Káva s mlékem nás zabíjí, veřejně tvrdí, ale ničím nedokládá, primář MUDr. Jan Miklánek

Primář MUDr. Jan Miklánek o sobě tvrdí, jaký je velký světoznámý specialista, lékař a léčitel a kolik tisíc lidí již vyléčil pomocí alternativní medicíny. Dokládá to ale jeho způsob práce? Je například skutečně kombinace kávy s mlékem, respektive kofeinu a mléčné bílkoviny, tak škodlivá?

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

Spíše není.

Jednoduchým vysvětlením budiž to, že nejen, že se MUDr. Jan Miklánek vyhýbá rozhovorům, přednáškám, konferencím a konfrontacím s někým, kdo by mohl žádat důkazy, ale dokonce je na lidi i dosti nepříjemný až arogantní (nás po telefonu odbyl, při druhém volání v podstatě poslal k šípku a na druhý mail, obsahující motivační žádost o transparentní rozhovor, neodpověděl, ačkoli jej četl). Soudě z jeho jednání jsme tedy nemohli dojít k jinému přesvědčení, než že pravděpodobně pro svá slova nemá žádná podložení. Vědecké a/nebo statistické studie, jakožto jediné racionální doklady, po něm patrně nelze chtít. Co spíše můžeme nalézt, je nepřeberné množství opačných názorů z řad jiných výživových poradců a lékařů, kteří naopak kombinování kávy s mlékem doporučují. Jak tomu skutečně je, se však relevantně nedozvíme ani z jedné strany.

Vzhledem k tomu, za koho a co se pan primář Miklánek sám označuje, nás zaráží, proč se jako odborník neprezentuje na „vlastní“ samostatné internetové doméně s hostingem a nedbá na dodržování lékařského tajemství vzhledem k používání freemailové schránky. Nic, budeme se držet tématu.

Pan doktor Jan Miklánek prohlašuje, že „Kombinace černé kávy, mléka a smetany nepůsobí na naše tělo ani trochu příznivě! Naopak, zatěžuje dvanácterník, který pak v křeči stáhne svoje hladké svalstvo a následně začne vyřazovat z provozu slinivku břišní. Dále zablokuje i celý žlučník.“ Nejdůležitější věta pro nás je „Snad největším problémem je však nulová osvěta a to, že se tohle opravdu varující vědecké poznání zpravidla dozvídáme až tehdy, když je nám už 70 let a v průběhu předešlých padesáti let jsme oblíbenou kávu tak rádi popíjeli právě s mlékem, či smetanou, protože jen tak nám to chutnalo a obchody jsou toho doslova plné.Kde však jsou ona vědecká poznání a postupy, co že se to v lidském těle vlastně přesně a konkrétně děje, už pan doktor neuvádí. Nenajdeme je v žádném z jeho odkazů tady, tady, tady, ale ani tady, tadytady. Žádné přímé odkazy na jakoukoli věrohodnou vědeckou instituci, žádné zopakované potvrzení testů, žádná statistická data, žádné publikace v odborných časopisech, nic.

Nerozporujeme, že jeho tvrzení není pravdivé, ale poukazujeme na fakt, že není nijak podložené, takže je v tuto chvíli značně nepravděpodobné. Jeden by mohl podobné názory považovat za snahy o sebezviditelňování se, ovšem jak tomu skutečně je, to nemůžeme s jistotou vědět. Jediný fakt, který z tématu vyplývá, je, že káva s mlékem může prokazatelně vadit u osob, které trpí přecitlivělostí na mléčný cukr a mléčnou bílkovinu. To je ale vše.

Telefonní záznam s odbytím MUDr. Jana Miklánka máme uschován, probereme s advokátní kanceláří, zda můžeme zveřejnit i tu a pokud ano, článek bude dodatečně zaktualizován.
 

Použité zdroje

Foto: GoschaTV1 – YouTube.com
Text: studioprozdravi.webnode.cz, astrolife.cz, superpotraviny.webnode.cz
Důkazy: e-mailová korespondence s MUDr. Janem Miklánkem a kopie stránek s názory

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
17 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Ivo
Ivo
5 roky před
Reaguje uživateli  Martina Koťarová

Vážená slečno nevěřte všemu, co si přečtete na internetu. Příkladem může být to, jak nás vědci (!!!) informovali, že je sádlo pro lidský organismus špatná volba a za cca 10 let začali tvrdit pravý opak.

Jan Vaš
Jan Vaš
5 roky před
Reaguje uživateli  Martina Koťarová

Vážená paní Martino, je zvláštní, že od počátku zemědělské a pastevecké civilizace, to je několik tisíc roků, se lidstvo živí mlékem kravským, kozím, ovčím, velbloudím, kobylím, sobím, … A za tu dobu si nikdo nevšiml jeho škodlivosti až do doby, kdy internet pronikl do poslední „vzdělané“ domácnosti. (Máte asi pravdu v tom, že je současné mléko plné všelijakých …cidů a jiných sraček, ale která potravina není?) Pokud by bylo mléko tak škodlivé, pak by byly stejně škodlivé i jeho „deriváty“ – smetana, máslo, sýry… Pak je divné, že na tu škodlivost ještě nevyhynuly celé národy, jako jsou Italové, Francouzi a Holanďané, u kterých nechybí sýr u žádného jídla…

Rostislav
Rostislav
5 roky před
Reaguje uživateli  Martina Koťarová

Paní Martino, takže jestli jsem dobře pochopil, kravské mléko je závadné pro obsah herbicidů, pesticidů, ale sojové, plné hnojiv, herbicidů a i PESTICIDŮ, s velkou pravděpodovností z geneticky upravené soji, je naprosto v pořádku? Můj otec pije kávu s mlékem a má 72 let, můj děda ji pil také a dožil se 86 a kdyby neměl rakovinu prostaty, asi by tu ještě byl. Hlavně mi prosím netvďte, že ji získal právě proto. A je tu ještě jedna věc, na internet si může napsat kdo chce co chce a záleží jen na čtenáři, jak široký má obzor, vědomosti a čemu jee ochoten věřit.

Martina Kotěcí
Martina Kotěcí
5 roky před
Reaguje uživateli  Jan Vaš

Pane Vaši, jak jsem psala v komentáři níže. Vypadá to, že jste zcela nepochopil to, co jsem psala. Nenapsala jsem, že když budete pít živočišné mléko, tak umřete ve 40 na rakovinu. Ale že mléko vápník z našeho těla odvádí, tělo okyseluje a způsobuje různá civilizační onemocnění jako astma, alergie, ekzémy, zažívací potíže apod. včetně srdečních chorob a rakoviny. To znamená, že Italové, Francouzi a Holanďané sice nevyhynuli, ale že, nejen oni, se mohou potýkat s některými popsanými problémy. Tyto problémy tu byli vždy, jen se nyní s příchodem internetu o nich víc ví a víc se dostávají do povědomí lidí. Jen k Vám to asi ještě nedorazilo.

Martina Kotěcí
Martina Kotěcí
5 roky před
Reaguje uživateli  Rostislav

Pane Rostislave. Ano, i sojové mléko je plné pesticidů a herbicidů. To je ale vše. Za to kravské mléko je plné, jak jsem již psala, pesticidů, herbicidů, hormonů, antibiotik a umělých podpůrných látek pro maximální dojivost. Asi pochopíte, proč, když už tedy to mléko musím mít, upřednostním mléko sójové. Navíc když to kravské způsobuje to, co jsem psala. Vypadá to, že jste zcela nepochopil to, co jsem psala. Nenapsala jsem, že když budete pít živočišné mléko, tak umřete ve 40 na rakovinu. Ale že mléko vápník z našeho těla odvádí, tělo okyseluje a způsobuje různá civilizační onemocnění jako astma, alergie, ekzémy, zažívací potíže apod. včetně srdečních chorob a rakoviny.

A ještě dodatek, geneticky modifikovaná sója se používá hlavně jako krmivo právě pro dobytek, takže si nemyslete, že Vaše kravské mléko není geneticky modifikováno. Dle mých informací je zakázáno pro přímou spotřebu člověkem pěstovat geneticky modifikovanou sóju. Nemohu ale samozřejmě zaručit, že se tento zákaz dodržuje. Na tomto světě se nedodržuje téměř nic. Možná byste si mohl sám rozšířit obzor a vědomosti tím, že si tuto problematiku nastudujete a dáte nám vědět, na co jste přišel. To by bylo pro všechny užitečnější, než abyste tu psal nelogické komentáře.