Co je to Zeitgeist na Svobodném vysílači CS

Co je to Zeitgeist, jsme se na Svobodném rádiu, jako obvykle, nedozvěděli. Pouze jsme si připomněli, že v zájmu Svobodného rádia, respektive Vladimíra Kapala, stejně jako tomu bylo v minulosti, je zejména takzvaná alternativní manipulace posluchači a šíření dezinformací, což dokládá fakt, že tento nebyl schopen ani ochoten uvést zdroje svých tvrzení aneb pořad o Hnutí bez Hnutí, čili absolutně nic nového pod sluncem.

Prostor pro Váš odkaz

Související články:

# Studio Kladno SVCS versus sekta Zeitgeist (wiki.zeitgeistmovement.cz)
# Investigativní novinařina pohledem Vladimíra Kapala (forum.etiq.cz)
# Co je to Zeitgeist na Svobodném rádiu (duchdoby.cz)
# Komunismus versus Hnutí Zeitgeist (duchdoby.cz)

Rozebírání společenské a politické mrtvoly však není předmětem článku. Jak uvádíme ve fóru, naší cílovou skupinou nejsou lidé sociálně a morálně nezpůsobilí, nýbrž lidé myšlení konstruktivního, kteří dokáží a nejsou líní si dvě plus dvě snadno spočítat. Tento článek je o tom, co je Hnutí Zeitgeist a kde se o něm můžete dozvědět pravdu.
 

Co je to Hnutí Zeitgeist

O tom, co je Hnutí Zeitgeist, se dočtete například a nejlépe na jeho webových stránkách (česká pobočka ZDE). Ve stručnosti Hnutí Zeitgeist je společenstvím lidí informujících o problémech a příčinách problémů současného zastaralého socio-ekonomického systému, kteří zároveň přináší informace o možnostech změny ve formě přechodu do tzv. Ekonomiky založené na přírodních zákonech a zdrojích. A to je prakticky celé.
 

Stěžejní materiály Hnutí Zeitgeist

Hnutí Zeitgeist je odborně vzdělávací organizací působící ve více než 60 zemích světa včetně České republiky. Materiály, které předkládá ke studiu, pochází výhradně z vědeckých a statistických zdrojů, jsou založeny na faktech a jejich relevantnost lze kdykoli opakovaně ověřit. Za stěžejní studijní materiály Hnutí Zeitgeist považuje, kromě příručky s názvem Definice Hnutí Zeitgeist [2], také své dva dokumentární filmy Duch doby: Dodatek (Zeitgeist: Addendum)Duch doby: Posun vpřed (Zeitgeist: Moving Forward). První film Duch Doby (Zeitgeist: The Movie) není dokumentem Hnutí, nýbrž pouze osobním dílem jeho zakladatele Petera Josepha [2], jenž tento vytvořil spíše unáhleně v rozhořčení a znechucení ze současného společenského dění, přičemž si dostatečně neověřil faktičnost některých informací (konkrétně například ohledně náboženství). Předmětný dokument tak není materiálem Hnutí Zeitgeist, ačkoli většina jeho dalších částí je normálně použitelná a ověřená.

Hnutí Zeitgeist vyznává v podstatě totožný myšlenkový tok celoživotního projektu sociálního inženýra, futurologa a designového architekta Jacque Fresca [2] s názvem Venus Project. Rozdílem mezi Hnutím Zeitgeist a Venus projektem je nesdílení stejného názoru ve věci licencování a šíření informací, kdy zájmem Hnutí Zeitgeist je absolutní právo na veškeré informace v podobě jejich bezpodmínečného sdílení, kdežto Jacque Fresco se v případě jejich plného uvolnění obává o jejich zneužití. Toto je, dalo by se říci, zásadní příčinou neshod těchto dvou organizací.
 

Další materiály Hnutí Zeitgeist

Cílem Hnutí Zeitgeist tak je, prostřednictvím činnosti svých členů, společnost vzdělávat a vychovávat tak, aby tato byla schopna prohlédnout skutečné pohnutky našich současných „autorit” a nejen těmto, místo jejich slepé a nebezpečné cesty v podobě maximalizace zisku, nabídnout funkční řešení, které ukončí nedorozumění, bídu, války a související nepokoje a přivede společnost do blahobytu hojnosti a udržitelnosti života na planetě Zemi.

Základní teze o tom, co je zájmem a cílem Hnutí Zeitgeist, se dočtete v češtině na českých stránkách Hnutí pod menu O Hnutí a především pak ve zmíněném dokumentu Definice Hnutí Zeitgeist [2].
 

Co je to Zeitgeist na Svobodném vysílači CS

Hnutí Zeitgeist prezentuje svůj myšlenkový tok, mimo jiné, v internetovém rádiu Svobodný vysílač CS. Na Svobodném vysílači, na rozdíl od například výše zmíněného Svobodného rádia, se lze informace o Hnutí dozvědět přímo, živě a bez jakýchkoli příkras, výmluv či vytáček. Navíc přímé kontakty na jednotlivé členy jsou veřejně dostupné na webové stránce Hnutí v sekci Kontakt. Hnutí Zeitgeist pořádá rovněž pravidelná osobní setkání napříč republikou a v neposlední řadě dílčí vzdělávací dny pod názvem Z-Day a/nebo nově rovněž Virtual Z-Day.
 

Archiv pořadů s Hnutím na Svobodném vysílači CS

Na Svobodném vysílači CS Hnutí vysílá pravidelně v cca měsíčních intervalech. Hnutí Zeitgeist dosud uskutečnilo již šestadvacet interaktivních pořadů, kterými provázeli moderátoři Pavel Hlávka, Martin Marcikán a Ondřej Brož. Záznamy těchto pořadů si lze vyposlechnout z archivu rádia, popřípadě z naší vlastní zálohy.

Jednotlivé pořady k poslechu či stažení:

01. Co je to Zeitgeist – 1. část (záloha)
02. Co je to Zeitgeist – 2. část (záloha)
03. Co je to Zeitgeist – 3. část (záloha)
04. Co je to Zeitgeist – 4. část (záloha)
05. Co je to Zeitgeist – 5. část s otázkami a odpověďmi (záloha)
06. Z-Day ČR 2016 – přenos ze Zlína – 1. část (záloha)
07. Z-Day ČR 2016 – přenos ze Zlína – 2. část s diskuzí (záloha)
08. Definice Hnutí Zeitgeist – Vědecký pohled na svět (záloha)
09. Definice Hnutí Zeitgeist – Hledání řešení (záloha)
10. Definice Hnutí Zeitgeist – Logika versus psychologie (záloha)
11. Definice Hnutí Zeitgeist – Věc lidské jednoty, lidská povaha (záloha)
12. Hnutí Zeitgeist – Pomluvy V. Kapala a M. Dukáta plus další témata (záloha)
13. Definice Hnutí Zeitgeist – Definice veřejného zdraví (záloha)
14. Co je Zeitgeist, Definice Hnutí Zeitgeist – Dějiny ekonomie (záloha)
15. Definice Hnutí Zeitgeist – Tržní versus technická efektivita (záloha)
16. Definice Hnutí Zeitgeist – Porucha systému hodnot (záloha)
17. Definice Hnutí Zeitgeist – Strukturálně třídní předsudky, konflikty (záloha)
18. Definice Hnutí Zeitgeist – Nový způsob a udržitelné myšlení (záloha)
19. Definice Hnutí Zeitgeist – Svět post nedostatku (záloha)
20. Definice Hnutí Zeitgeist – Skutečné ekonomické faktory (záloha)
21. Definice Hnutí Zeitgeist – Průmyslová vláda (záloha)
22. Definice Hnutí Zeitgeist – Životní styl, svoboda, faktor lidství (záloha)
23. Definice Hnutí Zeitgeist – Společenská destabilizace, přechod (záloha)
24. VZ-Day ČR 2016 – Hodnoty lidské společnosti (Ján Greguš) (záloha)
25. VZ-Day ČR 2016 – Software a spolupráce, část 2 (Michal Mauser) (záloha)
26. Definice Hnutí Zeitgeist – Stát se Hnutím Zeitgeist, pomluvy V. Kapala (záloha)

 

Pokračování v roce 2017

Stát se Hnutím Zeitgeist je závěrečnou velmi zjednodušenou částí příručky Definice Hnutí Zeitgeist, čímž Hnutí Zeitgeist tuto kapitolu vysílání uzavřelo. Tím to však zdaleka nekončí! Do dalších pořadů pro posluchače Svobodného vysílače CS a příznivce Hnutí je připravováno odvysílání zbylých dvou přednášek VZ-Day ČR 2016 s předním ekonomem Petrem Ježkem na téma „Úroky a půjčky v socioekonomickém a společenském kontextu” a novinářem Milanem Vidlákem na téma „Jak číst mezi řádky a nebýt manipulován”.

Po odvysílání VZ-Day ČR 2016 budou následovat přednášky Z-Day ČR 2015, samostatná přednáška Petra Taubingera „Úvod do ekonomické kalkulace Ekonomiky založené na přírodních zákonech / zdrojích”, zopakování, co že je to vlastně to Hnutí Zeitgeist, informace o projektu Copiosis a témata další, která Hnutí teprve připravuje.

Nakonec věříme, že se jistě najde příležitost pro další manipulativně demagogické pořady Svobodného rádia, nicméně na toto téma vydáme ještě jeden závěrečný článek, po kterém se tomuto rádiu a jeho provozovatelům přestaneme věnovat, neboť kdo chce vědět, ten se nenechá vést nevzdělanou a nevzdělatelnou fiat-autoritou, ale vyhledá a ověří si informace nejlépe sám a přímo. To je totiž jediná cesta k racionálnímu vzdělá(vá)ní.
 

Diskuze na téma Hnutí Zeitgeist

Domníváme se, že pokud se chce někdo o něčem něco relevantního dozvědět, měl by se v první řadě zeptat zdroje, v tomto případě Hnutí Zeitgeist. Pokud je tedy něco, co byste rádi o Hnutí Zeitgeist věděli, zeptejte se přímo Hnutí například v diskuzi pod tímto článkem, kde se Vám budeme, v rámci našich časových možností, věnovat. Těšíme se na Vaše případné konstruktivní dotazy a děkujeme za zájem.

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře