Městská policie města Vrchlabí ignoruje pravidla silničního provozu, botičkuje auta na volných parkovištích

Městská policie města Vrchlabí ignoruje pravidla silničního provozu, botičkuje auta na volných parkovištích. Podle policejního vedoucího ji k činu nabádá místně příslušný městský úřad. Taková je realita, přičemž kdo se nechá nachytat, podle přítomných strážnic s jednáním souhlasí. Máme prokazatelné důkazy.

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

Jedinou možností je údajně s pokutou nesouhlasit, nechat věc poslat do správního řízení a vyčkat, co se bude dít. Již vypsaná bezdůvodná pokuta se prý nedá na místě zrušit, což je samozřejmě lež. Nejhorší na tom všem je, že jak lidé postupem času hloupnou, nezmohou se na odpor ani u podobně banálních situací. Pokutovaný cizinec z úvodní fotografie ani po přímém a opakovaném informování, že se jedná o pochybení městské policie, pouze koukal a ptal se, co a zda má dělat. Záležitost se odehrála ve čtvrtek 14.07.2016 na vrchlabském náměstí Míru.


Aktivita městské policie

Nutno podotknout, že městská policie je ve Vrchlabí velmi (atr)aktivní. Projíždí město téměř každý den neustále dokola a vyloženě vyhledává veškeré možné příležitosti, jak někoho takříkajíc „dostat“. Jen si na zákazu zastavení odskočíte odhodit do koše odpadek, rychle Vám dá pokutu (viděli jsme předchozí den). Pokut MP vybere jistě dost, ovšem na dopravní značení v případě parkování, které by jejich aktivitu legalizovalo, už údajně peníze nemá.

Situace se má tak, že na vrchlabském náměstí Míru je jedna cedule upozorňující na placenou část parkoviště po své levé straně. Napravo od cedule je, podle dopravního zákona, parkování volné, stejně tak jako je volné naproti ceduli v protějším jízdním pruhu, kde žádná značka není. A přesně tam byla dvě auta obdarována botičkami.

Městští policisté nás nejprve přesvědčovali, že je parkování na nám. Míru zpoplatněno všude s odvoláváním se na jakési dopravním inženýrem schválené kolaudační rozhodnutí. Jenže zákon je zákon, úředníci na městských částech si mohou regulovat a strážníci tvrdit, co chtějí, ovšem nemají-li to podloženo potřebným dopravním značením, musí zákonitě dříve nebo později narazit na problém, který jim dnes představujeme my. Jakékoli územní plány, kolaudační rozhodnutí, výkresy či cokoli jiného v tomto případě prostě platné nejsou. Platné je to, co vidí zrak řidiče a nakazují pravidla silničního provozu. Je nám líto, pane vedoucí, je to tak a pokud nesouhlasíte, zvažte rezignaci, neboť s takovou základní neznalostí byste svoji pozici rozhodně vykonávat neměl. Vlastně jsme se neustále točili na tom, že je značení nepřehledné, což ale není pravda. Značení je v pořádku, jen městská policie chybuje.


Kontakt městského úřadu

E-mailem budeme kontaktovat vrchlabský městský úřad, podle ředitele pobočky městské policie přímo odpovědnou paní Havlíčkovou, a počkáme si na odpověď. Jakmile ji budeme mít, tuto zprávu o ní doplníme, eventuálně vydáme související. Prozatím si ZDE můžete poslechnout jednu z prokazujících nahrávek.

25 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Martin Mojmír
Admin
3 roky před

Tento článek je staršího data, nejen z důvodu ochrany před přílišným internetovým spamem byla zdejší diskuse k němu již uzavřena. To Vám však nebrání v zahájení diskuze nové, popř. v navázání na místní komentáře prostřednictvím našeho fóra ZDE, kde se Vám též můžeme věnovat.

Jiří Havel
Jiří Havel
7 roky před

Napište mi mail, kam mohu poslat jednu zajímavost, jak jsem nafotil městský při přestupku a vyjádření vedoucího policii.

Martin Mojmír
Admin
7 roky před
Reaguje uživateli  Jiří Havel

Můžete to poslat na info[zavináč]duchdoby.cz. Děkuji.

Martin Mojmír
Admin
7 roky před

Panu Jiřímu Havlovi děkujeme za fotografii MP Vrchlabí z roku 2009.

Pan Jiří posílal dle svých slov tehdy na MP mail, kdy mu bylo řečeno, že strážníci nejspíš řešili nějakou neodkladnou záležitost, přičemž když se tak děje, zákazy pro ně v tu chvíli údajně neplatí. Mail ZDE.

Leoš
Leoš
7 roky před
Reaguje uživateli  Martin Mojmír

Tak buď budeme mít zákony, nebo lidská řešení….

Martin Bartoš
Martin Bartoš
7 roky před
Reaguje uživateli  Martin Mojmír

Havlíčková je referentkou odboru místní dopravy – právnička tedy rozhodně není.
Souhlasím s Vámi, že vrchlabská městská policie si právo vykládá v mnoha případech po svém. Botičky před kostelem nejsou jediným případem jejich originálního postupu.

Martin
Martin
7 roky před
Reaguje uživateli  Martin Mojmír

Přečetl jsem si článek pozorně a žádné řešení principů jsem zde neviděl. Už nadpis je zcela nesmyslný, naprosto zavádějící. V textu se ztrácím a nevím o co jde, navíc je psaný s arogancí pražské kavárny. Je vidět, že jste se pasoval do role dopravního experta a věřím, že s tímto postojem narazíte. Ale to k mládí patří, párkrát si nabijete hubu a přijdete na to, že svět běží podle jiných pravidel, než jak si myslíte. Ale dokud to nebudete zkoušet, tak na to nepřijdete.Původní myšlenka dobrá, provedení na 5.

Martin Mojmír
Admin
7 roky před
Reaguje uživateli  Martin

To nevadí, Martine. To se stává. Člověk nemůže rozumět všemu… Třeba porozumíte některému z příštích článků. Škoda, že jste svůj názor nijak nepodložil, abychom se mohli od Vás poučit, jak to má být správně za jedna.

Zdenka
Zdenka
7 roky před
Reaguje uživateli  Martin Mojmír

Takových úletů, jak píše Alice, je ve Vrchlabí víc. Např. nikdo (myšleno MP i státní policii) neřeší parkování v ulici A. Dvořáka, včetně najíždějí do ulice a následné parkování v ní, v protisměru. Sice jsou zde v ulici krásně nakreslená parkovací místa, ale bohužel se nedodržují – parkování v místě brány do MŠ, stání mimo pruhy (z logiky věci je jasné, že když vjedu protisměrem do ulice, je třeba pro správné parkování víc kroutit volantem), stání na ohraničených pruzích, aj.
Vrcholem mi pak přijde, když státní policie při preventivních akcích, kdy kontrolují rychlost, pásy, použití mobilu, stav vozidla, parkuje své vozidlo na chodníku a chodci je musí obcházet, a pokud zrovna někoho kontrolují, musí chodec vejít do vozovky a obejít je velkým obloukem.

Velice vtipná mi přišla i výzva MP kvůli odstranění vraku auta ze soukromého pozemku.

Martin Mojmír
Admin
7 roky před
Reaguje uživateli  Zdenka

Tomu se říká pokrytectví a dvojí metr. Jiní lidé po nás chtějí něco, co sami odmítají dodržovat a/nebo nechápou. Je však třeba, aby se o tom mluvilo. Vládnou nám nevzdělaní, nezodpovědní a nesmírně hloupí lidé. Snad někdy prozřeme a rozhodneme pro pozitivní změnu společnosti.

Karel
Karel
7 roky před
Reaguje uživateli  Martin Mojmír

Přesně tak, třeba další článek napíšete lépe.