(Malo)měšťáčci nezklamali. Aparát se rozhněval a příběh covidového trouby měšťáka z webu městské policie je fuč

Minimum inteligenčního kvocientu
Příspěvek na nezávislou žurnalistiku
 

Šéf strážníků Eduard Šuster se svým podřízeným troubou anonymískem, zdá se, mocinky zlobili a tak jak rychle příběh, o kterém jsme nedávno psali, na webové stránce Městské policie Praha vydali, tak ještě rychleji jej stáhli aneb smějeme se s dívkou Blesku, Eda bude suspendován a anonymísek poletí na Mars?

Prostor pro Váš odkaz

Takřka před okamžikem jsme psali, že budou v budoucnu následovat možná ještě nějaké další kapitoly ze strážníkova příběhu. Nenapadlo nás však, že tomu tak bude obratem a místo na webu Městské policie Praha, odkud článek již zmizel, si budeme číst, mimo jiné, Novinky.cz. Zafungoval kapitalismus, bojíme se o živobytí? Na to jste měli šéfe (malo)měšťáčků s anonymískem myslit trošku dříve. Teď už bude možná pozdě.
 

Komentujeme článek Novinek s dívkou Blesku

Abych (u)držel soudržnost, budu zde nyní uvádět jednotlivé dílčí citace článku Novinek.cz (který jsme si také pro jistotu zazálohovali, neb jeden nikdy neví) a ty postupně komentovat.

Šéf strážníků Eduard Šuster

Velmi rozhořčen z postupu pracovníků jedné ze středočeských hygienických stanic je ředitel pražské městské policie Eduard Šuster. Ten na sociálních sítích a webových stránkách zveřejnil v pátek příběh o rodině strážníka, jehož syn se nakazil na večírku v pražském klubu Techtle Mechtle, a po něm se infikovali i ostatní členové rodiny. Poté Šuster očekával podle svých slov zájem hygieniků o podrobnosti a kontakty na nemocné. Místo toho ale čelil nátlaku na odstranění textu.

Ty kluku plešatá s typickým zeleno-gumovo-emeurickým výrazem ve tváři snad jsi nečekal, že si z vás sednou všichni na prdel a budou věci řešit podle tebe? Samozřejmě, že když píchneš do vosího hnízda, vosy se rozletí a budou bodat. Takové věci prostě nemůžete psát na něco, jako je oficiální web státního orgánu. To je přeci web velké a mocné městské policie a ne nějaký bezvýznamný konspirační webísek typu DuchDoby.CZ.

„V sobotu ve 14.00 jsem měl jako ředitel telefonát se zaměstnancem Krajské hygienické stanice (KHS) Středočeského kraje, kde jsem čekal, že budou chtít znát podrobnosti a budou se tou věcí zabývat. Velmi jsem se spletl. Ten dotyčný chtěl cenzurovat naše sociální sítě a požadoval stažení příspěvku,“ řekl v pondělí Právu Šuster.

Pochopitelně, že když uděláš něco takového, tak velmi brzy přijde cenzura. A ta také přišla, neb jste článek z webu byli donuceni stáhnout, čímž ten Paulíčkův kolotoč legrace pro vás teprve začíná. U městské policie skutečně, zdá se, pracují jen velmi naivní lidé. Napište nám milí čtenáři níže do komentářů, zda snad vy znáte nějakého strážníka městské policie, jenž by měl všech pět pohromadě. My totiž nikoliv.

Ten ale odmítl nátlaku zaměstnance hygieny podlehnout. „V okamžiku, kdy jsem řekl, že tak rozhodně neučiním, tak mi sdělil, že se nemáme o čem bavit, a telefon ukončil,“ přiblížil závěr hovoru Šuster.

Přesně tak, neměli se s tebou o čem bavit. Bavili se s někým jiným, kdož vše zařídil.

Rážová: Nedali nám údaje
Nechtěl ale sdělit, o jakého zaměstnance a které konkrétní stanice šlo. Věří, že vše podle nedělních slibů mluvčí vyšetří ministerstvo zdravotnictví i hlavní hygienička Jarmila Rážová, za což jim Šuster děkuje.

Velký vezír Eda Šuster věřil, že když nesdělí údaje, nic se nikdo nedozví. Věřil, že bude probíhat vyšetřování vedoucí ku prospěchu podřízeného anonymíska. Nedošlo mu však, že vyšetřování probíhat bude, avšak poněkud jiné, než jaké měli Šuster s anonymískem na mysli. Impérium musí vrátit úder!

Rážová v pondělí potvrdila, že nechala šéfem středočeských hygieniků případ prošetřit, a na základě jeho závěrů naopak zkritizovala postup vedení pražské městské policie.

Opět jsme velice překvapeni tímto verdiktem…

„Nutno říct, že na postup KHS nepřišla od údajně postiženého žádná stížnost. Ani od městské policie. Byl to rovnou zveřejněný článek, což považuji za ne úplně solidní jednání, protože se k tomu KHS nemohla vyjádřit,“ uvedla Rážová na tiskové konferenci.

Tady to vezmu na chvilku v(l)ážně a za protírané komiky se postavím. Poslat na někoho stížnost? Vskutku? V dnešní době? Považovat, nebo nepovažovat za solidní jednání může, nebo nemusí kdokoli cokoli. Kdybyste svoji práci odváděli zodpovědně, nemusela celá tato šaškárna vůbec vzniknout. Jenže vy na to co? Serete. No tak taky máte plnění zákona kauzality. Sice velmi hloupým způsobem, ale účel to splní. Žel jako obvykle jen takový, že se pár lidí pobaví, ale nic na systému to nezmění. Za dva týdny si na to nikdo ani nevzpomene.

Doplnila, že městská policie neposkytla hygienikům údaje, o jakého člověka šlo, tak prý až sami zaměstnanci stanice z údajů, které jsou v článku uvedeny, dovodili, o jaký případ by mohlo jít.

Zpět ke komedii: Nikdo si nemusel nic dovozovat, prostě se jen přehrály nahrávky telefonních hovorů a proprali svědci. Nekecat a psát přímo, anebo vaše texty projedeme kapitalisticko-dementním slovníkem my.

Hygienu prý nic nezajímalo
Šuster však hovoří jinak. Sám prý počítal s tím, že během sobotního hovoru se zaměstnancem hygieny poskytne potřebné údaje o svém podřízeném, ale dotyčný údajně žádné nechtěl.

„Vůbec ho nezajímala podstata. Vůbec ho nezajímalo, k čemu došlo, jestli to mají nějak prověřit, abychom předali kontakty. Pro mě je to jen potvrzení, že zveřejnění příběhu bylo jedině správně,“ má jasno šéf strážníků.

Šuster se hold přepočítal. Jedna a jedna nejsou dvě, ale jedenáct. Milý Edo s anonymískem, zveřejnění příběhu je v pořádku a jistě, pokud nevidíte východisko, správným krokem. Nemůžete ale k tomu využít webovku státní instituce. To prostě, pokud nebudete držet basu se systémem, dostanete vždy přes prstíky. Správně jste měli se svým příběhem oslovit některé z médií, kdy pokud by se vás neujalo, tak pak se obrátit na médium alternativní. Jedna nebo druhá strana by se za vás pak možná trošku postavila, takhle ale poletíte, páč o blbce se nikdo starat nebude. Anebo bude, ale maximálně tak maňásci Černohorský s Peterkovou, kteří si sami neumí dva a dva spočítat…

V případu jde o to, že v textu na webu městské policie si jeden ze strážníků stěžuje na laxní postup lékařů a hygienické stanice poté, co se jeho syn nakazil koronavirem na večírku v pražském klubu Techtle Mechtle a postupně se infikovali i další členové rodiny.

Praktický lékař i doktoři v nemocnici si prý případ přehazovali jako horký brambor, hygienická stanice zase nejprve nereagovala vůbec, poté prý odložila řešení problému až na počátek týdne.

