Šíří Stream.cz západní propagandu?

Šíří Stream.cz západní propagandu? To je otázka, na kterou by zajímala odpověď mnoho lidí. Na tuto otázku nám jak Stream.cz, tak jeho provozovatel Seznam.cz, nejspíše neodpoví. Odpovíme si tedy sami.

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

Související články:

„Přestaňte platit koncesionářské poplatky”, vyplynulo, mimo jiné, z tiskové konference Sdružení koncesionářů veřejnoprávních médií (DuchDoby.CZ)
Soudní řízení s údajnými podvodnými taxikáři a zkorumpovaným úředníkem pražského magistrátu. Žalobcem státní zástupkyně (DuchDoby.CZ)

 

Propaganda napříč pořady?

Tady není příliš co řešit, stačí se podívat na stručný sestřih videí vydávaných Streamem, názor nechť si vytvoří každý sám. Dodám jen, že při nahrání na YouTube nám bylo zveřejnění videa zamítnuto s tím, že se dopouštíme porušení autorských práv, což není pravda, protože jsme sestřih zveřejnili co by spolek, na který se vztahuje mediální zákon, viz náš účel a stanovy, o čemž byl YouTube zavčasu a řádně informován. Podali jsme tedy odpor, který nejen, že byl obratem Streamem zamítnut, na což nemá z níže uvedených paragrafů jednotlivých konkrétních zákonů nejmenší právo, ale na naše podněty [2] ani po necelých dvou měsících nezareagoval ani samotný YouTube. Nicméně netřeba odpovídat, ignorace je přeci také odpovědí a my jsme na reakci čekali už dost dlouho.

Jak můžete z videa poznat, sestřih byl nahrán před dvěma měsíci. Původně jsme se s informací nechtěli nějak extra šířit, ovšem pohnutky Streamu znepokojují čím dál více lidí. Nakonec toho mají u konkrétních pořadů plné diskuse, tak nyní nastal ten pravý čas posunout záležitost trochu dále, a to k našim čtenářům, jací si umí 2+2 spočítat.

Celé jednotlivé pořady si snadno vyhledáte přímo na Streamu, naším biosociálním tlakem k vydání tohoto článku bylo toto čtvrteční video, kde se o ovlivňování veřejného mínění rozepsal jistý pan Edmund Milovic řka „Nevadí mi, když se do videí cpe politika, ve kterých nemá co dělat. Když je to parodie a je to alespoň trochu vtipné, tak není problém. Ale autoři (respektive stream), kteří tato videa točí, mají vždy stejný názor, vždy zesměšňují (a nejen to) stejné politické smýšlení a politiky s těmito názory. Stream (respektive vedení společnosti) tak prezentuje divákům jeho politické názory. A to už zas tak v pořádku není. Chtělo by to neparodovat jen to s čím nesouhlasíte, protože jsou zase lidé, kteří s tím souhlasí a nesouhlasí s jinými věcmi a pakliže se budete stále vymezovat stejným směrem, můžem se pomalu bavit o propagandě politického smýšlení z vaší strany. A to by na stream patřit nemělo, ale bohužel již delší domu mám ten pocit, že tomu tak opravdu je,“ přičemž jeho příspěvek nemohl zůstat bez odezvy už jen ze zvědavosti, zda a za jak dlouho eventuálně bude zcenzurována. Ono proč vyjít z moderního zvyku, jsou to fakta.

pro-volice-trumpa-od-stream-cz

 

Argumenty, na které nebylo YouTubem reagováno

Video bylo vytvořeno a publikováno v souvislosti s § 88 (1) NOZ (videem je míněna ochrana zájmů konzistence suverenity České republiky a prezidenta České republiky Miloše Zemana, kterého jím, co by spolek ETIQ.CZ, z.s., podporujeme).

Dále bylo video vytvořeno a publikováno v souvislosti s § 89 NOZ (jedná se o umělecký, tiskový a televizně zpravodajský účel, viz stanovy spolku ETIQ.CZ, z.s. dostupné na justice.cz). Video je přiměřenou reakcí na pořady internetové televize Stream.cz a má informativně zpravodajský charakter (viz § 90 NOZ). Toto video je tedy, dle výše uvedených paragrafů, publikovatelné.

Spolek ETIQ.CZ, z.s. vyjadřuje tímto počinem (parodií na parodie určitých pořadů na Stream.cz a jiných) zároveň podporu prezidenta Miloše Zemana ve věcech migrantské „krize”, „evropských hodnot” a „nemoci” Evropské unie, přičemž se zároveň spoléháme a odvoláváme na článek 17. (1) (2) (3) Listiny základních práv a svobod jako součásti Ústavy České republiky, respektive na to, že toto video nemůže být z tohoto důvodu cenzurováno, neboť nebyla cenzurována ani zakázána videa, na která poukazujeme.

 
Text kurzívou byl vnucen YouTubem, nejsme jeho autorem a nepatří do argumentace, ačkoli vítáme jeho přínos.

 
prustrih-obsahy-soucasnych-poradu-stream-cz-namitky

Stream.cz je soukromá firma, která má na šíření libovolných dat zákonná práva, v rámci kterých tak činí, stejně tak jako my co by spolek s mediálním zaměřením máme zákonná práva svá, v rámci kterých tak činíme. Můžeme a budeme zveřejňovat vše, co uznáme za vhodné a k tomu nám dopomáhej Ústava České republiky. Nebo bych měl napsat spíše České a slovenské federativní republiky (ČSFR, Československa)?

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře