Absurdita zvaná přírodní kosmetika

To, že dnešní kosmetika obsahuje plno škodlivých chemických látek, je veřejně známá věc. Že se kosmetika běžně testuje na zvířatech, která jsou tímto týrána a pomalu zabíjena, vědí také všichni. Toho, že dané nikomu nevadí a kosmetiku používá každý den, jsme svědky na každém kroku a mám-li to říci upřímně, jde to mimo mé chápání. Ano, najdou se tací, kteří používají tzv. přírodní kosmetiku, jenže co tento pojem vlastně znamená?

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

Vždy jsem si myslela, že pojem „přírodní“ kosmetika znamená, že je vyráběná pouze z léčivých rostlin a bylin bez škodlivých chemických přídavků a bez jakéhokoliv zneužívání zvířat. Bohužel to tak docela není pravda.
 

Kosmetika ve stylu Catwoman?

Před nedávnem mi známá poslala přes Facebook nabídku, abych označila přídavkem „To se mi líbí“ její FB stránky propagující firmu TianDe, která nabízí přírodní kosmetiku z Tibetu. Jednalo se o přípravky na vlasy, pleť, na ruce, proti stárnutí a tak podobně. Osobně žádnou kosmetiku nepoužívám (kromě mýdla, šampónu a zubní pasty z pouze bylinných složek), protože si nechci zničit kůži ani zdraví, ale řekla jsem si, že se tedy na to blíže podívám. Trochu mě namotivoval také fakt, že zmiňovaná známá v komentáři k jedné ze svých propagací dané přírodní kosmetiky, konkrétně zubní pasty, uvedla, že tedy sice obsahuje toxický fluorid sodný, který Vám zničí zdraví, ale že to přeci vůbec nevadí, hlavně, že Vám tato pasta zuby vybělí, odstraní zubní plak či kámen apod. Zajímavý názor. Mimochodem pasta, kterou používám já, to dokáže také a fluorid sodný ani žádné jiné škodlivé látky neobsahuje.

Nicméně začetla jsem se tedy do stránek dané kosmetické firmy a nestačila se divit. Mezi „vysoce kvalitními“ složkami, ze kterých se daná kosmetika vyrábí, byly i tyto „unikátní“ živočišné složky: hadí tuk, žraločí tuk a žraločí chrupavka, ovčí placenta, extrakt z bílých jeseterů a další. Dobře, tyto složky pochází z přírody, ale aby kvůli nim umíraly další tisíce či milióny zvířat, to snad ne?! Nestačí, že ročně zavraždíme miliardy zvířat kvůli nesmyslnému názoru, že bez masa bychom neměli potřebné živiny nebo dokonce chcípli hlady? A další miliardy kvůli kabelkám či botám z pravé krokodýlí kůže či kožichům z činčil, norků a dalších nevinných živých tvorů? To musíme zabíjet další a další zvířata jen kvůli tomu, abychom si je mohli patlat ještě i na obličej či zadek? Vzhledem k tomu, že má tato firma na Facebooku plno příznivců, zřejmě ano a opět to nikomu nevadí. A tito lidé mnohdy káží o morálce…


Zdravá strava = zdravé tělo

Přitom by stačilo pouze změnit styl života a člověk by nepotřeboval vůbec žádnou kosmetiku (a samozřejmě ani žádné léky). Snažit se vyhýbat stresu, více spát, přes den se více pohybovat a hlavně úplně změnit své stravovací návyky – nejíst žádné pro tělo škodlivé látky jako jsou rafinované cukry, tuky, živočišné produkty, škodlivé chemické emulgátory, stabilizátory a další, protože co naše tělo intuitivně dělá? Všechny tyto škodlivé látky z těla vylučuje. A vylučuje je nejen močí a stolicí, ale také potem či hnisem (uhry) přes naší kůži (no a samozřejmě dalšími způsoby). Z toho vyplývá, že pokud bude naše tělo čisté uvnitř, bude čisté i na povrchu (bude čistá i naše pokožka); pokud bude naše tělo zdravé, budou zdravé i vlasy, nehty i zuby. Poté důvod patlání si něčeho na obličej či jiné části těla pozbývá smyslu. Opět zde platí: „Řešme příčiny, ne následky!“ Jistě můžete argumentovat, že třeba suchá kůže či lupénka s jídlem nesouvisí. Sami ale skrytě víte, že souvisí – viz. příslušné odkazy a další relevantních zdroje.

Pokud však i přes to budete chtít na sebe něco patlat (budete mít třeba nějaký genetický problém, který změna jídelníčku zlepší jen minimálně), existují čistě rostlinné přípravky, které Vám na daný problém pomohou úplně stejně jako ty zvířecí. A navíc předmětné rostliny rostou tady u nás v přírodě. EU používání většiny bylin sice zakázala, ale toto jejich nesmyslné omezování dnes už snad nikdo neposlouchá. Dále Vám na spoustu problémů může pomoci například obyčejný panenský kokosový olej, o jehož léčebných účincích jste jistě již slyšeli. Je to podle mě univerzální léčitel na všechno a navíc jeho použití je všestranné. Je výborný i v kuchyni (bez problému nahradí stále diskutovaný palmový olej, kvůli kterému se ničí deštné pralesy, kvůli kterému se zabíjí opět další zvířata žijící v těchto pralesích, nemluvě o lidských „otrocích“ pracujících na vzniklých palmových plantážích). Pokud si pozorně přečtete článek v odkaze kokosového oleje, dozvíte se, že úspěšně zabraňuje tvorbě vrásek a stárnutí pokožky. Takže ani kvůli tomuto na sebe nemusíte patlat nějakou ovčí placentu, hlemýždí mucin, včelí zvratky, velbloudí hovno a podobně. Pro léčbu pak máme i jiné možnosti, které Vám mohou pomoci – pro ty, co to ještě neví, existuje například také nanotechnologie a genová terapie.
 

Obličej na obličeji

Co se týče kosmetiky, která se používá pouze na namalování si na svůj obličej obličej cizí. Proč to proboha ženy děláte? Kvůli mužům? Pokud ano, tak je asi moc dobře neznáte. A těm, co o ten vzhled jde, bych se obloukem vyhnula. Kvůli sobě? Pokud se sama sobě nelíbíte v „přírodní formě“, tak je asi něco špatně. Říká se, že aby člověk mohl mít rád lidi okolo, musí mít rád nejdříve sebe. Nebo kvůli tomu, že je to móda? Jenom kvůli tomu, že si každý hraje na někoho jiného, neznamená, že to musím dělat také. Raději budu „mimoň“, ale sama sebou a se zdravým rozumem. Vím, že tato záležitost je v hlavách lidí dost zarytá. Když jsem začala chodit se svým nynějším manželem, první dárek od jeho příbuzných k mým jmeninám či narozeninám byla řasenka, rtěnka, tužka na oči a další podobné nesmysly. Samozřejmě jsem nic z toho nepoužila a rodina postupně s podobnými dárky přestala. Dokonce se mi stalo, že na jednom pracovním pohovoru mi chtěli zaplatit vlasového a pleťového stylistu a vizážistu, pokud bych u nich nastoupila. Tak jsem je poslala do příslušných nevábivých končin. Přitom když se podíváte kolem sebe, většina žen je strašně přemalovaných a vypadají jako nějaké štětky. Jako obludy s tuny make-upu na obličeji. Vždyť jim to ale vůbec nesluší! Černé oči jako by zrovna vylezly z hrobu, rudé rty jako Marfuša, umělé tváře… A to ještě na sociálních sítích dostávají „lajky“ a komentáře, jak jsou nádherné. Sorry jako, ale tento neustálý kolotoč záchvatů kolektivní demence opravdu nechápu.
 

Pleťová kosmetika podporuje pedofilii

A pak se ještě divíte, že je dnes tolik pedofilů? Když vidím ty dvanáctileté holčičky s namalovanými řasami a obočím, rudými rty, nalakovanými nehty a nabarvenými vlasy v minisukýnkách a upnutých halenkách, to je strašný! Je jim dvanáct a vypadají nejméně na 18. Samy útok pedofila přivolávají a přitahují, samy si o něj svoji vyzývavostí říkají. Jejich rodiče jsou úplně vypatlaní a volala bych na ně sociálku, kdyby to bylo co platné… Ještě v devadesátých letech bylo toto nepřípustné a přišla-li dívenka s namalovanou pusou do školy, učitel ji s pokáráním okamžitě posílal do umývárny. Dnes jsou za tyto zákazy do umývárny posíláni učitelé…
 

Jde opět pouze jen a jen o prachy

Cílem fenoménu kosmetika je neustálé utrácení Vašich peněz pod bezduchou záminkou, že její používání je „trendy“ a „cool“, což 96 % žen vůbec nechápe a dychtivě ji stále nakupuje. Na svůj obličej si nanáší obludy pomocí make-upů, líčidel atd., které když večer smyjí, objeví se proti nim v zrcadle obludy další, protože předmětný make-up jim původní pokožku úplně zničil (ten chemický stoprocentně). Takže na ní nanesou další, tentokrát noční, krémy a balzámy a pokožka opět nemůže volně dýchat a samovolně se regenerovat. U léčebné kosmetiky hrozí to, že pokožka si zvykne na to, že dané problémy za ní řeší něco jiného a přestane správně fungovat, anebo si postupně vytvoří proti daným přípravkům imunitu a přestanou fungovat přípravky. Kvůli tomu si toho budete muset na sebe nanášet více a více a o to vlastně kosmetickým firmám jde. Mimochodem ať žije rakovina kůže.

