Žádost Ne základnám o vydání prohlášení k občanským právům v Katalánsku

Dne 5. října 2017 v 15:00 hodin byla, po 20 minutách hledání odpovědné osoby na úřadu vlády, předána žádost adresovaná premiérovi a Vládě ČR. V této žádosti občané požadují vydání vládního prohlášení o porušování občanských a lidských práv v Katalánsku (nepřiměřených policejních zákroků).

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

První zástupce Velvyslanectví Španělského království přijal Lenkou Procházkovou (Nezávislá media), Václava Novotného (Iniciativa Ne základnám) a Terezu Kurfiřtovou (zpravodajku ČTK ) v prostorách velvyslanectví a převzal si kopii žádosti adresované premiérovi a Vládě ČR.

Pane premiére a členové vlády ČR,

vzhledem k současnému porušování občanských a lidských práv v Katalánsku žádáme, aby vláda ČR vydala prohlášení, němž nedemokratický postup španělské vlády ostře kritizuje.
Odůvodnění
Jako představitelé země, která je členem EU, nemůžete ignorovat skutečnost, že jiný stát EU přikázal svým policistům, aby surově napadli, byli a zraňovali občany, kteří šli do volebních místností hlasovat. Nemůžete dál tvrdit, že brutální zásah policejních komand vůči bezbranným lidem je vnitřní záležitostí Španělska. Taková zbabělá politika vás totiž řadí ke schvalovatelům zneužívání moci a používání agresivních praktik vůči lidem, kteří pouze chtějí vyjádřit svůj názor. Demokracie je založena na dialogu a ne na bití, střelbě a kopání.

Nečekejte na to, jak se k tragickým událostem v Katalánsku vyjádří vlády jiných zemí EU. Toto je principiální záležitost, na kterou musíte jako vláda demokratického státu reagovat podle svého svědomí a vědomí a ne podle nápovědy „z Bruselu”. Tisíce pachatelů, kteří se ve výkonu služby dopustili surovostí, časem odsoudí mezinárodní soudy, ale vy musíte mnohem dřív odsoudit (alespoň diplomatickou nótou) zadavatele těchto zločinných rozkazů. Pokud se k tomu neodhodláte, bude to pro občany ČR znamením, že silové praktiky španělské vlády přijímáte jako precedent a že zásahy ozbrojených složek vůči občanům můžeme očekávat i v ulicích našich měst.

Iniciativa ETIQ.CZ, z.s., respektive redakce DuchDoby.CZ, prohlašuje, že se s výše uvedenou citací ztotožňuje a tuto zveřejňuje v neupravované podobě. Iniciativě Ne základnám za jejich iniciativu děkujeme.
 

Přílohy k článku

# Žádost o vydání prohlášení (obsahem eml souboru)

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře