Poměrně spolehlivá léčba covidu s navozením protilátek je dostupná

Poměrně spolehlivá léčba covidu s navozením protilátek je dostupná, dostane se Vám ji v pražském Motole. Potenciální riziko hospitalizace a JIP je sníženo na 1 % a to ještě u zejména pacientů rizikových.

Prostor pro Váš odkaz

Celkově je to dokonce tedy jen 1 % z 10 % potenciálních, tak si to přepočtěte. Na JIP se dostat, to už musí být s člověkem opravdu hodně něco špatně. Jde o léčbu tzv. monoklonálními protilátkami.

Nechceme plné JIP. Monoklonální protilátky dáme i těm, kteří nepřijdou od lékaře, láká šéf Motola Ludvík

Díky monoklonálním protilátkám je možné okamžitě přestat očkovat. Covidu se tak za předpokladu, že nejde o retrovirus, tímto způsobem je reálné zcela zbavit; příští rok, pokud nebudete dělat hlouposti, může být covid na úrovni chřipky. Jediné, co teď musíte udělat, je rozšířit tuto zprávu a aktivisticky se zasadit o změnu. Pro to je nutné opustit pohodlí osobního alibismu a vyjít do terénu. Tak co, půjdete do toho?

Jak vlastně monoklonální protilátky fungují

Léčba protilátkami se používá řadu let

Léčba protilátkami se používá řadu let. Používala se v dobách, kdy na mnohé nemoci ještě nebyla vyvinuta farmaka, na kterých by mohly vydělávat farmaceutické firmy.

Ve stručnosti mechanismus je velmi jednoduchý. Dostaneme virovou nebo bakteriální infekci, jež nám v těle (na)dělá neplechu. Množí se, napadá buňky, cítíme se zle a v podstatě čekáme, zda nebo než jej organismus detekuje a naučí se s parazitem efektivně bojovat (vyvine specifickou účinnou obranu – protilátky). V tu chvíli se situace otočí, tělem vyvinuté protilátky invazi zničí. V tento okamžik máme daných bojovníků ve formě protilátek v těle vysoké zastoupení, načež brzy začnou kvůli svému dalšímu nevyužití pomalu ubývat. Protilátky zvítězily, napadení odrazily.

Těchto protilátek se dříve využívalo při léčbě jak sebe sama, tak i jiných osob trpících stejnou nemocí. Jednoduše jsme přišli v určité fázi nemoci k lékaři, byla nám odebrána krev a v té hledáno, zda se v ní již už nachází protilátky. Pokud ano, odebralo se více krve za účelem těchto protilátek umělého namnožení v laboratoři. Namnožené protilátky se následně vrátily nemocnému zpět do systému, což způsobilo efektivnější boj s nemocí, její rychlejší ústup, uzdravení. Obdobně to funguje při použití protilátek na jiné osobě. Zajistíme protilátky z jedné, už uzdravené osoby s hojným zastoupením protilátek, ty izolujeme a pak vložíme do těla stejnou nemocí postiženého člověka. Tělo příjemce infuze identifikuje účinný mechanismus boje s nemocí a rychleji tak bude vědět, co má dělat, začne tytéž efektivní protilátky vyrábět a používat. Jinými slovy tělu poskytneme s již některými hotovými protilátkami už hotový návod.

Co se týče tzv. monoklonálních protilátek, tam může být využití širší. Prozradí internetový vyhledávač.

No a to je ve stručnosti vlastně všechno. Jedná se o ověřený, levný mechanismus, který farmaceutické firmy nahradily v obrovské míře různými prášky a jinými látkami s často nižším nebo i žádným zdravotnickým benefitem, avšak s benefitem nezanedbatelně vyšším finančním co by součásti korupce v současném monetárním kapitalismu. I toto přímo souvisí s tím, co se momentálně děje v pražském Motole, resp. předchozím mým statusem. Je to taková dnes už denní tragikomický fraška.

Další možností řešení covidu je tzv. decentralizovaná karanténa, jejíž princip v obdobném smyslu (totální lockdown) popsal na svém blogu Jan Sova. Tento způsob mohl zabránit určitě nad 90 % těžkých případů i úmrtí.
 

Použité zdroje

# Nechceme plné JIP. Monoklonální protilátky dáme i těm, kteří nepřijdou od lékaře, láká šéf Motola Ludvík (plus.rozhlas.cz)

 

Naše / Vaše diskuze k tématu

Prostor pro konstruktivní dotazy a/nebo diskuzi s námi o tématu je otevřen v našem diskuzním fóru ZDE.

 

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.