Proč vystupuji z katolické církve

Vážený pane biskupe, obracím se na Vás s žádostí o zrušení křtu a vystoupení z římskokatolické církve z důvodu, že zásadně nesouhlasím s činností církve v České republice i ve světě a chci se od její činnosti distancovat.

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

Zejména nesouhlasím s jednáním papeže Františka, který podporuje islamizaci Evropy podporou přijímání takzvaných uprchlíků z islámských zemí do Evropy, stejně jako vyzývá k toleranci k homosexualitě a dalším sociálně patologickým jevům. Dále nesouhlasím s činností římskokatolické církve v české republice, kterou zjevně nezajímá nic jiného než majetek a neplní svoji úlohu, kterou by podle Bible a tradic měla plnit.

Právě církve by se měly postavit na obranu tradiční rodiny a tradičních evropských, chcete-li křesťanských, hodnot. Právě církve, zejména římskokatolická církev, by měly otevřeně prohlašovat, že islám do Evropy nepatří, jak to dělala po celou historii. Jako vysokoškolsky vzdělaný teolog jistě dobře znáte historii a víte, že křesťanství po více než tisíc let tvořilo hráz proti pronikání islámu do Evropy, křesťanští kněží, biskupové i papežové duchovně a morálně podporovali boj evropských národů proti Arabům ve Španělsku, Turkům na Balkáně i jinde a žehnali vojákům, kteří šli do boje bránit svůj národ a víru proti islámským vetřelcům. Vaši předchůdci by se proto obraceli v hrobě, kdyby viděli, co církev dělá v současné době, že sám papež vyzývá evropské politiky k přijímání islamistů, že chodí v rámci takzvaného ekumenismu na mše do mešit nebo do synagog a že z kostelů a klášterů v západní Evropě se stávají ubytovny pro imigranty. A co více, že podle zpráv z Německa tamní katolická církev na „uprchlickém byznysu“ dokonce finančně profituje.

Když jsem se rozhodl napsat tento dopis, hledal jsem na internetu stránky plzeňského biskupství a jedna z prvních věcí, která mě upoutala, byl odkaz na „pomoc uprchlíkům“ v levém sloupci Vašich stránek. Jistě je správné, že církev pomáhá potřebným, ale což nejsou dost velké sociální problémy i v České republice? Jistě dobře víte, že v ČR jsou vinou současného režimu, a občas i vlastní vinou, desetitisíce bezdomovců. Proč nepomáháte jim? Proč neuděláte na farách a v dalších zrestituovaných nemovitostech noclehárny a vývařovny pro bezdomovce? Peněz na to přeci díky restitucím máte dost. Dále jsou zde statisíce chudých důchodců, kteří nemají ani na nájem a základní potraviny a léky. Jim rovněž příliš nepomáháte. Dále jsou zde statisíce samostatně žijících matek s malými dětmi, které z velké části rovněž žijí v bídě. Proč nepomůžete jim? Zřejmě proto, že jsou to podle Vás hříšnice, když porodily dítě mimo manželství, a tak si pomoc nezaslouží. Více si ji zřejmě zaslouží islamisté, kteří mají tisíce dolarů na to, aby zaplatili převaděčům za cestu z Blízkého východu či z Afriky do Evropy.

Vážený pane biskupe, vím, že nezodpovídáte za činy svých nadřízených a svých kolegů v obdobné pozici, avšak plně zodpovídáte za činy svých podřízených jako třeba pracovníků diecézní charity v Plzni. Její ředitel nedávno řekl v médiích, že charita chce v Plzeňském kraji ubytovat 50 rodin uprchlíků ze Sýrie. 50 rodin je nějakých 300-400 lidí, možná i více, za nimi brzo přijdou v rámci „slučování rodin“ jejich příbuzní a máme zde několik tisíc muslimů, což vedle hrozby teroristického útoku a možného zvýšení kriminality přinese další nemalou zátěž pro sociální systém v České republice a na potřebné české občany zbude ještě méně.

Pokud už chcete pomáhat Syřanům postiženým válkou, proč jim nepomáháte přímo v Sýrii? Proč neposíláte do uprchlických táborů v Sýrii potraviny, léky, oděvy a další vybavení, aby se uprchlíkům žilo lépe u nich doma a nechtěli utíkat do Evropy? Přitom za peníze, které jsou potřeba pro obživu jednoho azylanta v ČR, je možné živit v Sýrii řadu lidí. Proti tomu by nešlo nic namítat, ale pomáhat jim dostat se do ČR a usídlit se zde natrvalo není milosrdenství, ale vlastizrada.

Podpora islamizace Evropy není jediné, co mi na římskokatolické církvi vadí. Proč církev nehájí tradiční rodinu? Proč představitelé církve veřejně nevystoupili proti zákonu o registrovaném partnerství osob stejného pohlaví? Proč každý rok, kdy se v Praze konají pochody sexuálních deviantů, církve tyto pochody veřejně neodsoudí a nevyzve věřící k účasti na protidemonstraci? Zřejmě asi proto, že sám papež prohlásil, že křesťané a katolická církev by měli požádat o odpuštění homosexuály za to, jak s nimi jednali. A to není všechno, církev by měla prosazovat tradiční rodinu, ne ji rozbíjet. Přesně to však papež dělá. Například minulý týden se v Římě konala jakási konference o biologickém vymírání, kde papež František na křesťany naléhal, aby přijali čínskou politiku jednoho dítěte, aby tak „svět učinili trvale udržitelnějším“. Papež věří, že řešení pro zabezpečení trvalé udržitelnosti tohoto světa spočívá v depopulaci a že západní svět musí skoncovat s tím svým vrháním spousty miminek, jinak svět nepřežije „příští období temna.“ To, že v Evropě se ve skutečnosti rodí málo dětí a nějaké přelidnění opravdu nehrozí, nemusím jistě připomínat a také jistě víte lépe než já, že tyto i další papežovy výroky jsou v rozporu s biblí. Zatímco i v Číně omezování porodnosti zrušili a v Africe, arabských zemích či v Indii vzrůstá počet obyvatel geometrickou řadou, tak katolická církev bude křesťany vyzývat, aby měli méně dětí a aby se Evropané ve svých zemích stali menšinou?

Papež tedy porušuje veškeré tradice a snaží se vytvořit multikulturní pseudohumanistickou církev, která bude sloužit vládnoucím elitám Evropské unie i mezinárodním globalistům při jejich snaze o zničení evropských národů.

Vraťme se však ještě do ČR. Hlavní snahou církve zjevně není spása duší věřících, ale to, jak dostat od státu co nejvíce peněz. Církevní restituce považuji za politicky i právně neopodstatněné a především nemorální. Nechci se pouštět do žádné hlubší debaty, neboť o tom již v uplynulých letech bylo napsáno dost. Nechápu však, proč římskokatolická církev, která má jen několik tisíc zaměstnanců, potřebuje více než sto miliard korun a jak s těmi penězi naloží. Nevšiml jsem si, že by se díky restitucím nějak rozšířila pomoc potřebným či nemocným poskytovaná církví, a to s výjimkou pomoci islamistům jak jsem uvedl výše. Nevšiml jsem si ani toho, že by se nějak masově opravovaly kostely a další církevní budovy, tak by mě zajímalo, kam směřují peníze daňových poplatníků, které věnovala církvím nelegitimní Nečasova vláda opřená v parlamentu o hlasy přeběhlíků a odsouzených zločinců. Mnozí kritici restitucí již předem říkali, že církve nemají zkušenosti a personál k údržbě tolika nemovitostí a že získané nemovitosti stejně budou muset rozprodat. Církevní hodnostáři to popírali, ale pouhý pohled na stránky plzeňského biskupství, kde nabízíte k prodeji řadu nemovitostí, svědčí o tom, že to byla pravda.

Zajímalo by mě také, z čeho bude římskokatolická církev financována za 30 let, až restituce skončí. Půjdete pak za vládou žádat o další peníze daňových poplatníků? Nebo možná za 30 let, jestli se nezmění váš přístup, už skoro žádní katolíci v ČR nebudou, jak je vidět i z prudkého úbytku věřících, které vyjde najevo po každém sčítání lidu. Církev se totiž stala služkou režimu, který ji za to velmi dobře platí, a je zcela odtržená od lidu. Opakuje se do jisté míry situace, která byla v českých zemích po bitvě na Bílé hoře, v době násilné rekatolizace, kdy církev sloužila vrchnosti a poddaní věřili, nebo předstírali že věří, jen z donucení. Dnes už naštěstí žádné donucování k víře nehrozí a proto se nemůžete divit, že věřících ubývá.

Já osobně jsem byl pokřtěn v Klatovech počátkem devadesátých let. Přesné datum si nepamatuji, nikdy jsem nebyl nábožensky založený, ale v dětství jsem občas s prarodiči chodil do kostela a modlil se a později jsem dva roky studoval na církevním gymnáziu. Nyní však, zejména od doby, kdy byl zvolen papež František, nesouhlasím s činností církve natolik, že nemohu být ani formálně jejím členem. Protože Klatovy patří pod Vaše biskupství, chtěl jsem Vás požádat o zrušení křtu a vyškrtnutí ze seznamu členů církve.

Předem děkuji.

JUDr. Norbert Naxera
 

Použité zdroje

Text: Facebook.com

27 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Martin Mojmír
Admin
4 roky před

Tento článek je staršího data, nejen z důvodu ochrany před přílišným internetovým spamem byla zdejší diskuse k němu již uzavřena. To Vám však nebrání v zahájení diskuze nové, popř. v navázání na místní komentáře prostřednictvím našeho fóra ZDE, kde se Vám též můžeme věnovat.

jan kovář
jan kovář
7 roky před

Nemám chuť to číst. Jen si dovolím povytáhnout obočí nad požadavkem, aby pan biskup zrušil udělený křest. Opravdu byl ten člověk věřící katolík? Spíš mám dojem, že nám tu zas hýká nějaký osel.

… tak jsem si to přečetl a nemám, co bych dodal …

Valentin Papazian
7 roky před

Milý synu. Takto proroci nejednají.
Proroci vždy probouzeli církev (Boží lid), neboť ji milovali a přitom trpěli.

Martin Mojmír
Admin
7 roky před
Reaguje uživateli  jan kovář

Nebyl věřící katolík, sám to otevřeném dopise napsal.

uzxYI
uzxYI
7 roky před

Eh….

„Jistě dobře víte, že v ČR jsou vinou současného režimu, a občas i vlastní vinou, desetitisíce bezdomovců. Proč nepomáháte jim? “ – církev pomáhá bezdomovcům a to DOST. Článků o tom najde na internetových stránkách církve mnoho.

„Právě církve by se měly postavit na obranu tradiční rodiny a tradičních evropských, chcete-li křesťanských, hodnot.“ – to snad není pravda, to jste tenhle článek psal někde v hospodě po 10. pivě? Říká vám něco Pochod pro rodinu, který je v církevních kruzích propagován? Ach jo, to jsou dneska autoři, že to sem pouští…

„Hlavní snahou církve zjevně není spása duší věřících, ale to, jak dostat od státu co nejvíce peněz. “

A co je prosím pěkně HLAVNÍ SNAHOU STÁTU? Není to taky něco jako dostat od lidí co nejvíce peněz? Církev s majetkem umí hospodařit mnohem lépe a upřimně, než podporovat naše politiky, s čistým svědomím prostě podpořím církev – majetek spravuje mnohem lépe. Pokud jste si nevšiml opravovaných kostelů, tak doporučuji návštěvu očního lékaře. Pokud jste si nevšiml toho množství charit… nic… jinak, katolíků v budoucnu bude možná mnohem víc, oni ty tradiční katolické rodiny mají mnohdy více než 2 nebo žádné děti, jak je u těch ateistických zvykem ;).

jirina
jirina
7 roky před
Reaguje uživateli  uzxYI

ja jsem napsala kardinalovi Dukovi na facebook ktery chce prijimat uprchliky Vy se stydte jste ostuda naroda jdete rovnou do pekla a on mi napsal- Však v poradku ja jsem satanista od narozeni a na peklo se tesim cely zivot vy narode .a to si nedelam srandu

slaboch
slaboch
7 roky před

..ten pán ventiluje svoj nesúhlas…keby vedel, že krst je nezmazateľný…a nechodí do kostola pre farára,,,ale že je na sv.omši prítomný Pán v Eucharistii, že tam dochádza k premene chleba a vína a že kňaz má moc urobiť túto premenu…veru neviem..neviem či by toto napísal….?…súdiť my neprináleží.. súdiť ho bude iba Stvoriteľ….ale cirkevná hierarchia správať celkom inak…ako sa správa…to je fakt.

Martin Mojmír
Admin
7 roky před
Reaguje uživateli  jirina

To je velmi zajímavé. Kdybyste měla k dispozici onu mailovou odpověď, tím myslím přímo daný eml soubor, mohl bych jej sem přiložit.

Jaroslav
Jaroslav
7 roky před
Reaguje uživateli  Valentin Papazian

Trpět pro blbost jiných je opravdu jen blbost. A ti co co kážou ve zlatém rouchu, žijí v blahobytu a pořád mají málo – ať jdou do prdele.

Qestament
Qestament
7 roky před
Reaguje uživateli  Valentin Papazian

@Valentin Papazian: Milý fanatický sektáři, proroci nejednají nijak, páč žádní neexistují. Žádné čáry-máry neexistují, to bys jako dospělej člověk měl vědět. Neexistuje ani žádnej boží lid. Třídění lidí mezi boží a neboží se rovná docela obyčejnému fašismu, takže pokud je třídíš na vyvolené a nevyvolené, jsi fašista a shoř v pekle, pokud na takovou kravinu věříš. A ti, kdož za figurku ve formě boha trpěli a stále ještě trpí, tak jen dobře jim tak. Za blbost se platí. Jen škoda, že za ni musí platit i ti, kdož blbí nejsou, ačkoli jich moc není.

Qestament
Qestament
7 roky před
Reaguje uživateli  uzxYI

Aha, takže když to napíše církev někde na svým webu, je tomu tak? Vtipálku.

Pochod pro rodinu jako alibisticko-pokrytecká akce, kterou se církev vychloubá? Vtipálku.

Co sem cpeš stát a srovnáváš ho s církví? Opravované kostely? Jasně, církev si udržuje svý věci, aby si tam mohla líp fanatizovat ty svý blbečky, co jim tam chodí. To je ale divný, co? Pokud ty doporučuješ návštěvu očního lékaře, pak já tobě doporučuju návštěvu endokrinologa. Proč endokrinologa nemusím vzdělanějším vysvětlovat. A charity se svými bohatými zřizovateli a provozovateli vůbec nebudu komentovat.

Zastáváš se církví a sám se snižuješ na osobní útoky. To je panečku boží příklad jednání s lidmi…