Pochoutka, nebo jed? Rohlík s máslem a šunkou

Rodič, jenž dá svému dítěti docela obyčejný tukový rohlík s máslem a šunkou, v zájmu jeho rychlého uspokojení a žel často také umlčení, mu může způsobit nebo způsobí následující zdravotní rizika a problémy:

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

Rohlík s máslem a šunkou

Sádlo (živočišné bílkoviny, růstové a další hormony, dioxiny, antibiotika, herbicidy, pesticidy, arsen), pšeničný lepek, škodlivá „éčka” = alergická reakce, hyperaktivita, obezita, zažívací potíže, vysoký cholesterol, ateroskleróza, vysoký krevní tlak, diabetes, rakovinadalší civilizační choroby.

Máslo = živočišné mléko (živočišné bílkoviny, růstové a další hormony, dioxiny, antibiotika, herbicidy, pesticidy, arsen), škodlivá „éčka” = alergická reakce, zahlenění, zažívací potíže, vysoký cholesterol, ekzémy, astma, osteoporóza, diabetes, rakovinadalší civilizační choroby.

Šunka = maso, kosti, chrupavky, vnitřnosti (živočišné bílkoviny, růstové a další hormony, dioxiny, antibiotika, herbicidy, pesticidy, arsen), pšeničný lepek, škodlivá „éčka” = alergická reakce, hyperaktivita, obezita, zažívací potíže, vysoký cholesterol, ateroskleróza, vysoký krevní tlak, diabetes, rakovinadalší civilizační choroby.

Sůl = zadržování vody v tkáních, vysoký cholesterol, vysoký krevní tlak, aterosklerózadalší civilizační choroby.

Cukr = hyperaktivita, úzkost, poruchy koncentrace a chování, útlum obranných reakcí proti bakteriální infekci, ztráta elasticityfunkčnosti tkání, obezita, kardiovaskulární potíže, rakovinadalší civilizační choroby.
 

Vaše názory a hodnoty

Do jaké skupiny populace patříte Vy? Živíte své děti rohlíky, nebo saháte spíše pro jablka, hrušky, banány, kedlubny, mrkev a další ovoce, zeleninu či ořechy se zcela odlišnou výživovou hodnotou? Pro případnou reakci na článek a/nebo zapojení se do diskuze můžete použít prostor pro komentáře pod článkem.
 

Informace o rohlíku s máslem a šunkou byla původně vydána pouze jako status na sociální síti Facebook, kde k němu vznikly docela zajímavé diskuze [2]. Pro poměrně velký úspěch jsme se rozhodli ji vydat i jako samostatný článek. Do diskuze se k našemu překvapení zapojil i předseda hnutí BOS Jaroslav Štefec, viz odkaz [2].

 

Související články

# Proč se vyvarovat konzumace masa aneb biologicko-historické znaky člověka
# Deset nedávných studií, kterým by měli ne-vegané věnovat svoji pozornost
# Vánoce jako svátky lží, pokrytectví, strachu a smrti. Projevy absurdního šílenství a masové idiocie
# Kdy a proč jsem si vybrala zdraví, soucit, empatii a rozum

 

Mohlo by Vás zajímat

# Co je karnismus a kdo jsou karnisté?
# Absurdita zvaná přírodní kosmetika
# Desatero monetárního otroka
# Komu a čemu slouží Česká národní banka?

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
4 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
mirko
mirko
6 roky před

Srdečne zdravím. Problémom nie je či dá rodič dieťaťu rohlik s maslom a šunkou. Problém je vtom,zčoho sa to začalo vyrábať. Aj my sme mali rohlík maslo a šunku ale to bol rohlík maslo a šunka. Prečo nenapíšete rozdiel medzi normamami pred rokom 1989. Rozdiel je jasný a to aj v chuti,vôni. A netýka sa to iba tohoto ale všetkých potravín.

Blanka
Blanka
6 roky před

Ono se to nedá takhle jednoduše odsoudit. Záleží také na původu surovin. Máslo je vždy lepší než margaríny. A pokud je máslo a šunka z nějaké farmy, kde se o zvířata starají s láskou a s láskou vyrábějí tyto potraviny, tak na tom nic škodlivého dle mého názoru není. Problémem je spíše průmyslová výroba. 😉

Qestament
Qestament
6 roky před
Reaguje uživateli  Blanka

Prej kde se o zvířata starají s láskou a s láskou vyrábějí potraviny. 😀

S láskou ti ty dil*no zfanatizovaná strčím jednu ruku hluboko do prdele, druhou ti udělám fisting a oplodním. Počkám až budeš mít mimino, který ti hned seberu, abych tě mohl vysávat do prázdna. Tohle udělám 3x a pak buď chcípneš sama vyčerpáním, nebo tě pošlu na jatka udělat z tebe karboše. Vším tím mlíkem obsahujícím, protože jsi kráva, růstový hormony a další svinstva, který nejsou chemický, ale kravám biologicky přirozený nakrmím cizí děti, aby se s těma nemocema z mlíka dožily sotva šedesátpětky pokud budou mít to štěstí a nedostanou jako dneska každej třetí do tý doby rakovinu čehokoli nebo jinou nemoc.

Ty vole, tyhle všechny ku*dy votravujou do dodávání studií na rohlíky až pod nos místo přemejšlení. To znám tohle. Budu se měsíc sr*t se sepisováním, aby mi odměnou nakonec bylo jenom přestání těch retardů reagovat, protože nebudou mít argumenty. Tak si řerte ty rohlíky debilové, volte kobliháře, vstávejte denně v 6 a choďte spát v deset, abyste zase mohli makat na to, abyste mohli pak za ty prd prachy žrát tyhle nechutný blafy. Svět se zbláznil, je to horší než v cirkusu. A my prej jsme fanatici. 😀 😀

Ten Štefec byl taky dobrej. Co taky čekat od nevzdělanýho politika. 😀