A pokud náhodou pochopíte, že chemická kosmetika ničí zdraví, je tu přeci kosmetika „přírodní“ a tedy můžete vesele nakupovat dál, že…
 

Závěrem

Aby nedošlo k mýlce, neodsuzuji všechny kosmetické výrobky. Odsuzuji pouze ty s přídavkem živočišných složek a složek takových, jejichž „těžbou“ devastujeme planetu. Jistě existují jejich rostlinné ekvivalenty, které mají podobné, stejné ba dokonce lepší účinky. Některým živočišným složkám se dokonce přisuzují zázračné účinky, které však dle četných vědeckých studií nemají; příkladem je známý nosorožčí roh. Kvůli lidským zombiím, kteří stále věří, že má afrodiziakální účinky, jsou nosorožci na pokraji vyhynutí. A bohužel zdaleka nejen oni.

Označení „přírodní“ by opravdu nemělo zahrnovat zabíjení živých tvorů. Vždyť my jsme také živí tvorové a pocházíme z přírody. Proč se tedy něco nevyrábí z nás? Věřím, že po krému z krve mladých pannen, omládnu. Proč za to vlastně Čachtickou paní skoro upálili?
 

Použité zdroje

Foto a text: Facebook.com, odkazy v článku

Martina Koťarová

je zejména korektorka, matematička a amatérská fotografka. Má ráda děti, faunu a zkrátka vše živé. Jejím přáním a snem je nastolení takové společnosti, ve které bude panovat porozumění, úcta jednoho k druhému, respekt k přírodě a zdravé sebevědomí, čemuž se nejvíce podobá Ekonomika založená na přírodních zákonech / zdrojích prezentovaná Hnutím Zeitgeist.

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
55 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Jana
Jana
6 roky před
Reaguje uživateli  Martina Koťarová

Tohle je asi ta nejhorší stránka, kterou jsem kdy navštívila. Zajimalo by mě zda můžete doložit nějaký důkaz k informacím ohledně kosmetiky, kterou jste zde popsala. Opravdu jste nikdy nepoužila léky? Ani jste se za celý svůj život nenamalovala? Každá doba má své pro a proti…máte pravdu, že není pěkné testovat věci na zvířatech nebo na lidech. Alespoň lidé to většinou dělají dobrovolně. Ovšem bez toho bychom pravděpodobně ani do teď neznali penicilin a pokud bychom někoho operovali, tak pouze za plného vědomí a pravděpodobně i špatně. Pokud by se Vám nebo nekomu, na komentář vám záleží něco stalo, co by se bez léků a medicíny neobešlo, raději by jste se dívala jak umírá nebo by jste mu podala lék či povolila lékařský zákrok (i když by jste věděla, že se toto neobešlo bez testu na zvířatech či na lidech) ??

Martin Mojmír
Admin
6 roky před
Reaguje uživateli  Jana

Děkujeme za poklonu; jsme potěšeni, že první dílek puzzle při Vašem otevírání očí zasazujeme právě my.

Pokud hledáte důkazy, klikejte na hypertextové odkazy a používejte internetový vyhledávač. Postačí se jen adekvátně naučit pracovat s internetem k tomu, abyste si vše dokázala dohledat. Jedná se většinou jen o otázku několika sekund až minut, ulehčovat Vám to pro Vaše „laskavé” texty a jistě i krásné oči nebudeme.

Ne, Martina se nemaluje, nemá k tomu důvod. Mimochodem znáte ten vtip: Víte, proč se ženy malují a voněn? Protože jsou šeredné a smrděj. Martina je mimořádně půvabná žena, která vypadá tak, jak vypadá právě proto, že se nikdy nemalovala. Pleť si totiž žádnou kosmetikou nezničila.

Jsme rádi, že má autorka článku i podle Vás pravdu v tom, že není pěkné testovat věci na zvířatech. Mimochodem lidé jsou vážně moc „hodní”, že to dělají dobrovolně. Ještě aby je k tomu někdo nutil… Ačkoli drtivá většina lidí jsou v dnešní „moderní” době nuceni k otroctví, kterému se běžně říká zaměstnání. Jistě Vás „potěší” například i tento krátký článek, eventuálně i články mnohé další publikované na naší „nejhorší stránce”.

Co se týče penicilinu, srovnáváte hrušky s jablky a společně s tím máte obecně zkreslené informace, čemuž se vzhledem k tomu, jak se vyjadřujete, nedá vůbec divit (zkrátka jednoduše nevíte). Víte Vy vůbec co je a jak jsme objevili penicilin? Tento článek je v první řadě zaměřen na kosmetiku a té se také zde věnujeme.

Ohledně Vaší otázky znovu zopakuji, že si pletete hrušky s jablky, neboť tento článek se zaměřuje na takzvanou přírodní kosmetiku a nikoli na medicínu. Pokud si na sebe někdo nenatře danou přírodní kosmetiku, neumře na to, tomu můžete věřit. Vaše otázky jsou vzhledem tomu zcela takzvaně mimo mísu.

Pani Jano, zítra během dne vydáme další článek nesoucí název „Pověra jako antonymum rozumu aneb čemu slepě věří a jak uvažuje Homo sapiens sapiens ve 21. století”, najdete jej pod TÍMTO odkazem. Třeba v něm píšeme právě také o Vás.

martina
martina
6 roky před

mluvíte mi z duše, dovolila jsem si článek okopírovat a vložit na fb pod kosmetiku tiande kterou tady propaguje nějaký distributor, děkuji, myslela jsem si že nejsem sama

Martin Mojmír
Admin
6 roky před
Reaguje uživateli  martina

Nutno dodat, že tento článek není o TianDe, nýbrž o tzv. „přírodní” kosmetice obecně. TianDe autorce přišla pod ruku z důvodu, že se jí nelíbila, podle jejího názoru, až moc vyzývavá veřejná vyvyšující propagace této značky používající zmiňované živočišné „produkty”, dá-li se to tak nazvat. Tak veřejně (jako reakci) napsala to, co si o tom myslí ona, za použití opět veřejně dostupných materiálů (prostřednictvím sociální sítě Facebook).

Když jsme u přírodní kosmetiky, dnes vyšel její nový článek tentokrát zabývající se tradiční čínskou medicínou obecně. Můžete jej nalézt ZDE. Obsahuje hypertextové odkazy na zdroje, ze kterých čerpala, je tedy o něco podloženější než tento. Třeba Vás bude zajímat také.

Marcela
Marcela
5 roky před
Reaguje uživateli  Michaela

Souhlasím s Michaelou, text o pedofilii je v tomto kontextu nepatřičný, ať si myslím o kosmetice u holčiček cokoliv. Navíc sám o sobě je nesmyslný, pedofil má rád děti (jako sexuální objekt), ale právě proto nebude mít rád holčičky, které se uměle dělají starší až dospělé )to jaksi je v rozporu s tím, co pedofilie je. Navíc většina sexuálních útoků na děti není vůbec páchána pedofily, ale lidmi, kteří si na sobě rovnou oběť netroufají a dítě je pro ně snadný cíl. A zásadně nikdy není správné obviňovat oběti sexuálního násilí, že si za to mohou samy, sekundární viktimizace obětí je zcela nehorázná a pro dané oběti traumatizující.

Qestament
Qestament
5 roky před
Reaguje uživateli  Marcela

Hele a jak ty vlastně víš co mají pedofilové rádi? 😀 Když jsme u těch pedofilů tak si nastuduj co ten pojem ve skutečnosti vlastně znamená. Takže určitě budeme brát rady od někoho takovýho kdo ani nezná definice pojmů. To fakt jo A není správný obviňovat děti sexuálního násilí že si za to můžou samy? Tady někdo někoho takovýho obviňuje? V článku je napsaný o dětech obecně a ne jenom o obětech sexuálního násilí. Ženská nejdřív se nauč pořádně číst a vnímat a pak se vyjadřuj.

Podle mě prostě se jenom snažíš obhájit svoje sexy štětkózní šatičky a omalovánky na xichtě, který se stejně nikomu nelíběj, protože chlapy to nezajímá, ti mají nejradši natural – nahý ženský – a ženský si to jen mezi sebou záviděj a soutěžej o tom kerá vypadá jako větší štětka. Musím ale uznat že tenhle byznys s se smrtí a lidskou blbostí funguje fakt genitálně. 😀

Elen
Elen
5 roky před

Od kozy k vozu, tak pusobi clanek. Pokud nechapete zeny, ktere se lici a nejakym zpusobem Vam vadi, vyporadejte se nejak sama se svym komplexem a necpete ho druhym… Zeny se slechti odjakziva a to je spravne… a kazda namalovana zena nevypada jako sasek, spise naopak…. Kdyz to neumi, pak samozrejme… Pouzivam makeup cely zivot a po odliceni,nebo ve dny, kdy se nemaluju vypada ma plet mnohem lepe nez od kdejake „prirodni“ zeny, ktera by makeup na sebe nedala….zajimave…. O tom se neupravovat a absolutne se bat licit zdrave sebevedomi vskutku neni… O utrpeni zvirat to je samozrejme jina kapitola, to by se nemelo libit nikomu, ale odsoudit kvuli tomu cely licici a kosmeticky svet, ktery je zenam prirozene blizky je naprosta hloupost. Z vasich slov, kde ukazujete nazor na zeny, ktere se lici, jde videt, ze to neodsuzujete kvuli litosti ke zviratum a planete ale zrejme Vam nejak tyto zeny vadi…..

Martin Mojmír
Admin
5 roky před
Reaguje uživateli  Elen

Hezký večer. Jelikož Váš text neobsahuje nikde jediný otazník, poděkujeme Vám pouze na názor.

Michaela K
Michaela K
5 roky před

Dobrý den, nevím jak je to možné, ale dostal se ke mě tento článek – zřejmě nějaká neviditelná síla internetu. Rozhodně se mi článek líbí, a to i přesto, že kosmetiku používám. Nepatlám toho na sebe mraky, protože si také myslím, že budu vypadat jako stařena spíše díky krémům než bez nich, ale konzument jsem. Snažím se na sobě pracovat, což jde ale ztuha, protože jsem trochu (možná i víc) lenoch. Tak snad se mi to povede a nejen mě. S chutí do toho a půl je hotovo!

Simona
Simona
5 roky před

Dobrý den, než začnete něco převelice a agresivně hanit, opravdu si danou problematiku nastudujte,nebo se na ni také podívejte z pohledu člověka, který má několik let zdravotní problém, stravuje se dle doporučení, provádí pravidelný detox těla bylinkami na problém určený a celou dobu věří, že když nezabraly bio produkty, tak tedy už pomůžou mastičky nacpané kortikoidy a jinou chemií od lékaře. Což samozřejmě však za cenu, že si tělo opět zanáší nejrůznější chemií a problém se zanedlouho opět projeví.
Než jste napsala tento článek, jistě jste si přečetla anamnézy lidí, kteří mají velice dobré zkušenosti s jejich výrobky?Zlepšil se jejich zdravotní stav a s tím souvisí i jisté výhody v neomezování se v běžném životě (částečné invalidní důchody,kvůli lupence, ekzémům atp.) nemluvě o bolesti a dyskomfortu při jakékoli činnosti. S těmito lidmi si popovídejte, s těmi, kterým kosmetika pomohla.
Navíc nabízí spousty produktů jen z bylin, kamenec máte také 100% přírodní, kdo nechce, ať řadu s hadím tukem nekupuje, nepůjde to na odbyt a nevyplatí se jim to vyrábět. Jenže, když to pomáhá lupenkářů a ekzematikům v léčbě místo kortikoidů, tak po čem raději sáhnou, co myslíte? Věřte tomu, že ten kdo se dlouhou dobu léčil a trápil s ekzémem, nemůže třeba právě na hadí řadu dopustit. Každý jsme jiný a každému vyhovuje něco jiného. Někomu pomůžou samotné bylinky, někdo si vybere produkty přírodní také, avšak živočišného původu (třeba sádlo, nebo hadí tuk…)
Další co jste napsala docela agresivně a necitelně je problematika pedofilie a znásilnění. Byla jste někdy u takového případu? Viděla jste objeti znásilnění a měla jste možnost s někým takovým hovořit? Věřím že ne, jinak by jste nic takového nikdy nemohla napsat a věřte nebo ne, tenhle článek,by leckoho, kdo to prožil rozplakal (nedej Bože přivedl opět s výčitkami k psychologovi). Tito lidé bývají ve špatný okamžik na špatném místě a vůbec nejde o to, jak jsou oblečení či nalíčení. A  pedofílie je náklonnost k nedospělým osobám, ne jen k dívkám,ale i k chlapcům. Takže tento argument o líčení opět nebyl zcela tak pravdivý. To je jako by jste říkala, že si za to někdo může sám, protože má dlouhé vlasy, blond v culíku…. Nosme proto všichni krátké vlasy a nejlépe čepice.