Pozvánka na konferenci V-Day Č-S 2018

Venus Projekt Slovensko a TVP Support Česká republika (česká skupina na podporu Venus Projektu) si dovolují pozvat širokou veřejnost, zajímající se mimo jiné o trvalou udržitelnost a soběstačnost, na Česko-Slovenskou konferenci o Venus Projektu, jež proběhne 30. června 2018 od 9:30 v centru Brna.

Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM; zřeknutí se odpovědnosti ZDE)

Pokud Vás zajímá, o čem je a co navrhuje Venus Projekt, přijeďte v 9:30 do Brna na adresu Impact Hubu Brno Cyrilská 7, 602 00  Brno – centrum (mezi Křenovou ulicí a Vaňkovkou). Konference potrvá do cca 18:00 hodiny, vstupné od 7 € při platbě předem na bankovní účet (více zde). Na místě budou přítomni též čeští zástupci Hnutí Zeitgeist.
 

Předběžný program akce

  • Základy o Zdrojové ekonomice (Lucia Olívia Ďurčová)
  • Smart Cities (Peter Staněk)
  • Přechod + téma IT (Jakub Schön)
  • Energetika (Milan Hošek)
  • Možné problémy a řešení (Bohumír Bročko)
  • Aquaponie (Michal Fojtík a Bohuslav Škoda)
  • Homeschooling (Lýdia Ostradická a Peter Ščigulinský)

Konferenci bude moderovat novinář a administrátor Facebookových stránek Projektu Venus SK Marek Kopilec.
 

Co je Projekt Venus?

Projekt Venus (v anglickém originále The Venus Project) je organizace, kterou založil americký multidisciplinární vědecfilozof, sociolog, architekt, designér, sociální inženýr, pedagogfuturolog Jacque Fresco s cílem změnit společenské uspořádání do tzv. Ekonomiky založené na zdrojích (Resource Based Economy).

Projekt získal své jméno podle města Venus na Floridě, kde se poblíž jezera Okeechobee nachází výzkumné centrum Projektu Venus tvořící stavby, jež navrhl Fresco a které mj. slouží jako konkrétní ukázka jeho architektury.

V roce 2006 vznikl film o životě a díle Jacquea Fresca „Budoucnost podle designu“ (režie W. Gazecki).
 

Ukázka předchozího ročníku

Ekonomika zdrojů a vědecká metoda / V-Day Česko-Slovensko 2017 (Jakub Schön)

Pro doplňující informace a/nebo případné dotazy na Jakuba k tématu Ekonomika zdrojů a vědecká metoda můžete využít navazující diskuze v našem interFóru ZDE, anebo rozvést či se zapojit ZDE.
 

Lidské chování / V-Day Česko-Slovensko 2017 (Jakub Schön, Tomáš Martinčok)

Pro doplňující informace a/nebo případné dotazy na Jakuba a Tomáše k tématu Lidské chování můžete využít navazující diskuze v našem interFóru ZDE, anebo rozvést či se zapojit ZDE.
 

Diskuze na téma Vzdělávání a přechod / V-Day Česko-Slovensko 2017

Pro doplňující informace a/nebo případné dotazy týkající se témat moderované diskuze můžete využít navazující diskuze v našem interFóru ZDE, anebo rozvést či se zapojit ZDE.

 

Oficiální banner konference

Banner konference V-Day Č-S 2018
 

Výběr starších souvisejících článků

Pozvánka: Konference V-Day Č-S 2017
Video: Konference V-Day Č-S 2017
O čem je Hnutí Zeitgeist / Z-Day ČR 2015
Od peněžního a měnového systému k Ekonomice založené na přírodních zákonech / zdrojích (Z-Day ČR 2014)
Software a spolupráce, část 2 / VZ-Day ČR 2016
Úroky a půjčky v socioekonomickém a společenském kontextu / VZ-Day ČR 2016

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře