Elita Bilderbergu vyráží proti brexitu, jenže podle Schwarzenberga jde jen o spiklenecké teorie?

Elita Bilderbergu vyráží proti brexitu. Tři premiéři, čtyři ministři financí, šéfka Mezinárodního měnového fondu, místopředsedkyně Evropské komise plus asi třicítka generálních ředitelů velkých firem – ti všichni jsou na seznamu zhruba sto třiceti hostů 64. výroční konference elitního klubu Bilderberg,“ píší Novinky.cz.

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

Přítomni mají být, mimo jiné, generální ředitelé společností Google, Shell, BP a Deutsche Bank, ale i bývalí šéfové tajných služeb MI6 a CIA a v 93 letech legendární šéf americké diplomacie Henry Kissinger. Z Česka tentokrát nebyl pozván nikdo, v minulosti se účastnili mj. exministr Vladimír Dlouhý, exvelvyslanec Michael Žantovský, politolog Jiří PeheKarel Schwarzenberg. Více se dočtete ZDE (záloha).

Něco tu ale takříkajíc smrdí, neboť podle ministra Karla Schwarzengerga se kolem Bilderbergu točí především různé spiklenecké teorie. „Bilderberg není žádná spiklenecká skupina, která řídí svět a taky nevynalezla…” „Bildebreg je, Bilderberg je… kde mají vynikající přednášky, diskuse na vysoké úrovni, ty jsem s radostí poslouchal, ale žádná rozhodnutí tam nepadávaj, to je pouhá iluze, to je spiklenecká teorie…”, tvrdil v ČT24 před šesti lety Karel Schwarzengerg. Takže jak to je, Novinky.cz a pane Schwarzenbergu, kdo lže?

Podle Karla Schwarzengerga se dále v Bilderbergu setkávají velice vlivní, zajímaví, inteligentní a bohatí lidé „ale to není grémium, kde se dělají rozhodnutí”. „Pouze se tam poznávají lidé a poslouchají přednášky … ale toť vše.
 

Karel Schwarzenberg a Bilderber group


 

Za nenápadným prvním bodem jednání se skrývá blížící se referendum o setrvání či odchodu Británie z Unie. ‚Právě Bilderberg stvořil EU v 50. letech minulého století a nyní se strachuje o osud svého dítěte,‘ konstatuje server International Business Times, podle něhož mezi pozvanými není jediný stoupenec brexitu.“ píší Novinky.cz.

Velké letecké firmy udělají společně s dalšími vše, aby vystoupení Británie z EU zabránily,“ tvrdí dle Novinek Thomas Enders, člen řídícího výboru Bilderbergu, šéf společnosti Airbus.

Člen řídícího výboru Bilderbergu a šéf společnosti Airbus Thomas Enders otevřeně přiznal, že klub bude ‚ze všech sil lobbovat proti brexitu‘. „Dlouhodobě by to vážně poškodilo průmysl. Proto velké letecké firmy udělají společně s dalšími vše, aby vystoupení Británie z EU zabránily,“ řekl Enders,“ dále píší Novinky.cz.

Celý článek na Novinky.cz je velmi „pěkně“ napsán, neboť z něj jde vyčíst tolik informací a zajistit dat, že za toto snad někdo musí minimálně vyletět z práce. Takovéto informace přeci „nesmí mezi lidi“. I když nakonec proč ne, beztak se to jen bude někde chvilku sdílet na sociálních sítích a nestane se nic…

Pro konference Bilderbergu je typické, že pozvání neznámých začátečníků ve velké politice záhy nastartuje jejich kariéru. V roce 1991 se zúčastnil konference guvernér Arkansasu Bill Clinton, v dalším roce byl zvolen šéfem Bílého domu. Stejně tak byl pozván v roce 1993 stínový ministr Tony Blair a za čas se stal premiérem. Podobně byl katapultován do čela EU málo známý Herman van Rompuy, jenž se zúčastnil Bilderbergu v roce 2009. Týž rok se stal ‚europrezidentem‘,“ píší dále Novinky.cz. Ale politika přeci nemá nic s penězi společného, že? Vše je objektivní a pro lidi, není-liž pravda? Vážně chce někdo ještě tvrdit, že se politika a zákony tvoří pro lidi? Že si je nepřizpůsobují právě oligarchové, respektive 1% „mocných“ vládců delegujících si moc prostřednictvím peněz a vlastnících více jak 50% světových zdrojů, pro svoji špínu, viz např. „Ve výboru jsou také dva vlivní členové vedení globální investičně-bankovní společnosti Goldman Sachs James A. Johnson a Robert Zoellick, jejichž firma společně s BP investuje šestimístné sumy do kampaně proti brexitu.”?

Skutečně je toto demokracie a ne neofeudalismus, respektive neoimperialistický neofašismus? Jako se „sjednocují“ Země pod hlavičky „unií“, sjednocují se i terminologie. Že nejde o žádné spiklenecké teorie mohou dokládat i další střípky puzzle, které můžeme pozorovat čím dál častěji. Viz třeba také stále častější neobjektivní manipulace a lži mnohých mainstreamových médií typu Česká televize či Český rozhlas, na které, dle svých slov, se připravuji další hromadné žaloby (viz například nedávno uskutečněná „Tisková konference Aliance národních sil k demonstraci proti aktivitám České televize 8.6.2016”).
 

Karel Schwarzenberg a Bilderber group 2


 

A výsledek takových schůzek je jaký jaký?“ ptá se moderátor, přičemž Karel Schwarzenberg odpověděl „Nic, žádný konkrétní výsledky. Obohacení vědomostí.“ Jak si tedy máme vysvětlit ony výsledky dnes? Tak, že za ty roky se Bilderberg nějakou náhodou přeorganizoval z čistě přednáškové skupiny už na skupinu akčně-reakční? Ano, tomu případně budeme také jistě věřit. To si nechte pro lidi s IQ vyšším, než je IQ vzrostlé trávy šumící ve větru.
 

Související články

„Přestaňte platit koncesionářské poplatky”, vyplynulo, mimo jiné, z tiskové konference Sdružení koncesionářů veřejnoprávních médií
Pozvánka na Demonstraci proti vlastizrádné činnosti České televize – 8.6.2016
Český rozhlas vs Slunce naděje 1 – článek na rozhlas.cz, argumenty, důkazy a trestní oznámení
 

Zdroje a poděkování

Foto: beforeitsnews.com
Video: lebowski86

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře