Soudní řízení s údajnými podvodnými taxikáři a zkorumpovaným úředníkem pražského magistrátu

Přinášíme Vám neupravovaný záznam ze soudu s údajnými podvodnými pražskými taxikáři a zkorumpovaným úředníkem magistrátu, o čemž začala začátkem února loňského roku natáčet pořad internetová televize Stream.cz. Jsou obžalovaní skutečně vinni, jak tvrdí například Janek Rubeš a státní zástupkyně, anebo je to poněkud jinak? A co zákony a nařízení, jsou spravedlivé? Zahajujeme vlastní nezávislý rozbor.

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

Související články:

Šíří Stream.cz západní propagandu? (DuchDoby.CZ)
„Přestaňte platit koncesionářské poplatky”, vyplynulo, mimo jiné, z tiskové konference Sdružení koncesionářů veřejnoprávních médií (DuchDoby.CZ)

 

Reportáž České televize

 

Náš svobodný audiozáznam

Část 1 – uvedení obžalovaných a sdělení obvinění

Část 2 – pokračování ve sdělování obvinění a zahájení řízení

Část 3 – pokračování řízení a odročení na 12. ledna 2017

 

Objektivní zpravodajství

Milá Česká veřejnoprávní televize, objektivní reportáže, které od Vás jako koncesionáři požadujeme, se správně tvoří tak, že kromě krátkého shotu dáme k dispozici rovněž celý a pokud možno nijak neupravovaný (nesestříhaný) záznam, respektive odkaz na něj, aby si mohl divák vytvořit ucelený názor. Nikoli tak, jak prakticky denně předvádíte. Toto si Vám dovolíme sdělit jak z pozice nezávislého amatérského internetového magazínu, tak z pozice poptávajících redaktorů DuchDoby.CZ. Divák si díky Vašemu neúplnému záznamu nemůže utvořit jak názor o tom, zda se skutečně jedná o trestný čin, ale předevšímž o tom, zda jsou zákony a nařízení, které byly údajně porušeny, vůbec spravedlivé.

Totiž zákony neschvalují občané, nýbrž politici zvolení na základě nijak nekontrolovaných voleb. Ano, vhozené volební lístky do volební urny počítají vždy daní brigádníci, kteří po zavření volební místnosti pouze sdělí počty hlasů, po čemž ale už nikdo nekontroluje, zda se výsledky zakládají na skutečnosti. A víte co, my tomuto systému nevěříme a chceme jeho změnu. Změnu do uceleného spravedlivého socioekonomického systému. Změnu do Ekonomiky založené na přírodních zákonech / zdrojích, kde podvody, korupce, ale i křivá obvinění zcela ztrácejí na významu. Do ekonomiky, ve které pro podobné zastaralé procesy není místo.

 

Úvod do ekonomiky založené na zdrojích

Petr Taubinger: Úvod do ekonomické kalkulace v Ekonomice založené na přírodních zákonech / zdrojích

 

Použité zdroje

Foto: Video z reportáže České televize

 

Aktualizace 02.11.2016, 00:25

Stejný problém server Lidovky.cz, jehož nadpis článku je spíše než informativní trochu zavádějící. „Znáte film Marečku, podejte mi pero? Taxikář Ponert udivil soudní síň,” nadepisují. Server Lidovky.cz tak rovněž nezveřejňuje záznam ze soudní sítě, místo toho, stejně jako drtivá většina ostatních, věc pouze komentuje, což může být v pořádku, pokud není k dispozici nahrávka, ovšem zde k dispozici je. Je dost pravděpodobné, že jsme jediní, kdo ji zveřejnil celou a nikterak neupravovanou. A takto, prosím pěkně, funguje tisk v monetárním systému. Sami si z poslechu ověřte, do jaké míry je komentář Lidovek pro Vás na místě. Skutečně chceme taková média?

Mimochodem netvrdím, že zmiňovaní taxikáři nejsou podvodníci. Ale také neříkám, že jsou. Na to prostě jednak dosud není dostatek důkazů a zároveň si nejsem jist spravedlivostí zákonů, respektive konkrétní magistrátní vyhlášky, za jejíž porušení se stejně jako taxikáři (zaznělo u soudu) domnívám, že by tito měli spíše než žalobě čelit správnímu řízení. Každopádně se ale i tak vrátím k tomu, že není pro žalobu dostatek relevantních důkazů.

Je zkrátka nutno k záležitostem přistupovat objektivně, což znamená dání dostatečného prostoru oběma stranám se vyjádřit. Třeba takový Janek Rubeš naše pokusy o živý rozhovor s ním a taxikářem Zdeňkem Ponertem [2] ignoruje a já osobně nemohl včera u soudu nezaznamenat, jak se na mě, kdykoli jdu kolem něj, dívá, neboť jistě dobře ví, oč jsem jej opakovaně neúspěšně žádal. 2x v internetových diskusích na Streamu, 1x mailem Streamu. Vše bez odpovědí. A včera po soudu se rychle vytratil, snad aby mě nenapadlo jej požádat o živý rozhovor osobně.

Čili to je ten problém. Velké, efekty propracované a působivé pořady, jistě kvalitní videa. Ovšem tyto značně sestříhané, nepříliš prokazující (i když 96 % populace to stačí), ale co především, tak zejména jednostranné. A to není dobře. Bulváru je všude dost. Co od mainstreamu a dalších rádobymédií či rádobydetektivů společnost postrádá, je investigace a nestrannost. A jiné to není ani se soudy. Ono to totiž ve skutečnosti ani dost dobře nejde.

 

Aktualizace 02.11.2016, 11:45

Schizofrenní jednání

Když je řeč o Zdeňku Ponertovi co by podvodném taxikáři a serveru Lidovky.cz, ZDE [záloha] si můžeme ověřit doslova schizofrenní jednání tohoto serveru. Už nadpis praví „Taxikář a aktivista Ponert najel při oslavách na Vítkově do skupiny vojáků,” což dosud nebylo prokázáno, ovšem Lidovky.cz pokračují ve článku podnadpisem „Zdeněk Ponert, taxikář, který vešel ve známost například díky své demonstraci za to, že nemůže účtovat 99 korun za kilometr nebo vyžadování ‚osmého odboje‘, najel při příležitosti oslav 28. října do skupiny vojáků na pražském Vítkově,” ačkoli následně okamžitě citují vyjádření mluvčí pražské policie Andrey Zoulové „Řidič vozu taxi najel do vojáků. V tuto chvíli vše ještě prověřujeme a nemám tak bližší informace mimo toho, že je muž podezřelý z násilí vůči úřední osobě a vozidlo, kterým najel na ozbrojenou stráž, bylo zajištěno policií.” Tedy mluvčí pražské policie jasně uvede, že je „muž podezřelý vůči úřední osobě a vozidlo, kterým najel na ozbrojenou stráž, bylo zajištěno policií,” čímž neprokáže vinu, ale Lidovky.cz si to vyloží a především napíší veřejnosti podle svého. Mimochodem:

 

Průkazné video o falešném obvinění Zdeňka Ponerta v kauze Vítkov


Nezávislý žurnalista Jan Korál ze serveru NWOO.org k věci uvádí: „Tak aby bylo jasno. Celý ten incident je od začátku vymyšlený, k ničemu takovému nedošlo. Informace pocházejí přímo od lidí,kteří se Zdeňkem P. v autě jeli a byli celou dobu s ním. Přijeli na místo, šli položit květiny k pomníku, chvíli tam pobyli a když přišli zpět k autu, tak byl Z.P. obviněn, zatčen a odvezen k výslechu. Policie zabavila kartu z videokamery se záznamem událostí. Od té doby policie mlčí o tom, kde se Z.P. nachází. Rodinnému příslušníkovi, který se ptal přímo na místě prvního zadržení na umístění Z.P. bylo sděleno, že ho neznají a že tam nikdy nebyl, tj. očividná lež!. A i na dalších policejních služebnách nechtějí nic o jeho umístění sdělit, což je proti zákonu! Policie ČR se dopustila minimálně trestného činu křivého obvinění a řady porušení postupu při vyšetřování podezření trestného činu či přestupku. Vy, co tady věříte všemu, co se tu napíše, si zapamatujte, že idnes, novinky, lidovky, apod. jsou novinářské žumpy, které pravda nezajímá.

 

Tažení proti Zdeňku Ponertovi

Celé nejen toto tažení proti Zdeňku Ponertovi (další křivé obvinění padlo v akci vápno, ZDE osvobození) jasně a zřejmě dokládá, že je cosi, a my víme co, shnilého v současném socioekonomickém systému, což je třeba řešit. Totiž Zdeněk není daleka jediný, koho se to týká. Do podobných problémů se může dostat každý, kdo začne na věci upozorňovat, přičemž je dost dobře možné, že se časem něco vykonstruuje i na nás.

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře