Čína představila vlak maglev dosahující rychlosti 600 km/h

Čína představila nový vlak s technologií magnetické levitace, který vyvine rychlost až 600 kilometrů v hodině. Uvedla to státní média, podle kterých je tento vlak plně vyvinutý a vyrobený v Číně a je nejrychlejším dopravním prostředkem pro pozemní přepravu na světě. Teď už zbývá jen pro vlaky vytvořit nebo přizpůsobit tratě.

Prostor pro Váš odkaz

Technologie magnetických vlaků, když jsme ji v roce 2011 v rámci vzdělávacího a charitativního Hnutí Zeitgeist představovali lidem, byla považována za konspiraci. Stejně tak jako v letech minulých bylo konspirací létat, bylo konspirací bezdrátově telefonovat, bylo konspirací zapálit a používat elektřinu místo svíček. Anebo obecně používat oheň. Pro jednoho člověka je létání neuskutečnitelné, dokud neuvidí létat někoho jiného.

S technologií magnetického vlaku Maglev jste se mohli seznámit, mimo jiné, v dokumentárním filmu Zeitgeist: Addendum, náš článek ZDE. Připomenout si to můžete videem níže.
 

Zeitgeist: Addendum (Duch doby: Dodatek) s českým dabingem


 

Komentovaný článek

Čína představila vlak maglev dosahující rychlosti 600 km/hNovinky.cz (20.07.2021, 11:41)

 

Diskuze k tématu

Prostor pro konstruktivní dotazy a/nebo diskuzi o tématu je otevřen v našem diskuzním fóru ZDE.

 

Naše náklady

Náklady na práci spojené s vydáním tohoto článku vyšly na 300 Kč. Pomůžete nám s jejich umořením?
Můžete použít číslo bankovního účtu 55555513/2010, do zprávy pro příjemce napište „dar ddcz27638”.
Dosud jste přispěli celkem 0 Kč (poslední aktualizace stavu 20.07.2021). Za jakoukoli pomoc děkujeme!

 

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.