Ortel jsou nacisti, tvrdí evidentní xenofob Radoslav Banga

Neúspěšný cikánský zpěvák Radek Banga psychicky neunesl vítězství skupiny Ortel ve zpěvácké soutěži Český slavík, při přebírání cen dal vůči ní najevo svoji osobní nenávist. Pražská kavárna jakbysmet.

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

Články odjinud

Banga vysvětlil, proč vypískal Ortela: Měli na sobě znak SS! Lidi tleskali nacistům!
Propagování nacismu tleskal celý sál, říká Banga, který vypískal Ortela
Kvůli Ortelovi se při Českém slavíkovi pískalo i bouchalo dveřmi
Dyk a Bartoška po úspěchu kapely Ortel nasadí nejvyšší stupeň neklidu, hrne se z internetu
Odpověď Radku Bangovi
Další články odjinud k tématu na konci článku.

 

Ortel druhý

Populární zpěvák skupiny Ortel Tomáš Ortel se stal v sobotu 26.11.2016 vítězem soutěže Český slavík Mattoni. Vítězem proto, že Karla Gotta po letech nelze jako vítěze již v podstatě brát, u něj bychom to totiž „opravdu nečekali”. Tomáš Ortel se v kategorii Zpěváci umístil na stříbrném místě, přičemž rovněž druhé místo získala v kategorii Skupin i jeho hudební skupina Ortel, čili když pomineme vítězství Kabátu s náskokem pouhých 2.720 hlasů, za skupinou Ortel je před třetími Chinaski již nezanedbatelná propast 6.156 hlasů.

 

Užiteční idioti?

To samozřejmě nemohlo setrvat bez „moderní českoumělecké” odezvy, kdy tentokrát se zviditelňuje drtivě poražený (v kategorii Skupiny s 635 hlasy na 46. místě) Radek Banga z cikánské (nebo romské, chcete-li) skupiny Gipsy.cz, jenž se nezapomněl zmínit i o dalších bojkotérech, jejichž názorová příslušnost samozřejmě nikoho nepřekvapí. Jde totiž, jako obvykle, buď o příslušníky či příznivce sluníčkářské Pražské kavárny a/nebo o novináře profláknutých, xenofobně orientovaných, „médií”. Hovoříme zde např. o Filipu Smitovi (při otevření jeho (a)sociálního profilu na nás vykoukne ikonka Pavla Novotného a vlajky Tibetu); Janu Tunovi (na Stream.cz se opakovaně absurdně vyjadřuje k prezidentu Miloši Zemanovi – související článek ZDE); Ivě Pazderkové a některých dalších. Show Jana Krause a následný 28. říjen nevyšel, nevyšla neofašistka Killary, nevyšel 17. listopad, tak se teď pro změnu zkouší Český slavík. Co bude dál? O tom, jak podobné principy na destabilizaci zemí fungují, hovoří například dokument Hnutí Zeitgeist s názvem Zeitgeist Addendum. Je to stále totéž, lidé místo aby se konečně dovzdělali, opakují dokola stejné chyby.

 

Prohlášení Radka Bangy

radek-banka-na-fb-toto-je-velmi-dulezite-ortel

 

Má reakce na Facebooku

Před rozhodnutím vyjádřit se ve formě článku jsem se k prohlášení Radka Bangy zmínil na sociální síti Facebook:

V tom případě navrhuji zakázat například stavebnice Lego s kostlivci a pirátskými loděmi; dobrodružné filmy Piráti z Karibiku; dětský animovaný seriál Kačeří příběhy; různé dětské, pánské a dámské oblečení; modelářské firmy a mnoho dalšího. Totiž pokud bychom se řídili Bangovou logikou, jde ve všech případech o propagaci nacismu. Lebka ve znaku SS vypadá, pokud vím, ale úplně jinak!

Tomáš Ortel měl na košili prostě docela obyčejnou lebku se skříženými hnáty a obrázkem českého lva na jejím čele. Pan Radek Banga by se měl nejprve dovzdělat, než příště vydá nějaké další nenávistné xenofobní prohlášení k subjektu, který nemá osobně rád. Vidím to jednoduše tak, že Radek Banga prostě neustál porážku oblíbenějším hudebníkem a tak se rozhodl snížit k těmto osobním urážkám. Toto budiž jen dalším příkladem chování té naší kavárenskodemokratické smetánky. Toť můj názor na věc.

 

Vyjádření Tomáše Ortela

Lebka na košilích je logem kapely vyjadřující lebku s českým lvem na čele. Značí jen odkaz našich předků bojujících za naši zem v textech kapely Ortel. Zaměňovat logo s nacistickými symboly je naprostý nesmysl a účelově vyvolaná propaganda k očernění skupiny Ortel.ZDROJ

 

Kateřina Zvědavá

Přátelé PIRÁTI, je mi to velice líto..ale budeme vás muset zakázat. Jaký si profesor historie pan Banga z Gipsy.cz rozhodl, že lebka s kříženými hnáty je rasistický a nacistický symbol R.I.P. Piráti ZDROJ

 

Jelena Vičanová

A co motorkáři? ty taky nosej lebky. Na ty ten expert nějak pozapomněl. Kolik má ten trouba vůbec tříd základky?” Zdroj ZDE. Dodat možno třeba ještě metalisty…

 

Rozdíly v tvorbě

banga-vs-ortel

 

Ortela neposlouchám

Ačkoli mi mohou být některé konkrétní texty skupiny Ortel blízké ať už jen z důvodu jejich faktického obsahu, upřednostňují spíše trance, klasikujazz. Jakákoli má osobní zaujatost je už jen z pozice příznivce, sympatizanta a člena celosvětově vzdělávacího Hnutí Zeitgeist zcela vyloučena.

 

Další články odjinud

Ortel na Slavíku: Vyjádřil se Pavel Novotný, Peszynski a jiní. Taková slova, taková slova…
Banga naštvaně odešel ze Slavíků. Fašistický Ortel prý nemůže tolerovat
Nepřijatelné, aby kapela českých vlastenců vystupovala pod takovým názvem, rýpá do Ortela JXD
Dyk a Bartoška po úspěchu kapely Ortel nasadí nejvyšší stupeň neklidu, hrne se z internetu
Kauza lebka: Jak se pozná nacistický symbol – návod pro tápající soudruhy
Lidé si mezi sebou rozesílají texty písniček romského zpěváka Bangy, který vypískal Tomáše Ortela
Nový ministr české vlády zuří kvůli vítězství hudební skupiny Ortel a podává stížnost!
Velkohubý Bango! Tomáš Ortel reaguje na kritiku a vzkazuje: Má tvorba bude pochopena později
A SSáci vám nevadí? Zdeněk Zbořil k Tomáši Ortelovi na Českém slavíkovi i k útoku na ,,blázna“ Karla Gotta
Slavík a Ortel. Lucie Bílá odsoudila Bangu. „Některé věci se říkají jen v soukromí“
Ortel a Banga: Vyjádřily se Lucie Bílá a Lucie Vondráčková. Kulturní frontu nepotěší
Lucie Bílá je blbá kráva! Sluníčkoví umělci se pustili do zpěvačky, která neodsoudila Tomáše Ortela
Velmi nebezpečný postoj: Moderátor Tuna: Ortel je zlo, které vyvolává nenávist, chci proti tomu bojovat
Smazané blogy u Patrika Bangy. Je to ještě horší, než jsme mysleli
Mainstream tvrdě zakročil proti bloggerům, kteří si dovolili vyjádřit podporu skupině Ortel
Nejen Tomáš Ortel smýšlí a tvoří v hnědém odéru
SS komando z Kavčích hor. Výkřiky, nabubřelá ega a deficit vzdělanosti
Vysílací rada bude řešit Slavíka. Přišla stížnost na přítomnost kapely Ortel

 

Použité zdroje

Foto: Česká televize

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Qestament
Qestament
7 roky před

Jak to tak včetně těch všech odkazů čtu, tak tady definici pojmu „xenofob“ přesně odpovídá rasista Banga. Kdyby jenom těmhle pojmům, on je to i pěkněj ZMRD.