Typická diskuze s typicky zfanatizovaným sluníčkářem o demonstraci proti Babišovi, svobodě a demokracii?

Nejprve si zfanatizovaný lid v 89′ vyšaškoval demokracii, aby dnes mohl stejně zfanatizovaný lid šaškovat proti? Vždyť jen mají, co chtěli, nebo ne? To ať mi někdo erudovaně vysvětlí…” Přesně takový status jsem včera jako udici nadhodil na svůj FB profil, abych chytil místo onoho vysvětlení jen bezvýzmanou čudlu? Stálo to za to?

Prostor pro Váš odkaz
Komerční banner 770x100px (pro více informací, jak na DuchDoby.CZ inzerovat, klikněte SEM)

To nechť si posoudí každý sám z následující cizace naší vzájemné diskuze, jež skončila jak jinak než další urážkou směřující k mé osobě samozřejmě zcela bez jakýchkoli relevantních (proti)argumentů. Možná mi při závěrech podobných diskuzí s novodobými „Hitlerjugend” chybí už jen samozvané známé „sieg heil”? Protože pokud vím, při zprostředkovaném nástupu Hitlera šlo přeci také jen o právo a spravedlnost. Nebo se mýlím?
 

Demonstrace proti Babišovi 2019
 

Citace komunikace

Martin Mojmír píše:

Nejprve si zfanatizovaný lid v 89′ vyšaškoval demokracii, aby dnes mohl stejně zfanatizovaný lid šaškovat proti? Vždyť jen mají, co chtěli, nebo ne? To ať mi někdo erudovaně vysvětlí…

 

Karel Skořepa píše:

Kdyby si ten lid ,, nevyšaškoval “ v 89′ tu demokracii,tak dnes nemůžeš napsat to co jsi napsal,jelikož by jsi šel do tepláků. A dále nerozumím,že nechápeš proč lidé demonstrují.Zkusím vysvětlit. Příklad … Když někdo s platným řidičským průkazem způsobí dopravní nehodu s velkou škodou a třeba pod vlivem,tak také nepokrčíš rameny a neřekneš .. necháme ho být,vždyť má platný řidičský průkaz a má právo řídit. Pokud nevidíš,co je p. Babiš zač a jak zneužívá své pozice,tak je mi líto.

 

Martin Mojmír píše:

Vidím, že ty o 89′ máš stále ještě jen staré zavádějící (dez)informace, resp. věříš tomu, že skutečně šlo o revoluci a za 2. ve věci Babiše bych se držel zpět, neboť jej nikde neobhajuji. Ba naopak kdybys mě znal, věděl bys dost těžký opak.

O čem nám, mimo jiné, lhali na základních školách a jak se „narovnat” (revidováno 23.06.2018)

P.S.: Prosil jsem o erudované vysvětlení, ne názory.

 

Karel Skořepa píše:

Já nejsem tak bláhovej, abych věřil tomu,že komunismus padl díky demonstracím v Čechách či Polsku,ale velmi duležité bylo semknutí národa. To mi věř! A pokud nemáš valné mínění o Babišovi a jeho ,, vládě = byznisu “ potom nechápu tvůj příspěvek podobajíci se trollu.

 

Martin Mojmír píše:

Jsi bláhový patrně ale natolik, abys věřil, že to byl komunismus. Nikoli, jednalo se o socialismus, komunismus má poněkud jinou definici a nikdy tu nebyl, tudíž jej nikdo nemůže hodnotit (tím jej neobhajuji). Především v komunismu nefigurují peníze a osobní zájmy, jako tomu bylo za socialismu a pokračuje nyní za kapitalismu (ačkoli součástí socialismu byl rovněž kapitál). Rozumím však tomu, že si to lidé pletou, byli a jsme stále tak totiž vyučováni.

Pokud jsi nepochopil můj příspěvek, pak patrně nebyl určen tobě a tudíž o něm nemůžeme vést diskuzi. Jak píši, prosil jsem o erudované vysvětlení, ne názory a diskuzi. Součástí erudovaného vysvětlení či diskuze například není osobní rovina (prvně „pokud nevidíš, co je p. Babiš zač a jak zneužívá své pozice, tak je mi líto“ a nyní „potom nechápu tvůj příspěvek podobající se trollu“). Trolling mimochodem neprobíhá(vá) na vlastních profilech, nýbrž v diskuzích cizích a jeho účel není konstruktivní rovina, ale pouze a výhradně záměr pouze škodit. To je tedy druhá věc, jehož definici je potřeba znát.

Vzhledem k přítomnosti osobní roviny v této diskuzi nemám zájem a nebudu pokračovat. Nicméně za názor děkuji.

 

Karel Skořepa píše:

Pokud přirovnáváš lidi kteří demonstrují a veřejně s nečím nesohlasí šašky,tak to osobní je. Demonstrace je jeden z pilířů demokracie. A upřímě jsem si jistý,že nepotřebuješ od nikoho erudovaně vysvětlit proč to ti lidé dělají,to víš moc dobře. V naší společnosti je arogance,nenávisti a chytračení víc než kdy jindy a proto se mi takové posměšné výroky nelíbí. Pěknej den.

 

Martin Mojmír píše:

Další neznalost dalších věcí.

Osobní je zacílení na určitou konkrétní osobu, vůči které mohu mít averzi a nikoli na skupinu například nevzdělaných a/nebo neinformovaných lidí. Osobní tedy toto není. Toto je množstevní, obecná rovina.

Proti demonstracím nic nemám, naopak. Tak nějak se ale předpokládá, že když jdu na demonstraci, tak vím, proti čemu nebo za co chci demonstrovat a ne jen tak z plezíru. V tomto případě je hezké, že jdu demonstrovat proti Babišovi, ale pokud neznám a k tomu i zcela odmítám znát příčiny problémů, pak je takové chování ošaškováníhodné (super, odvoláte Babiše, ale vzhledem k zachování stejných pravidel systému tam po něm přijde někdo podobný, anebo třeba i horší; tohle jsou přeci ta pravidla demokracie, v rámci kterých Babiš jen jedná; měli byste mít spíše zájem dovzdělat se a poté podle toho jednat – tzn. jít demonstrovat proti takovým pravidlům a nikoli osobám). Je to prostě šaškárna.

Závěrem označím další osobní rovinu z tvé strany vůči mně. Nepřímo jsi o mně nyní napsal, že jsem arogantní, nenávistný a vychytralý. Jedinou agresivitu a tedy ideologické takové chování tady vidím pouze z tvé strany. Nikomu se nevysmívám, pouze konstatuji skutečnost. Můžeš to nazvat názorem, za který mne tady ale vlastně odsuzuješ, čímž přímo popíráš princip a chtíč té tvé demokracie. A to je rovněž část toho, o čem mluvím. Demonstrujete a mluvíte o demokracii a názorech, přitom ale toto potíráte a popíráte a ty opačné (řekněme tomu třeba názory) odmítáte. Toto není demokracie, ale něco jiného. Co to je, to tady psát nebudu, ačkoli jsem se o tom v minulosti zmiňoval a nadále zmiňuji. Dokud ještě mohu, dokud mi to takoví jako ty nezakážete. Tak a teprve od teď je to vůči tobě z mé strany osobní.

Závěrem uvedu, že jsem nepřítelem plurality názorů a demokracie. To ale neznamená, že automaticky schvaluji socialismus, komunismus, fašismus nebo jiný izmus. Jsem za rozhodování odborníků aneb činnou kompetenci nebo Zdrojovou ekonomiku. Jsem za vědeckou metodu.

Tím má diskuze končí a loučím se. Nemám čas ti tedy dělat mámu a vyučovat základy společenských věd.

 

Karel Skořepa píše:

Máš recht,nemá cenu odepisovat,reagovat nebo jakým slovíčkem to nazveš si s člověkem co si o sobě myslí, že spapal všechnu moudrost lidstva ?

 

Tady, jak je asi pochopitelné, diskuze z mé strany skončila, načež tuto přebírají další diskutující s oním pánem, který ještě napsal: „Já neobhajuji systém. Já jsem pouze vyjádřil nesouhlas stím, že lidé kteří demonstrují jsou šašci. Ani jsem nenapadl Martina,že je arogantní atd. Je ale jasné,že tento příspěvek tak jak je napsaný může vést k tomu co jsem psal. Je víc než jasné,že Martin nepotřebuje nic vysvětlovat,takže mne tedy zaraží důvod toho příspěvku. Jinak se dál nehodlám vyjadřovat,jse dost starý na to abych nechaval urážet sebe nebo mou maminku. Je těžké vést dialog s někým absolutně přesvědčeným o své neomylnosti a dokonalosti. S pozdravem …

To samozřejmě je opět poněkud jinak, neboť dotyčný za 1. systém obhajuje a podporuje už jen tím, že se účastní věcí, kterých není nutné, nýbrž spíše je hloupé se účastnit; za 2. jsem nikde nenapsal, že lidé, kteří demonstrují, jsou šašci (výše jsem to blíže specifikoval); za 3. o napadení z arogance je psáno výše a opakuje se v poslední větě (přesvědčení mé neomylnosti a dokonalosti); za 4. ve statusu jsem požádal o VYSVĚtlení a nikoli o tlení, resp. názor. Vysvětlení je podloženo argumenty, zatímco názor pramení z nedostatku informací (od toho je to názor a ne fakt). Za 5. dospělého inteligentního člověka nelze urazit (já jsem urážen a nikoli uražen). Předpokládám, že ale i toto teď jistě bude bráno jako urážka… A za 6. už jen má prosba o vysvětlení je důkazem toho, že se nepovažuji za neomylného a dokonalého, ba naopak hledám informace rozporující můj stávající výzkum, které jsem ale zatím neobdržel.

Diskutující zkrátka jen pokračuje v osobní rovině, místo aby se alespoň v nejmenším pokusil přesunout k řešení té příčiny problému. Ze strany podobných lidí je to jen o osočování, napadání, urážkách a vztahovačnosti, nikoli o konstruktivním dialogu, natož aby tento měl někam snad i vést. Jednoduše z této pozice není řešení. No a takoví jsou dnešní tzv. podnikatelé, umělci, herci, influenceři a lidi obecně s ruky levými – hrdinové (jak řekl nedávno Jiří Mádl), kterým bývá myšlení na obtíž a nechce pro reálnou práci se jim hnout prstem. Sluníčkáři.
 

Použité zdroje

Text: Facebook.com [záloha]

Martin Mojmír

po absolvování základní školy, středního odborného učiliště hotelového provozu a gymnázia se zaměřením na IT a jazyky studoval dále psychologii a speciální pedagogiku. Věnuje se ICT, datové analýze, datové žurnalistice, futurologii, sociologii a ekologii. Prosazuje a popularizuje koncept zdrojové ekonomiky co by udržitelného socioekonomického modelu. Kromě duchdoby.cz provozuje např. dále také projekty jinemedium.cz, mojeretence.cz nebo fórum ETIQ.CZ, z.s. Vlivem nešťastných okolností je Martin od r. 2023 invalidou.

Odebírat
Možnosti upozorňování:
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Jan Dolens
4 roky před

MILIÓN CHVILEK…pro demenci.
zkopírováno – autor komentáře Petr Novák
Doporučuji všem, přečíst si rozhovor pana Mináře na Novinkách a to velice pečlivě a pak se konceptuálně zamyslet nad odpověďmi tohoto profesionálního majdanisty. Přečtěte si hlavně tuto odpověď: „naše síla spočívá v tom, že dokážeme spojovat různé lidi s různými názory. Tyto lidi spojuje obrana kvalitní a zdravé demokracie. Kdybychom se stali politickou stranou, začali se vymezovat na pravolevé ose, začali bychom mít konkrétní názory, tak dvě třetiny lidí by nám řekly „nezlobte se, už za nás nemůžete mluvit“.

Neexistuje asi lepší důkaz toho, že je to sebranka, která má v ČR rozjet puč a skutečná pátá kolona rozvracečů, která má jediný cíl a to manipulovat veřejným míněním ve svůj prospěch, tedy prospěch svých páníčků za mořem. On tam vlastně říká – nechceme mít žádné názory, žádnou zodpovědnost za to co se děje a bude dít dál, ale chceme mít jen právo „mluvit za ostatní“ a manipulovat je tak, jak potřebujeme dle zadání. Nebudeme mít žádné konkrétní názory, protože by s nimi většina nesouzněla a na náměstí by nedorazila!!! Díky tomu nebudeme logicky zakládat žádnou politickou stranu, která by se zúčastnila demokratické soutěže, tedy voleb, ale budeme i nadále „na stráži demokracie“, kdy budeme díky obří podpoře médií, politických stran, Bruselu, neziskových pátých kolon, cizích tajných služeb, dalších vlastizrádných organizací a spolků a US státních elit, kdykoliv pracovat proti jakékoliv demokraticky zvolené vládě, tak jak se nám řekne.

A proč to, že nesmí mít „konkrétní názory“ (říci to kdokoliv jiný, tak by byl okamžitě označen za „populistu“) klidně takto veřejně propálí? Protože tato loutka ví, kdo všechno za ním stojí a že když dokáže na Letnou dostat desítky tisíc lidí, tak mu to dává určitý mandát a on si díky němu již může leccos dovolit a nemusí se bát, že tím svou bandu poškodí. Kameny se uvolnily a lavina již padá a on si klidně může vykládat cokoliv, protože bečící ovce co se rozutečou už hned tak někdo zpátky nepřivede. Dotyčný si tedy musí dávat velký pozor, aby neměl skutečný názor, protože tím by ovce mohly zjistit co je on a sebranka jejíž je bílým koněm, vlastně zač. Odliv sympatizantů by pak byl obří. A tak tvrdí jen to líbivé, jen to co je proti Babišovi a nic jiného nenabízí. Bílí koně to tak mají vždy, jsou jen výkladní skříní, jsou jen tím, kdo jde s kůží a ksichtem na trh a z pozadí vše řídí úplně jiní „koně“. Tento pán má štěstí, že tuto „práci“ dělá v ČR a ne na Ukrajině nebo na Slovensku. Tam bílí koně nedopadají příliš dobře. Páníček je odstraní ve stylu „posloužil jako živý, poslouží více jako mrtvý“ a záminka pro pořádný majdan a pád vlády je tu hned. Je to navíc levnější, protože těch demonstrací pak nemusí být tolik a hodně se ušetří.

Ten kluk je vlastně chudák a ani to neví. Cože to „studoval“ vlastně za obor? Když mladému naivkovi, co má hluboko do kapsy a ego až na půdě, hodíte vějičku, tak se vždycky zcela bezpečně chytí.

Sakra, to by bylo aby se ten majdan nepovedl i v ČR, že?