Jak jsme psali v předchozím článku, to muselo být ale překvapení…

Podle Rážové ale zaměstnankyně hygieny chtěla věc prošetřit ještě během víkendu, komunikovala s matkou nemocného a zabývala se tím celou sobotu a neděli, ač neměla službu.

„Je to jednostranná interpretace. A navíc, pokud je to tento případ, tak tam bylo napsáno, že s výsledkem testu byl seznámen 17. července. O tom, že je pozitivní, věděl. A i rodina měla přijmout určitá opatření, aby nenakazili starší členy. Na to se nemusí čekat na KHS, to je i trochu na našem uvažování,“ pustila se také do kritiky strážníkovy rodiny Rážová.

Prd chtěla prošetřit. Teď si akorát dotváří pohádku O kohoutkovi a slepičce, což se dalo čekat. Bude to nadále jen tvrzení proti tvrzení; neočekávám, že by byla svá slova schopna Rážová prokázat. A zda rodina opatření přijala, nebo ne? To nemůže nikdo z těch několika vět vědět a navíc jsou tu právě lékaři a hygiena od toho, aby řekli, co má ten který blb dělat, když si tkaničky neumí sám zavázat, resp. když nefunguje české školství.

Hlavní hygienička ČR Jarmila Rážová

Naopak ředitel městské policie chválil postup svého strážníka a jeho příbuzných, kteří mimo jiné pracují také u státní policie, u profesionálních hasičů i v Armádě ČR.

Jakpak by nechválil, však je to stejné trdlo jako jeho anonymísek.

„Značná část té rodiny pracuje u bezpečnostních složek, takže mají v genetickém kódu právo a pořádek, a srážka se systémem je donutila k tomu, aby vystoupili z ulity a pokusili se to zlomit. A díky zodpovědnosti rodiny se to nerozšířilo nejen u městské policie, ale i u dalších zmíněných bezpečnostních sborů,“ podotkl Šuster.

No tak u toho genetického kódu, práva a pořádku se přiznám, že jsem si málem stříknul do textilu. Jediný, kdo bude akorát tak zlomen a to všemi známými pády, budete teď vy dva naivní troubové.

V současnosti je podle něj rodina strážníka ve stavu rekonvalescence a všichni věří, že se z toho dostanou bez jakýchkoli následků. Sám městský policista se od příbuzných nenakazil.

Ovšem a to víte samozřejmě naprosto bezpečně…

„Mohu říct, že nemáme žádného zaměstnance, který je pozitivně testován na covid-19, tedy ani ten strážník. A není ani nikdo v karanténě,“ dodal Šuster.

Tady jistě nebudu psát jen za sebe, když Vám v závěru upřímně pogratuluji.
 

Použité zdroje

Text: Novinky.cz [2]

 

Předcházející článek

# Naivní strážníček městské policie vs. COVID-19, zdravotnictví, hygiena a vlastní blbost

 

Příspěvek na nezávislou žurnalistiku

Michal Čech

trvale žijící a pracující v Německu je profesí evoluční biolog a právník. Pro pohyb na internetu využívá serverů proxy, neboť si přeje setrvat v anonymitě. Jméno Michal Čech je tedy pouze „umělecké” - používané výhradně kvůli oslovování. Znám je též pod pseudonymem „Qestament”.

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
zmrdokat
zmrdokat
3 roky před

No to je pobaveníčko! To jeden nevěří, co se to pořád děje a hlavně naivita všech je k zulíbání. Že jde navíc o MP je ještě větší prdel než jsme doufali a co se týče nové hlavní hygieničky, tak to vypadá, že tam klidně mohla zůstat ta predchozí – předcovidová a vůbec nic by se nestalo. Tedy alespoň nějaké navýšení IQ určitě ne, stejně tak odbornosti a zodpovědnosti. Zase jen nějaká nastrčená bába, co leštila léta kliky a konečně se podařilo dostat se k pořádnému korytu.