Spojené shromáždění 100 organizací volajících po ukončení Křesťanské rady Koreje

Narůstající nespokojenost občanů s korupcí v největší křesťanské organizaci v Jižní Koreji, Křesťanské rady Koreje (zkráceně CCK), která sdružuje více než 60 denominací čítající v součtu přes 10 miliónů lidí, vedla 27.1 2019 na 30 tisíc občanů do ulic. Přibližně 100 občanských organizací a náboženských skupin se shromáždilo pod záštitou Globální koalice pro lidská práva občanů na „Tiskové konferenci a shromáždění k ukončení činnosti Křesťanské rady Koreje (CCK), proti-národní, proti-společenské, proti-náboženské a proti-mírové organizace”.

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

Korupce v CCK narůstá do pro nás nepředstavitelných rozměrů. Za posledních 10 let bylo 12 tisíc soudních rozsudků, ve kterých byli pastoři CCK prohlášeni vinnými především z úplatků, podvodů, ale i sexuálního obtěžování a vraždy.

Demonstrace proti náboženským konverzím

Navzdory této skutečnosti vláda Koreji pro zachování „tváře” křesťanství v Koreji se odmítá k tomuto tématu postavit. Navíc bylo kolacií zjištěno, že před nadcházejícími volbami předsedy CCK, které se konaly 29. ledna, byla CCK poskytnuta beztrestnost za její mnohé zločiny. Na to konto vyrazili lidé do ulic, aby 27. ledna na náměstí Gwanghwamun před sídlem prezidenta Jižní Koreje vyjádřili svou nespokojenost a aby se dožadovali dodržování lidských práv. Protestu se zúčastnila Mezinárodní komise pro lidská práva žen v míru (předsedkyně: Seoyeon Lee), Křesťanská asociace pro protikorupční národní hnutí (prezident: Hyangyeol Oh), IPYG výbor pro lidská práva mládeže (člen řídícího výboru: Minhyeok Seo), světový buddhistický summit (zástupce pro Koreu, Monk Hyewon) a další. Spojené shromáždění 100 organizací volalo po ukončení Křesťanské rady Koreje.

Prohlášením události bylo, že

a) CCK je organizací, která se spojila s Japonskem – tehdejším nepřítelem, mající historické kořeny v presbyteriánské církvi a která podporovala uctívání model;

b) za posledních 10 let bylo 12 tisíc rozsudků, kde byli pastoři CCK prohlášeni vinnými z vraždy, sexuálního obtěžování, podvodů atd.;

c) CCK je zodpovědná za způsobení smrti podněcováním k programu nuceného koncertování kvůli zisku;

d) a že je líhní falešných zpráv, které rozdělují lidi a vrhají národ do zmatku, s důrazem, že takovéto činy ze strany CCK jsou celospolečenskou ostudou jak pro náboženství, tak pro zemi.

Stanovisko, které následovalo, kritizovalo CCK ještě dál a popisovalo její pro-japonské činy v minulosti, její historii aktivního zapojení v politice během ozbrojené vlády v Koreji, kdy podporovala změnu ústavy, aby umožnila zvolení ve třech po sobě jdoucích obdobích stejně jako ústava Yu-shin. A také kritizovalo tvrdou realitu využití peněz pro získání hlasů při volbách předsedy CCK a k nákupu postavení pastora. CCK byla především obviněna z toho, že se zabývá pouze ochranou své dominantní pozice a vytváří všemožné druhy lživých zpráv jako odpověď na růst církvi, které nejsou registrovány pod CCK a označuje je za sekty, což přináší zmatek do náboženských kruhů.

Navíc byla skrze událost oznámena absurdní situace, kde jsou životy občanů neustále ohrožovány programy násilného konvertování, které pokračují navzdory faktu, že jejich výsledkem byly zabity dvě ženy. Zastánci víry, která je stranou hlavních náboženství, jsou cílem těchto programů nuceného konvertování.

V tiskové konferenci, která následovala, nabídli představitelé každé z organizací kousavou kritiku CCK ohledně jejích činů proti lidem, proti lidským právům, proti národu, proti společnosti a vyzvali k aktivní intervenci ze strany vlády. Prohlásili, že „činy CCK, pro-japonské přeběhlické organizace, dokazují, že oni sami jsou sektou a že oni sami jsou falešnými pastory. To vede k vážnému poškození reputace naší země a je také náboženskou hanbou v globální společnosti. President Moon a jeho vláda by měli dbát na hlasy občanů dodržujících zákony a chránit jejich lidská práva. Požadujeme rychlé přijetí ‚zákona o zákazu a potrestání programů nuceného konvertování‘ k ukončení nuceného konvertování, která potlačuje Bohem dané právo na svobodu náboženství.


 

Související články

# Násilné náboženské konverze v Jižní Koreji

Publikované články v zahraničí

# Global Citizens‘ Human Rights Coalition pledge to dismantle the CCK (voxy.co.nz)
# Thousands rally to promote religious freedom ahead of World Interfaith Harmony Week (established.co.za)
# 100 Organisations demand closure of Christian Council of Korea (indiannewslink.co.nz)
# Joint Rally of 100 Organizations Held to Call for Shutdown of the Christian Council of Korea (facebook.com)
# 100 de grupuri civile din Coreea de Sud protestează, solicitând “închiderea Consiliului Creștin al Coreei din cauza corupției și controverselor anti-sociale” (albaiulianul.ro)
# Call for Shutdown of the Christian Council of Korea (bignewsnetwork.com)
# Proteste cu zeci de mii de oameni în Coreea de Sud, faţă de persecuţia religioasă (antena3.ro)
# Proteste cu zeci de mii de oameni în Coreea de Sud, faţă de persecuţia religioasă (ziarelive.ro)
# Proteste cu zeci de mii de oameni în Coreea de Sud, faţă de persecuţia religioasă (ziar.com)
# Proteste cu zeci de mii de oameni în Coreea de Sud, faţă de persecuţia religioasă (ultimele-stiri.eu)
# Proteste cu zeci de mii de oameni in Coreea de Sud, fata de persecutia religioasa (revista-presei.com)
# Proteste cu zeci de mii de oameni in Coreea de Sud, fata de persecutia religioasa (ztv.ro)
# Proteste cu zeci de mii de oameni în Coreea de Sud, faţă de persecuţia religioasă (pescurt.ro)

Autorství článku

Ing. Jonatan Hejzlar (Heavenly Culture World Peace Restoration of Light)

Logo HPWL

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře