Ředitel městské policie, autoritativní celebrita Miroslav Stejskal, je obviněn za zneužití pravomoci úřední osoby

Ředitel městské policie, autoritativní celebrita Miroslav Stejskal, je obviněn za zneužití pravomoci úřední osoby. Jedná se o šéfa strážníků neznalých Zákona 553/1991 Sb. o obecní policii, paní Makalové a Ing. Holubce, kteří 28. října 2016 omezili na svobodě zakladatele Svobodného vysílače CS Pavla Hlávku (psali jsme ZDE).

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

Můžu potvrdit, že ho stíháme kvůli zneužití pravomoci úřední osoby,“ uvedl mluvčí Policie ČR Tomáš Hulan.

Potyčka se stala koncem loňského roku. Šéf MP Praha 1 Miroslav Stejskal a další strážníci objevili vůz parkující na místě pro invalidy, jehož řidič podle šéfa strážníků předložil padělaný průkaz vozidla přepravujícího těžce zdravotně postiženého. „Během zákroku došlo ke konfliktu, když se mi pokusil příbuzný řidiče ten průkaz vytrhnout. Pak začal manipulovat s mobilním telefonem tak, že jsem to považoval za své ohrožení,” popsal situaci Stejskal.

Podle Primy pak ředitel strážníků telefon muži sebral. Po několika minutách Stejskal mobil hodil do auta kontrolovaného řidiče, přičemž se prý rozbil, uvedla televize. Kvůli tomu byl Stejskal obviněn ze zneužití pravomoci úřední osoby. Stejskal zatím zůstává ve funkci, sdělila televizi mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Totiž podle vedení městské policie není obvinění z trestného činu důvod k odstavení vedoucího městské policie. Tak je to řečeno ve videoreportáži FTV Prima.

Jedním z údajných důvodů, proč nebyl Miroslav Stejskal přeřazen, je prý to, že nezakročoval jako ředitel MP, ale jako strážník. Miroslav Stejskal před kamerou FTV Prima tvrdil, že nemůže rozhodně případ ovlivnit a dodal, že to stojí na výpovědi strážníků. Samozřejmě se jedná o jeho podřízené strážníky, jejichž šéfem je právě on. Člověk mající zásadní rozhodovací pravomoci nejen o tom, komu přidá, nebo ubere peníze, ale i koho propustí ze zaměstnání.

Záznam z napadení Pavla Hlávky MP Praha

Kdo zná ředitele Stejskala, jistě ví své. Kdo nezná, může se s ním seznámit prostřednictvím například YouTube kanálu Mike Pána, jenž se, byť svým svérázným způsobem, městskou policií a zejména jejich soustavným nerespektováním zákonů intenzivně zabývá. Mike Pán je znám zejména svým poukazováním na nevzdělanost strážníků i vedení městské policie a úspěšným zpochybňováním jejich autorit.
 

Související články

# Omezení osobní svobody zakladatele Svobodného vysílače CS Pavla Hlávky a jednání nevzdělaných strážníků městské policie 28. října 2016 v Praze
# Městská policie města Vrchlabí ignoruje pravidla silničního provozu, botičkuje auta na volných parkovištích
# Fakta o nevzdělaném autoritativním řediteli Městské policie Praha 1 Bc. Miroslavu Stejskalovi

 

Použité zdroje

Text: Novinky.cz

 

Aktualizace 27.03.2017, 11:54

Článek aktualizován o vyjádření Mike Pána ve věci trestního stíhání ředitele MP Praha 1 Miroslava Stejskala.

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře