Zchudneme a budeme muset zvýšit daně, varuje britský ministr financí George Osborne

Velká Británie bude muset zvýšit daně a škrtat ve státních výdajích, aby se vypořádala s následky odchodu z EU, o kterém rozhodla v referendu. V rozhovoru pro BBC toto v úterý řekl britský ministr financí George Osborne. Podle něj je jasné, že země bude kvůli brexitu chudší.

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

A my jsme přesvědčeni, že si za to může Británie sama svým rozhodnutím býti závislou na Evropské unii, podřídit se jejím nařízením, spolupodílet se na řízené likvidaci sebe sama a ostatních členských zemí. Stejně jako my, tak i ona si zničila samostatnost a plně se oddala diktátu jiných, zejména pak USA co by stvořitele EU, a rozhodla tak sloužit jejich zájmům. Nové Británii po brexitu naprosto pochopitelně „hrozí“ zvýšení daní a omezení státních výdajů.

George Osborne připomněl, že centrální banka je připravena vynaložit na podporu finančních trhů více než 250 miliard liber (8,2 biliónu korun) a my si připomeneme, že přesně to se jim „hodí do krámu“, neboť si banky, jako obvykle, vytisknou peníze z ničeho, tyto poskytnou Velké Británii a následně budou požadovat částku zpět i s neexistujícími úroky, čímž se dopustí podvodu a tuto zemi tak ještě rychleji rozkradou, jako se tomu tak děje po celém světě. Vlastně si to nepřipomeneme, server Novinky.cz totiž diskusi ke článku, kde jsme se vyjádřili, patrně odstranil. Nebylo by lepší změnit socio-ekonomický systém, když již řadu let víme, že je zastaralý a neudržitelný?
 

Použité zdroje

Foto: reuters.com
Text: Novinky.cz

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře