Jsou Strana práv občanů (SPO) neplatiči?

Jsou Strana práv občanů (SPO) neplatiči? Zda se jedná o hypotetickou otázku, či mě fakt SPO doslova vyfakovala, si může odpovědět každý sám po přečtení krátkého příběhu, jenž se, možná, nedávno odehrál.

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

Dnes si, obdobně jako za socialismu, musí jeden dávat pozor na ústa! Bavit o svobodě a demokracii se sice můžeme, jak ale nemálo a stále více lidí postupně zjišťuje, právě svobodě a demokracii je současný režim na dlouhé míle vzdálený. A postupem času čím dál vzdálenější. Divadelnímu podvodu z 89′ dnes nevěří snad už ani současným socio-ekonomickým systémem zfanatizované ovečky, pokud tedy tomu vůbec kdy věřily, viď Vašku (snad se pořádně smažíš a všechny ty korunky z po tobě pojmenovaného letiště, náměstí a kdo ví čeho ještě, končí spolu s tebou v kotli pekelném). Jsme odsouzeni k neustálému opakování historie. Ovšem k věci…

Musím tento článek napsat jako domněnku, neboť vše bylo a je založeno na ústních dohodách, takže nemám, kromě některých telefonních nahrávek a mailů, pro nic přímé důkazy a mohlo by se mi tedy vymstít například žalobou. Berte tedy článek tak, že jde o pohádku či satiru (jak je libo), čili že se nic z níže uvedeného možná vůbec nestalo. Vlastně že vůbec nic z tohoto článku nemusí být pravda! 🙂

 

Předvolební kampaň Jirky Černohorského

Jak mnozí vědí, za Stranu práv občanů do poslanecké sněmovny letos kandidoval občanský aktivista, předseda spolku ČEST,SVOBODA,RESPEKT a můj přítel Jiří Černohorský. Protože dělám, mimo jiné, do informačních technologií a tak trochu i do multimédií (před dvěma týdny jsem založil například druhý kanál České nezávislé televize), respektive mám kameru a související vybavení, domluvili jsme se s Jirkou, že i když oba víme, že jeho kandidatura není ničím jiným než ztrátou času, natočím pro Stranu práv občanů, respektive pro Jirku, několik předvolebních klipů. Zprvu jsem právě s pochybnostmi odmítal, ovšem co bych pro kamaráda neudělal…

Protože nejsem příliš majetný (kdo dnes je, viď Vašku…), dohodli jsme s Jirkou na alespoň symbolické čtvrtinové částce 2000 korun (cena podobné komplexní služby začíná v Praze na cca 8000 Kč) a dali se do práce. Ta má spočívala v tom, že s Jirkou společně vytvoříme pro natáčení texty, následně navštívíme konkrétní místa v Praze a ve Středočeském kraji, kde uskutečníme natáčení, a já sám nakonec vše zpracuji a vydám na YouTubu, což se také stalo a zabralo mi několik desítek hodin času, který bych jinak věnoval konstruktivní činnosti například zde na webu DuchDoby.CZ, anebo čemukoli jinému, neboť zabývat se konvenční politikou je nejen naprosto nekonstruktivní, ba naopak to nazvu hloupostí, neboť, troufnu si napsat, jen naprostý imbecil ještě dnes věří, že volby něco mohou změnit, což si mnozí letos znovu vyzkoušeli (je na opravdu vélmi dlouhé téma, na které teď nemám čas). Tím nemluvím o Jirkovi, ten to velmi dobře věděl, ale jen to chtěl určitému typu nevěřících oveček na svém příkladu předvést.
 

Předvolební klipy Jirky Černohorského

Inu vytvořili jsme tedy s Jirkou Černohorským pro něj, respektive Stranu práv občanů, následující klipy.
 

Jiří Černohorský – SPO, klip 2017-01, Jan Hus



Jiří Černohorský – SPO, klip 2017-02, I. světová válka



Jiří Černohorský – SPO, klip 2017-03, II. světová válka



Jiří Černohorský – SPO, klip 2017-04, Bitva na Bílé hoře



Jiří Černohorský – SPO, klip 2017-05, František Palacký


 

Nebo tedy vlastně nevytvořili, neboť se nic z toho nestalo… Předvolební klipy, které jste mohli před několika týdny až měsíci vidět a vidíte je také zde, ve skutečnosti nevidíte – neexistují, stejně tak jako neexistují zmíněné nahrávky telefonních hovorů a maily evidující IP adresy jednotlivých členů či kolegů Strany práv občanů, kde se jasně (ne)potvrzuje, že se o záležitosti (ne)jedná. Je to celé jen halucinace… No, dost šaškáren, pokračujeme.
 

Strana práv občanů dělá mrtvého brouka

Napsal jsem Straně práv občanů před týdnem (v sobotu 18.11.) vyzývací mail (ZDE) následujícího znění.

Vážení,

nevím, co máte ve zvyku Vy, ale já obvykle své závazky plním řádně a včas. Zvlášť když se v případě pěti předvolebních videí jedná o velmi symbolickou, až dovolím si napsat směšnou, částku 2.000 CZK (běžná cena je 8.000 CZK s platbou zálohy 50 % předem). Kromě za mě bych to pro Jirku Černohorského udělal i zadarmo, ovšem na něčem jsme se spolu dohodli. Takže buďte té laskavosti a zaplaťte fakturu, jež je již dlouhou dobu po splatnosti nehledě na to, že první předvolební video bylo vydáno už 2.10.

Prehistoricky papírovou formu dodání faktury s ještě prehistoričtějším orazítkováním a posláním poštou učiním až po úhradě, přičemž si tedy ještě, pokud na tom budete trvat, zaplatíte za službu chůze na poštu s hodinovým vystáním fronty, což mimochodem neřeší žádná politická strana, 300 CZK. Fakturu jsem předělával a vystavoval už 2x, po třetí s nejasným výsledkem to dělat nebudu. Rovněž by bylo vhodné uhradit svým účetním kurz účetnictví, anebo ty stávající vyměnit za lidi znalé účetnictví 21. století.

Velmi Vám děkuji za neodkladné vyřízení.

A co se nestalo? Vůbec nic. Ačkoli mail byl v pořádku doručen (důkaz ZDE), nikdo mi dosud neodepsal, ani mě jinak nekontaktoval. Jediné co od Jirky vím, je, že snad s kýmsi od SPO mluvil a ti se jen vymlouvali na nesmysly typu nutné razítko s podpisem a posláním poštou a podobně, přitom každá průměrně myslící opice s platným IČem ví, že nic takového není již spoustu let potřeba. Členové Strany práv občanů jsou zkrátka buď sto let ještě před opicemi, tedy naprosto nevzdělaní, anebo prostě jen od samotného počátku neměli v úmyslu za pro ně uskutečněnou práci řádně zaplatit. První fakturu jsem vystavil již před déle jak měsícem, tu nejednou předělával a poslední odeslal Jirkovi na mail k přeposlání kompetentní osobě v SPO někdy před třemi týdny. Faktura je po splatnosti a já dosud nemám na bankovním účtě od Strany práv občanů ani korunu. Mám pouze zprostředkované výmluvy.
 

Strana práv občanů o úmyslu zveřejnění věděla

A asi nejzajímavější na celé té věci je, že Jirka Černohorský o mém úmyslu napsat členům Strany práv občanů prostřednictvím webu DuchDoby.CZ takzvaný otevřený, tedy veřejný, dopis, pokud tito nezaplatí, dle svých slov řekl. Přes to nezaplatili. Nakonec jsem se rozhodl místo otevřeného dopisu napsat své zkušenosti, tedy plnohodnotný článek, abychom měli ve věcech jasno. Strana práv občanů, pokud tedy se nejedná o satiru a celá věc se tak, jak píši, stala, jsou docela obyčejní neplatiči a nedrží slovo. Strana práv občanů mi dluží 2000 korun a já stále čekám na úhradu jim vydané oficiální, a podle platné legislativy správně vystavené, faktury.
 

Jakpak by antichartisté mohli držet slovo

Jakpak by antichartisté, podle textu na Wikipedii, mohli držet slovo, když obhajovali a pravděpodobně ještě obhajují socialistický režim. Proč zmiňuji Antichartu? Protože předsednictvo v podobě Františka Ringo Čecha bude jistě vědět. Toto mimochodem není z mých úst, nýbrž z pořadu DVTV… Názor si udělejte sami (původní zdroj).


 

Kdyby volby mohly něco změnit, dávno by je zakázali

Hnus a špína je politika, to se musí nechat a proto je třeba si uvědomit, že nemáme politické problémy, nýbrž technické problémy a že změnu, kterou chceme vidět v ostatních, musíme začít konat nejprve u sebe. A proto nikdy nevolíme nikoho jiného než sami sebe, vzděláváme se a sami účasníme společensky prospěšných iniciativ a/nebo projektů, jelikož pouze to je cesta. Cesta konstruktivní a jediná, pokud se máme dožít lepších zítřků a nenechávat vše těm, kteří nejen že nic za nás nevyřeší, ale naopak vše řádně jenom zkurví.

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
3 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Qestament
Qestament
6 roky před

Tak jak to dopadlo, zaplatili nakonec?