Okruhy k rozhovoru ve Studiu ČT24 České televize pro politické kandidáty do Evropského parlamentu

Od politického kandidáta Jirky Černohorského (Aliance národních sil, ANS) jsme získali tzv. okruhy k rozhovoru ve Studiu ČT24 České televize v úterý 7.5.2019 v 13:50.

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

Rozhovor se uskuteční v budově zpravodajství České televize (ulice Na Hřebenech II/2, Praha 4) a jeho stopáž bude maximálně 10 minut, přičemž ve studiu bude sedět s moderátorem / moderátorkou toho daného dne.
 

Témata na 10 minut pořadu

#1 Brexit a jeho dopady
#2 Program stran/hnutí a koalic pro volby do Evropského parlamentu
#3 Bezpečnost + migrace
#4 Vztahy s velmocemi
#5 Práva spotřebitelů v EU
#6 Reforma Evropské unie

Pokud Vám jdou z toho oči kolem, nejste sami. Ano, Česká televize chce za necelých 10 minut probrat těchto šest témat. To je jedno téma na ani ne dvě minuty. Idiocie? No ovšem, nicméně našim občanům to patrně stačí.
 

Naše vyjádření k tématům

Jirka Černohorský nás společně se zasláním témat oslovil s tím, abychom mu napsali, jak bychom reagovali my. Na zvolených tématech není nic složitého, inu tedy směle do toho:

#1
Dnes po letech od referenda, ve kterém Britové rozhodli o odchodu z EU, již snad nikdo nemůže pochybovat o tom, že k žádnému brexitu nedojde, že je to jen jedno velké divadlo pro slabomyslné. Evropská unie a politici země jednoduše Velkou Británii z Evropské unie nepustí a budou dělat z občanů hlupáky tak dlouho, dokud je to bude bavit. A že je to bavit nepřestane, protože kdo dnes nemá rád tragikomedie? Více k tomu asi není co dodat.

#2
Programem stran/hnutí a koalic pro volby do Evropského parlamentu je maximalizace osobního zisku a samozřejmě zapojení do spolupodílení se na korupci. Aha pardon, já vyslovil své myšlenky nahlas?

#3
Mezi základní směrnice každé alespoň trochu inteligentní komunity patří nezasahovat. No a pokud už z nějakého závažného důvodu je zásah nevyhnutelný, pak pouze formou inspirace (poskytováním informací a vzdělání) a jisté specifické humanitární pomoci. Nicméně jak si představujete, že by měla řešit bezpečnost + migraci organizace, která sama patři mezi, anebo přímo je strůjcem těchto problémů? Toto není otázka na mne, ale spíše na Vás.

#4
Myslíte po opuštění či ještě lépe při ignoraci Evropské unie? Přeci formou spolupráce suverénních národů. Inspirovat se můžete, minimálně tedy do určité míry, V4 (vé čtyřkou). Úspěch tkví v soběstačnosti a nezávislosti jednotlivých zemí. V energetice, v zemědělství, v řemeslnictví atd. Teprve tehdy lze uvažovat o nějaké eventuální bližší spolupráci s ostatními. Je nutné hájit především vlastní zájmy. Nepatřit na západ ani na východ, ale do České republiky.

#5
Absolutně mne nezajímají práva spotřebitelů v EU a to do té doby, dokud nevyřešíme práva spotřebitelů v České republice. A tomu se také mám zájem věnovat.

#6
Nezlobte se, pane redaktore / paní redaktorko, ale tohle po letech už prostě není vtipné.


 

Témata Českého rozhlasu

Kandidát do EU parlamentu se již vyjádřil k některým otázkám Českého rozhlasu.

Nemůžeme říci, že bychom s ním nesouhlasili. Co si o tom myslíte Vy?
 

Čtěte také

# Jak Česká televize ničí životy těm, co mluví pravdu
# Aktivista Oldřich Lukáš nařčen z vytváření dezinformací. Rozebrali jsme si článek České televize
# Pozvánka na Demonstraci proti „vlastizrádné činnosti České televize – 8.6.2016“

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře