Obří dub u Krnova pokácen. Lesy ČR důvěryhodné zdůvodnění nedoložily ani nám. Máme odpověď

Včera jsme podali informaci, že nedaleko Krnova, směrem na Láryšov, byl v tichosti pokácen odhadem přes 300 let starý dub. Dnes máme informaci, že Lesy České republiky, s.p. svalují vinu na zaměstnance.

Prostor pro Váš odkaz

 

Lesů ČR jsme se zeptali

Lesy České republiky, s.p.,

dovoluji si Vás na základě článku https://www.duchdoby.cz/?p=27277 na zpravodajském webu neziskové iniciativy ETIQ.CZ, z.s., kam byl zkopírován obsah původního autora Michaela Cestra, viz v článku uvedené zdroje, požádat tímto o vyjádření se k otevřené kauze. Na případnou komplexní reakci Vám stanovujeme termín 30 dnů od odeslání této datové zprávy, načež budeme o Vašem stanovisku informovat.

S pozdravem
Martin Mojmír Böhm

 

Obdrželi jsme dnes odpověď

Vážení,

celou záležitost jsme okamžitě prověřili a bohužel jsme zjistili, že došlo k závažnému chybnému rozhodnutí našeho zaměstnance. Z postupu, kterým náš zaměstnanec porušil všechny vnitropodnikové normy vztahující se k podobným situacím, bude vyvozena pracovně-právní odpovědnost a s revírníkem ukončen pracovní poměr.

Ing. Ondřej Pecháček, Ph.D.
vedoucí odboru lesního hospodářství a ochrany přírody
Lesy České republiky, s.p.

 

Tak takhle se to dělá

Co jsme se z odpovědi od pana doktora Pecháčka dozvěděli? Buď možnost, že skutečně mohlo dojít k selhání jednotlivce, anebo že si takto Lesy České republiky, s.p. myjí ruce.

Jak můžeme vidět, státní podnik Lesy České republiky nevyjádřil nad skutkem lítost, neomluvil se. Pouze uvedl, že došlo k závažnému chybnému rozhodnutí jejich zaměstnance. No jo, jenže jaký mohl mít tento zaměstnanec vlastně motiv? Proč by někdo chtěl jen tak pokácet starý velký strom uprostřed lesa? Vyplatilo by se danému zaměstnanci riskovat místo nebo snad třeba i nějakou pokutu, kterou tedy nakonec ani žádnou nedostal?

Dle našich zkušeností lze předpokládat, že k žádnému propuštění zaměstnance nedošlo. Pokud bychom po tom šli dále, jistě bychom obdrželi výmluvy na směrnici GDPR (zde nám nepomůže ani stošestka). Je to takové běžné klišé. Čili tady vidíme práci Lesů České republiky, takhle se to, prosím pěkně, dělá. Zničí, co chtějí zničit, načež se vymluví na něco, co nezjistíme. Lesy ČR tak důvěryhodné zdůvodnění stejně tak jako panu Cestrovi nedoložily ani nám. Co si o tom budete myslit vy, anebo zda a co s tím uděláte (jakože kromě mračíků na Facebooku nic), je už na vás.

Obří dub u Krnova pokácen
– pokácený obří dub u Krnova, zdroj facebook.com
 

Použité zdroje

datová zpráva ETIQ.CZ, z.s., datová zpráva Lesy České republiky, s.p.

 

Související články

Obří dub u Krnova pokácen. Lesy ČR zatím důvěryhodné zdůvodnění nedoložily, zeptáme se i my

 

Naše náklady

Náklady na práci spojené s vydáním tohoto článku a/nebo řešením kauzy vyšly dosud na 600 Kč. Pomůžete nám alespoň s jejich umořením? Číslo účtu je 55555513/2010, do zprávy pro příjemce napište „dar ddcz27277”. Na kauzu jste nám přispěli celkem 0 Kč, za Váš nealibistický a nepokrytecký reálný zájem a tedy pomoc děkujeme!

 

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře