Úvaha: Proč nechodit k volbám

Proč nechodit k volbám? Už jsem slyšel mnoho názorů, že nejít k volbám nic nezmění a že je lepší zvolit alespoň menší zlo než nechat volný průchod stávající situaci.

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

Přátelé, pokud k volbám jdete, vědomě jste se zúčastnili takzvaného demokratického procesu volby a to bez ohledu na to, jestli byl váš hlas vůbec platný. Tímto aktem jste legitimizovali všechny výsledky voleb a tím pádem i vámi zvolené zastupitele. Tito zastupitelé schvalují zákony, které jste volebním aktem legitimizovali a jste za ně v podstatě odpovědní, stejně tak jako jste, ať přímo, či nepřímo, odpovědní za veškeré jejich další činy.

Naopak pokud se volby nezúčastníte, máte možnost odmítnout zákony schválené parlamentem a tím v praxi projevit nesouhlas a občanskou neposlušnost.

Šikanují vás zákony České republiky? Nemusíte je dodržovat, pokud jste je demokraticky nelegitimizovali. Toto je pouze logická úvaha. V praxi je nám diktováno, že musíme poslouchat, i když jsme nesouhlasili, ale to už je demagogie a nelze s tím v žádném případě souhlasit. Já nevěřím žádnému politikovi, který mě nabádá, abych volil menší zlo. Dokonce je to pro mě indície, že vůbec nechápe, co to demokracie je.

Toto je morální rozdíl mezi tím, že k volbám jdete a tím, že nejdete.
 

Použité zdroje

Text: Facebook.com

Autor článku

Bohumír Bročko

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
9 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Coolik
Coolik
6 roky před

Nechodit k volbám ? Tady asi někdo nechápe základní principy demokracie, nebo alespoň to něco málo co z ní zbylo … Tato výzva je přímá podpora parlamentních stran, pozdravujte pane Sobotku a jděte laskavě do prdele …

Martin Mojmír
Admin
6 roky před
Reaguje uživateli  Coolik

Váš komentář jsem předal autorovi. Vás požádám příště o slušné vystupování, nebo nebudou Vaše komentáře zveřejňovány. Mimochodem pro vysvětlení, proč volit nemá smysl, se podívejte například na dokument Zeitgeist: Addendum. Více v orientační příručce Definice Hnutí Zeitgeist.

Bohumír
Bohumír
6 roky před
Reaguje uživateli  Coolik

Příteli, základní principy zastupitelské demokracie nás dostali až sem. Pokud je to pro někoho superlativní situace, chápu, že bude v této tradici pokračovat. Pro mě osobně je nynější stav alarmující, tak nemohu očekávat, že pokud budu pokračovat v účasti na zastupitelské demokracii, něco se změní. Chci změnu? Musím se poučit z chyb, dostudovat principy a provézt na těchto základech změnu. Jiná cesta není. Přirovnal bych to k ruletě. Není to můj nápad. Vzal jsem si ho od Komenského, z Labyrintu světa. On to nazýval Fortunou. Principiálně ve volbách člověk rozhoduje o tom, kdo bude v neudržitelné tendenci systému pokračovat. Je jedno koho zvolím, tendence zůstává neměnná. Pokud by volby měli potenciál něco změnit, tak už by se tak stalo. Výsledky voleb jasně ukazují, že většina lidí zkouší různé strany. Jen velmi malé procento je ortodoxních věrných voličů. Tito hledající voliči se snaží volit nejlepší stranu, která má podle voliče potenciál splnit sliby. Věrnost straně většině vydrží jedno volební období. Výsledkem je, že nově vzniklá strana může klidně zvítězit v dalších volbách. Hlad po změně tady je, ale způsob jakým ke změně dojít je zmatečný. Přeji voličům hodně štěstí při sázce v této loterii. Víra v rozbití banku je tak opojná…

Martin Mojmír
Admin
6 roky před
Reaguje uživateli  Coolik

Já bych Bohumíre pánovi doporučil film Zeitgeist: Addendum, kde se o principu fungování konvenčního volebního systému odborně hovoří. Samozřejmě se občas stane, že se do parlamentu i dále dostane nějakou náhodou slušný člověk, ovšem tito slušní lidé tam v tom lepším případě dlouho nevydrží a pokud mají na výdrž pevné nervy, bývají odejiti jejich vraždou. To je akt, na který se můžeme v monetárním systému 100 % spolehnout. Přesněji 1. buď to nedáte psychicky a odejdete, 2. dostanete se do područí těžké korupce, takže ze svých zásad a morálky polevíte, anebo 3. jste zavražděni. Už jen tyto základní historicko-faktické důvody dokazují, že jakékoli byť sebemenší zabývání se a zdržování s konvenční politikou je nejen ztrátou času, ale troufnu si říci, že dokonce samotnou urážkou vlastního pudu sebezáchovy či lidství obecně.

Takže pokud něco chceme změnit, musíte to být my, kdož se staneme změnou a nikoli někdo jiný, kdo nám bude slibovat utírání našich análů při našem každodenním posrávání se nad vlastní neschopností, jako to dělávaly naše maminky v děctví nám, když jsme ještě nedokázali udržet svěrač (dnes to dokážeme, jen nechceme). Čili chodit k volbám a volit je doslova veřejným projevem našeho nezájmu, neschopnosti a tudíž nekompetence cokoli řešit sami. Radikál by řekl, že kdo jde k volbám, je doslova idiot a poslal tak do hlouby prdele takový typ lidí jako je pán anonym Coolik. Poslal by vás do prdele s vědomím, že jediné, nač se zmůžete, je sprostá reakce, ale když o něco půjde, doma se svými nadávkami klidně a zcela dobrovolně chcípnete. Radikál by odpověděl takto slovy Coolika.

Jako Hnutí Zeitgeist ČR jsme se rozhodli na toto téma vytvořit samostatnou Wiki stránku. Jakmile bude dokončena její první verze, vložíme sem do ní odkaz.

rdh
rdh
6 roky před

Nevolit a nespolehat na (nepodporovat pravo) nekoho nahore, kdo ma rozhodnout o vas bez vas, je o trochu svobodnejsi zpusob ziti. Prinejmensim toho mentalniho. To je totiz forma svobody, ktera je nehmatatelna a nikdo nikdy vam ji nemuze odebrat. Pokud ovsem nebudete slepe zavisli na tom, co pro vas udelaji ostatni, a to co chcete vy sami odsunete stranou.
Me je skoro 30 let a jeste nikdy jsem k volbam nesel. A nevidim duvod, proc na tom cokoliv menit.

Ivan Valentík
Ivan Valentík
6 roky před

Jdete do pr*ele s vaším nechozením k volbám chtěl bych vidět toho idiota co to vymyslel já budu volit Okamuru a za ty ostatní kriply kteří budou dělat ve vládě bordel nejsem zodpovědný … co mi to tady melete že já jsem zodpovědný za všechno zlo které bude budoucí vláda na lidu naší vlasti vykonávat . Já dávám pouze legitimitu svému zástupci a na ostatní z vysoká se*u
Vypadá to že pan Pavel Hlávka na svobodném vysílači je buď totální idiot a nebo někým placeny trol a Co se týče občanské neposlušnosti tak tu mohou projevit kdykoliv se mi zachce pokud uznám za vhodné že stávající nomenklatura nekoná na demokratických principech a ve prospěch lidu.

Martin Mojmír
Admin
6 roky před
Reaguje uživateli  Ivan Valentík

Autor a já jsme se v podstatě stručně vyjádřili výše, komplexnější faktické informace podají naše dokumenty s příručkou, anebo my v rámci pořadů na některém ze svobodných vysílačů (českém nebo slovenském) či aplikace Mumble v kterékoli pondělí po dohodě. Jakmile (pokud) budete mít jakoukoli (slušnou) otázku, kdykoli nás kontaktujte a my se Vám budeme věnovat. Je nám samozřejmě jasné, že si ještě spoustu záležitostí potřebujete vyzkoušet, že potřebujete nabýt některé zkušenosti. Až dozraje doba, budeme tu s uskutečnitelnými reálnými návrhy řešení (i) pro Vás. Jen doufám, že ta doba nepřijde příliš pozdě, že se toho dožijeme.

luboš
luboš
6 roky před

k volbám sice chodím, ale díky volebnímu systému se po volbách přechází k nevyhnutelné dohodě u stran zakládající koalici, toto je horší varianta při plnění slibů.
V obecních volbách oblíbený politik za Top09 prezentuje že zakáže hazard. V tomto připadě nebylo ve městě Příbram ani nutné zakládat koalici a Top09 stejně zvítezila. Při hlasování o hazardu se nedostaví pár politiků z Top09 kteří nemají zájem o rušení heren a je vymalováno. Politik Švenda ostrouhal a navíc zklamal? Ne zklamání přisuzuji cele TOPce.
Vůbec nejlepší slogany mají ČSSD, ti mají nejvíce zkušeností jak likvidovat společnost v přerozdělování peněz, v podstatě se dá říct že nic jiného než přerozdělovat cizí peníze neumí. Jediné co bylo z jejich strany dobré společně s ANO bylo zrušení důchodových pilířů, o kterých víme ze západních zemí že se neosvědčili a stát to pak zaplatil dvakrát. Představu v parlamentních volbách nemám, ale v obecních určitě, tam volím osobnosti bez rozdílu politických stran.
Jak vybruslit z této frašky? Dát straně kterà vyhràla bonus? Také špatná cesta. Tak jak tedy z této neutěšené situace ven? Jednoduše: zrušit senát, který by měl být spíše prestižní záležitost- pro národ, pak určitě. A poslance navýšit o 13 křesel-15křesel.

Najše
Najše
6 roky před

Máte svobodu jít volit a svobodu nejít volit. V případě svobody nevolit odevzdáváte svůj vlastní názor na roztrhání všem. Platnost zákonů, které jste údajně neschválil Vám připomenou složky výkonné moci (úřady, policie, soudy). Potom Vám zbyde pouze málo možností a ve všech budete vyhnancem. Buď se zblázníte a pořídíte si na to papír, který Vás zbavuje odpovědnosti (také ale svéprávnosti), nebo se necháte zavřít do vězení za porušení zákona, nebo emigrujete. Pokud ani jedno nechcete (to si musíte fakt rozmyslet sám, ale by škoda přijít o přemýšlivého člověka), volit půjdete anebo založíte vlastní politickou stranu (což považuji za skvělý nápad, ale nápad na celý úvazek). S pozdravem MK alias Najše