nás zejména:
– z jakého důvodu není zajištěna protipožární bezpečnost (brana na dveřích znemožňující bezbariérový pohyb)
– z jakého důvodu údajně není řešena ochrana před cizími vlivy (takřka volný přístup narkomanů do domu)
– z jakého důvodu údajně nejsou nájemníkům přístupné WC na všech patrech (jsou uzamčené)
– z jakého důvodu jsou ohrožovány životy nájemníků (eternit, resp. azbest, resp. např. riziko rakoviny)
– z jakého důvodu, je-li tomu tak, se nahlašované problémy nejméně po 7 let nikterak neřeší
– z jakého důvodu, je-li tomu tak, jsou handicapovaní nájemníci vtahování do nekonečných systémových koleček místo toho, aby se našel někdo, nejlépe z Vaší organizace, kdo by je ve věcech zastupoval
– vyjádření se Sociálních služeb města Nový Bor a města Nový bor ke komentářům návštěvy domu

————
Zdroje videa:
Ke zhlédnutí na Facebooku – https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1466016897070141&id=100009855337973
Ke stažení na Ulozto.cz – https://ulozto.cz/tam/9620e4cc-9ec2-47b0-b893-b6ea47cdb7ca
Ke stažení na Webshare.cz – https://webshare.cz/#/file/mbmhrzOCEu/10000000-501816704215279-8339286024790818061-n-mp4
————

Tato výzva byla dne 30.07.2021 zaslána prostřednictvím datové schránky neziskové iniciativy ETIQ.CZ, z.s. do datové schránky Sociální služby města Nový Bor, příspěvková organizaceMěstu Nový Bor.

Případnou odpověď zašlete, prosím, do uzávěrky, jež byla pro tuto stanovena na 13.08.2021, načež odpověď může společně s naším vyjádřením být uveřejněna na některé z webových stránek naší iniciativy.

 

Prostor pro odpověď

Než budeme pokračovat ve věnování se této konkrétní situaci, vyčkáme na případnou reakci služby a města. Tuto následně s komentářem ve formě dalšího článku, jak je u nás zvykem, uveřejníme.
 

Naše / vaše diskuze k tématu

Prostor pro konstruktivní dotazy a/nebo diskuzi s námi o tématu je otevřen v našem diskuzním fóru ZDE.

 

Použité zdroje

Video: obsahem zprávy
Text: odeslaná datová zpráva

 

Naše náklady

Náklady na práci spojené s vydáním tohoto článku a řešením kauzy vyšly dosud na 2.700 Kč. Pomůžete nám alespoň s jejich umořením? Číslo účtu je 55555513/2010, do zprávy pro příjemce napište „dar ddcz27871”. Na kauzu jste nám přispěli celkem 0 Kč, za Váš nealibistický a nepokrytecký reálný zájem a tedy pomoc děkujeme!

 

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.