Když jsem se poprvé dozvěděl o Anonymous

Když jsem se poprvé dozvěděl o Anonymous, profilovali se tito jako nadějná skupina schopných lidí, kteří už pochopili princip fungování současného podvodného socioekonomického systému a očekával jejich zapojování ve prospěch pozitivního ovlivňování věcí směrem ke konstruktivní alternativě. Jenže ono se kromě občasných slabých DDoS přetěžování prakticky nic nedělo. Skupina byla spíše neaktivní, jakoby neexistovala. Za poslední dobu se ale dozvídám jen samé nepříjemné věci, viz zprávy na Novinky.cz [1 – rev. 22.03.2022, 22:41] [2 – rev. 27.03.2022, 12:35].

Anonymous, zdá se, silně a velmi aktivně kolaboruje se systémem. Skupina místo aby hackovala a crackovala webové stránky, systémy a účty antipolitických stran, států a bank, napadá firmy, načež spolurozhoduje o tom, s kým tyto smí a nesmí obchodovat. Navíc publikuje jejich soukromá data. Vše ve prospěch těch, proti kterým ze začátku skupina vystupovala. Ve prospěch systému. A proto nedá mi to se nezeptat – nechala se skupina Anonymous zkorumpovat? Nechali se její členové zmanipulovat, byly jim vymyté mozky? Nebo co se přihodilo? Proč ta otočka? A jedná se vůbec o Anonymous? Nemohu uvěřit, že by se právě ti Anonymous do takových nepozitivních aktivit vůbec zapojovali.

Navíc je neskutečné, že tyto akce jsou mainstreamovými antinovináři de-facto chráněny a popisovány s velkou vervou. Vždyť vždy šlo o trestnou činnost, nebo ne? Crackovat a hackovat přeci není legální. Nejsem překvapen. Pokud něco je v souladu se zájmem systému, nezáleží na tom, zda je to nezákonné, nebo není. O tom se přesvědčujeme dnes a denně. Novinkou je ta masivní propagace a chválení nezákonného jednání. Přitom i na to je paragraf. To by ale stát i firmy nesměli ovládat oligarchové, kteří si zákon a pořádek korumpují ve své osobní zájmy.
 

Prostor pro Váš odkaz

Použité zdroje

Zdroj textu: Facebook Martina Mojmíra
Grafika: bude doplněno

 

Diskuze a podpora

Máte-li k článku nebo jeho autorům dotaz, založte si na našem fóru téma ZDE, kde se Vám můžeme věnovat. Nezapomeňte při diskuzi dodržovat místní (N)etiketu. Naše prohlášení o odpovědnosti najdete ZDE. Pokud souzníte s naší prací, nezapomeňte nás, prosíme, podpořit; informace o tom napravo nebo níže. Děkujeme!

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.